keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Sukkelasti junalle ja hujauksessa keskustaan



Kehäradan myötä junaliikenne kaupunkiradalla lisääntyy kesästä 2015 alkaen. Jatkossa junat pysähtyvät Malmilla ja Puistolassa maanantaista lauantaihin aamusta iltaan n. 5 minuutin välein ja sunnuntaisin n. 7 – 8 minuutin välein. Pukinmäessä ja Tapanilassa vuoroväli säilyy nykyisenä. Jotta lisääntyvästä junaliikenteestä olisi iloa kauempana asemista asuvillekin, on liityntäyhteyksiä tarpeen kehittää. Ensi vuonna aloittaa liikenteensä myös runkolinja 560, joka ajaa Malmin läpi Kirkonkyläntietä pitkin. 560 parantaa siten liityntäyhteyksiä muun muassa Tapaninvainiosta ja Ylä-Malmilta junalle.

Nykyisessä linjastossa liityntäyhteyksiä on periaatteessa varsin kattavasti, mutta useitakin ongelmia on:

  • Linjat risteävät toistensa kanssa useissa kohdissa. Tällöin kahden linjan tahdistaminen keskenään onnistuu, mutta kolmas edellisten kanssa risteävä linja meneekin aina jommankumman kanssa samaan aikaan.
    • Esimerkki: Malmilta Siltamäkeen pääsee linjoilla 70T ja 77A/577 sekä Malmilta Tapaninkylään linjoilla 73 ja 77A/577. Linjat 70T ja 73 on tahdistettu keskenään, koska niillä on pitkä yhteinen reittiosuus Paavalin kirkolta Ylä-Malmille. Vastaavasti linjat 70T ja 77A/577 on tahdistettu, koska ne palvelevat molemmat Siltamäkeä. Tämä johtaa siihen, että linjat 73 ja 77A/577 menevät aina samaan aikaan, jolloin Tapaninkylässä todellinen palvelutaso on heikompi kuin lähtöjen määrän perusteella pitäisi. Jos jonkin em. linjan lähtöaikoja siirrettäisiin, olisi tuloksena aina se, että jossain kohtaa kaksi samaa aluetta palvelevaa linjaa menisi samaan aikaan. 
  • Linjan 70T ajoaika vaihtelee paljon, jolloin sen käyttökelpoisuus liityntäyhteytenä Malmilta Siltamäkeen ja Suutarilaan kärsii. Linjat 70T ja 73 on periaatteessa tahdistettu keskenään, mutta 70T on usein enemmän tai vähemmän myöhässä, jolloin bussit kulkevat yhteisellä reittiosuudellaan peräkanaa.
  • Linjojen erilaiset vuorovälit eivät mahdollista kunnollista tahdistamista.
    • Esimerkki: sunnuntaisin linjat 70 ja 73N kulkevat 20 minuutin välein, mutta junat 15 minuutin välein. Tällöin vaihto junaan toimii sujuvasti vain osalla lähdöistä.
    • Esimerkki: Malmilta Siltamäkeen pääsee sunnuntaisin 20 minuutin välein linjalla 70 ja 30 minuutin välein linjalla 77A. Tällöin osa lähdöistä kulkee hyvin lähekkäin, välillä taas ei kulje kumpaakaan bussia 20 minuuttiin.
  • Vuoroja kulkee tiheästi, mutta ne menevät eri pysäkeiltä. 
    • Esimerkki: Tapaninkyläntien, Siltakyläntien, Peltokyläntien ja Suutarilantien rajaamalla alueella on paljon opiskelija-asuntoja. Alueen asukkaat voivat Malmin asemalle päästäkseen käyttää Peltokyläntietä ja Siltakyläntietä ajavaa linjaa 70T, Suutarilantietä ajavia linjoja 77A ja 577 tai hieman kauempaa Kirkonkyläntietä ajavia linjoja 519 ja 520. Asemalta Siltamäkeen päin mennessä asia ei ole ongelma, mutta asemalle päin mennessä pitää osata valita oikea pysäkki, jotta bussia ei joudu odottamaan kauan. 

 

Ehdotus liityntäyhteyksiksi radan länsipuolelta

Alla olevassa kuvassa on luonnos siitä, millaisia liityntäyhteydet voisivat olla, jos linjoja hieman järjesteltäisiin uusiksi.

Luonnos pääradan länsipuolen liityntäyhteyksistä Malmin, Puistolan ja Pukinmäen asemille. Viivan paksuus kuvaa vuorojen määrää.

Linjoilla 70 ja 73 yhteinen reittiosuus ylettyy Siltamäkeen asti, jolloin niiden reitin varrelle muodostuu hyvin tiheä vuoroväli. Reitti kulkisi Kirkonkyläntieltä suoraan Tapaninvainiontietä ja Suutarilantietä Siltamäkeen, jolloin matka-aika nopeutuisi muutamalla minuutilla. Linjojen 70 ja 73 päätepysäkki olisi Puistolan asemalla, jolloin ne tarjoaisivat liityntäyhteyksiä myös sitä kautta. Kirkonkyläntien loppupäästä Malmille pääsisi linjoilla 560 ja 561. Linja 561 korvaa Kehäradan valmistuessa nykyiset linjat 519 ja 520. Tapaninkylää palvelevat linjat 73 ja 76 olisi mahdollista tahdistaa paremmin kuin nykyään linjat 73 ja 77A/577.

Peltokyläntieltä ja Siltakyläntieltä olisi edelleen liityntäyhteys junalle, koska linja 72 siirtyisi ajamaan sitä kautta. Vaihdoton yhteys Malmille poistuisi Peltokyläntien ja Siltakyläntien pysäkeiltä, mutta Suutarintietä kulkevien linjojen 70 ja 73 sekä Kirkonkyläntietä kulkevien linjojen 560 ja 561 pysäkit olisivat kuitenkin kävelyetäisyydellä. 

Vihreällä korostettu alue kuvaa 400 metrin etäisyyttä pysäkeistä, joilta on liityntäyhteys Malmille.

351 kommenttia:

  1. Me täällä Puistolassa ja Heikinlaaksossa olemme pahasti pussin perällä. Toivoisimme pikalinjaa keskustan suuntaan. Ennen 75X toimi nopeana yhteytenä ja nykyään myös 75 linjan suosio on alkanut jo rassata matkustusmukavuuttakin. Liian täysi bussi jopa ruuhka-aikojen ulkopuolella.

    Onko mitään tämmöistä suunnitteilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai 75 täynnä ruuhka-aikojen ulkopuolella, PAH!!
      75 on pikemminkin TYHJÄÄ TÄYNNÄ kun meneekin niin harvoin ei-ruuhka-aikana... 20min vuoroväli ei houkuttele matkustajia

      Poista
    2. Puistolan linjat varmaan käsitellään myöhemmin omana asianaan.

      Poista
    3. Harvoin keskustaan kulkevat yhteydet Puistolan asemalta (kuten 75) ovat turhia, nopein yhteys Puistolasta keskustaan kun on juna. Toivoisinkin tiheämpiä liityntäyhteyksiä junalle, joku 20-30 minuutin välein kulkeva 76AB ei auta mitään.

      Pikayhteytenä Viikin suuntaan ja raitiovaunulle voisi toimia linjapari 77/78, joka olisi nykyinen 77 lyhennettynä etelässä Pohjolanaukiolle, josta voi vaihtaa ratikkaan. Lyhennyksestä säästyneillä rahoilla jaettaisiin 77 linjoiksi:
      77 Pohjolanaukio-Koskela-(Lahdenväylä)-(Kehä III)-Vaarala-Pohjois-Jakomäki (Somerikkotie)
      78 Pohjolanaukio-Koskela-(Lahdenväylä)-(Kehä III)-Heikinlaakso-Itä-Puistola-Jakomäen ostari-Etelä-Jakomäki.
      Kumpikin linja kulkisi Viikin kautta. Lahdenväylä-Kehä I-liittymään tehtäisiin vaihtopysäkit Kehän linjoille 54, 519, 520, 554, 560.

      Tämä korvaisi myös linjan 75 tarpeen kokonaan ja siitä voisikin tehdä tiheäliikenteisen Puistolan sisäisen vaihtoyhteyden junaan. Vaikka kaksiakselisilla sähköbusseilla. Päättäri Puistolan aseman Puistolan-sisäänkäynnille, liityntäparkin yhteyteen Raidepolulle, jottei tarvitse körötellä kiertotietä radan ali Tapulikaupunkiin. Köröttelykierroksia voi ajaa palvelulinja eli lähilinja.

      Poista
    4. Samaa mieltä köröttelystä. Bussireittien tulee olla suoria ja tehokkasti palvelevia... Köröttelyt joillekkin turhakebusseille (lue palvelulinja) jolla se yks tai ehkä hyvänä päivänä jopa kaks mummoo matkustaa sen parin pysäkin välin, kun ei jalat kestä

      Poista
    5. Ihmettelen tässä itsekkin, mihin Puistola on jätetty. Uusia linjoja Puistolan asemalle on kyllä tulossa, mutta missä esim. Heikinlaakson liityntäliikenne Puistolan asemalle? Nykyään ruuhka-aikoinakin yhteydet Puistolan asemalle on yleensä noin kymmenen minuutin luokkaa, ruuhka-aikojen ulkopuolella sitten todella paljon heikommat.

      75 lakkautus on kuitenkin täysin mahdoton asia. Kaikkia ei palvele vaan juna+bussi yhteys, varsinkaan kun liityntäliikenne Puistolan asemalle ei toimi. Lisäksi vaihdollinen yhteys Puistolasta keskustaan kuulostaa varsin oudolta ja otetaan vielä mukaan, että vaihto lisää matka-aikaa aina vähintään 5 minuuttia, yleensä paljon nemmän.

      Poista
    6. Käsittelemme Puistolan ja muiden radan itäpuolisten alueiden suunnitelmia myöhemmin lokakuun aikana.

      Poista
    7. 75 ei saa lakkauttaa!!! Kuljen sillä aina mieluummin kaupungista kotiin vaikka matka kestääkin turhan kauan. Mutta vältänpähän tuon kamalan junamatkan hidasteluineen ja radalla seisomisineen sekä täysin suunnittelemattomat vaihdot liityntälinjoille! Juna on hyvä JOS se toimii - K- ja I-radalla matkustavia se seisottaa jatkuvasti jossain kohdin rataa.

      Lisäksi Puistolasta tulee päästä kätevämmin itä-Helsinkiin (Itäkeskukseen). Ei riitä vaihto Malmilla - joka ei koskaan toimi sujuvasti. Tunnin matka ei innosta julkisen käyttöön - autolla kun pääsee vartissa...

      Poista
  2. Bussi 73 kulkee nykyisin Hakaniemeen. Onko tätä tarkoitus muuttaa? Kun haluaa päästä Espooseen Pohjois-Helsingistä, ei ole kovin perusteltua pistää työmatkalaisia kulkemaan sinne päärautatieaseman kautta. Sörnäisten metroasema toimii hyvänä linkkinä sekä Kamppiin (Espooseen), että Itä-Helsinkiin. Jatkossa ei tarvitse vaihtaa edes Kampista bussiin. Olen odottanut Länsimetroa kuin kuuta nousevaa, jotta pääsisin vain yhdellä vaihdolla Tapiolaan ja työmatka 1,15 tuntia lyhenisi n. puolituntia.

    Jos bussi 73:n linjausta muutetaan, siirtyy pysäkkini 100 m päästä 800 m päähän.
    Toivottavasti Kotikaivontien pysäkki on edelleen jonkin Sörnäisiin vievän bussin pysäkki.

    VastaaPoista
  3. alemmas suunnitelmassa näkyy linja 73 jää hakaniemeen ja hyvä niin.

    VastaaPoista
  4. tämä suunnitelma on hyvä vuorovälien suhteen , muuten paitsi su 30min välein? tämä lisää autolun määrää 25min soppisi paremmin kuin 30min

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juna menee 15min välein, ja liityntäliikenteen on LUONNOLLISESTI mentävä SAMANKALTAISEN vuorovälin mukaan. Koska 20min välein kulkeva liityntälinja on mahdoton laittaa kohtaamaan junan kanssa hyviin, koska juna kulkee Su vartin välein

      Poista
    2. Kyllä liityntälinjat pitäisi saada kulkemaan SAMALLA vuorovälillä junan kanssa, eli sunnuntaisin 15 min. Vaikka sitten pienemmän kokoisilla busseilla tai yhdistelemällä reittejä. Ruuhka-aikaan vuorovälillä ei ole väliä, kun junia kulkee koko ajan.

      Poista
    3. HSL:n palvelualuemikälie suunnitelmassa lukee että 70&73 reittien pohjoinen puolisko on kokonaan aluetta jolle riittää 30min sunnuntaivuoroväli. Joten tuo 15min Su-vuoroväli on aivan naurettavaa... tyhjänä kulkisivat, ja niin kulkevat jo nykyään.. ainakin 70:ssä ei ikinä riitä matkustajia lähellekkään päätepysäkkiä...

      Poista
    4. 70 menisi Puistolan asemalle ja nykyisinkin on sunnuntaisin ihan täysi, kun silläpääsee kätevästi Malmille ja myös Helsingin keskustaan. Alueella asuu melko iäkästä väkeä, jotka eivät enää kuntonsa puolesta oikein pääse junan kyytiin.

      Poista
  5. olisi kyllä kiva nähdä mihin nämä linjat tässä kuvassa päättyvät , tässä näkyy vain se mihin asemalle ne tarjoaa liityntäyhteyksä ei linja päätepysäkkejä. esim siltamäkeen on liian iso , kun sinne menisi tässä suunnitelmassa 72, 70 ja otta kaa huomioon vantaan linjasto suunnitelman linjat 611 ja 611B turhaa linja 76 päättymään ala-tikkurilaan , kun siellä tulee olemaan 611 ja 611B ?

    VastaaPoista
  6. miks linja 72 ei voisi päättää tapanilan asemalle , koska se toimii nykyiselläänn hyvin, paitsi jos linja 76 ja 74 tarjoaisin hyvät liityntä yhteydet tapanilan asemalle. linja 74 pitää säilyttää tai sitten joku muu linja pitää saada malmilta porttipuistoon ja hakunilan suuntaan. siltamäkeen tarvitaan poikittaisilikkenettä kontulan metroasemalle , samalle se loisi liityntäyhteyden jakomäestä kontulaan. jakomestä halutaan päästä myös tammistoon päin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mistä löydät tapanilan aseman kohilta tilaa päätepysäkille, kerroppa se!!

      Linjan 74 reitti ja linjanumero säilyvät ennallaan, ainakin toistaiseksi.
      Jakomäestä kontulaan pääsee 62+metro yhdistelmällä ,joka muuten kulkee todella usein!! Siltamäestä taas puolestaan pääset 70/73+560(nyk. 78) kontulaan

      Poista
    2. otatko huomioon ,että noissa vaihdoilla kestää yli 45 min kontulaan , kun taas autolla kestää puolet vähemmän, tammistoon jakomäestä pääsee tietty vaihdoilla joka kestää 45min vaikka autolla pääsee jo 15min. tapanilan aseman itä puolella on tilaa päätepysäkille. itse kuljin bussilla ja junalla töihin , bussit oli ajoissa, mutta junat eivät , autolla pääsin puolet nopeemmin.

      Poista
    3. no joukkoliikenne menee koko ajan tähän vaihtamissuuntaan, asialle ei voi mitään!
      Autohan on aina kaikessa nopeampi, tosiasiat on vain hyväksyttävä!!
      Älyvapaata olisi silti päättää joku bussilinja tapanilan asemalle, mitä kukaan siitäkään hyötyisi. 72 kun siirretään Siltamäkeen, se on paljon hyödyllisempi, kuin nykyisellä päätepysäkillään

      Poista
    4. Käytän nyt bussia 72 ja vaihtaisin mielelläni pukinmäessä junaan. Aina se ei onnistu vaan bussi myöhästyy juurikin sen verran ettei junaan ehdi. Silloin vaihdan Sörnäisissä ja jatkan Ruoholahteen. Siellä hyppään ratikka 8 tai bussi 20 ..tai kävelen.
      Yleisillä matka kestää nopeimmillaan 35 min ja hitaimmillaan 1h . Yleensä 45-50 min.
      Omalla autolla kesällä aikaa menee 25-30 min normisti 40 min ja hitaimmillaan 50 min.
      Ruoholahti muuttui pysäköinnin suhteen maksulliseksi, niin kk maksu parkista on 130-300 eur/kk, bensat ym ku kk-lippu 42-45 euroa.
      Toivoisin että busseille olis enemmän aikaa ajaa junalle. Ja junat kulkis ajallaan..
      Kuljen myös Malmin kautta aamuisi mutta paluu iltavaihto ei onnistu ikinä. Silloin tulen 72 koko matkan rautatieasemalta ettei tarvi stressata, kastua tai palella välillä.

      Poista
  7. Toivottavasti saataisiin nopeammat junalinjat palvelemaan entistä paremmin Kehärataa ja Keravan kaupunkirataa. Malmilla, Puistolassa, Tikkurilassa ja Lentoasemalla on pysähdyttävä useampi junavuoro kuin esimerkiksi Käpylässä, Pukinmäessä, Tapanilassa tai Hiekkaharjulla - tämä vaatii nopeampia junalinjoja. Esimerkiksi:
    G: Helsinki - Pasila - Malmi - Puistola - Tikkurila - Lentoasema
    I/P: Helsinki - (kaikki asemat) - Lentoasema
    K: Helsinki - Pasila - Oulunkylä - Malmi - Puistola - Koivukylä - (kaikki asemat) - Kerava

    Nämä linjat kulkisivat joka päivä 05:00-24:00. G kulkisi kaukoliikenneraiteita ja vaihtaisi Tapanilan kohdalla kaupunkiraiteisiin tai Puistolan kohdalle tehtäisiin kaukoliikennlaiturit ja linja ajaisi Tikkurilan pohjoisvaihteisiin asti kaukorataa. Tärkeimpiin hubeihin eli Lentoasemalle, Tikkurilalle, Puistolalle ja Malmille tarjoutuisi nopein mahdollinen yhteys. Vaihtoasemat on asetettava etusijalle.

    Yöaikaan junayhteyksiä on parannettava. Ehdotan yölinjastoksi:
    T: Helsinki - (kaikki asemat) - Tikkurila
    N: Helsinki - Pasila - Malmi - Puistola - Tikkurila - (kaikki asemat) - Riihimäki
    Lisäksi linja G ajaisi muutaman yölähdön lentoasemalle, vaikka tunnin välein.

    Kapasiteetti kyllä riittää monelle junalinjalle. Joko pidennetään junia tai rakennetaan lisäraide Helsinki-Riihimäki-kapasiteetin nostohankkeen mukaisesti, kumpikin on täysin mahdollinen ratkaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pääradalla menee kaukoliikennettä ihan muutaman minuutin välein, vaatisi aika hirveesti jotakin jos meinaisit ehtiä pysähtymään junalla kaukoraitella, ja vieläpä ottaa matkustajat kyytiin

      Poista
    2. Jotakin on kuitenkin tehtävä, ruuhka-aikoina lähes poikkeuksetta edessä menevä I juna jumittaa Malmi-Tikkurila välillä perässä tulevaa K junaa. Lisäksi ei ole kovin hyvä juttu, että Helsingistä ja Pasilasta lähtevät I ja K junat lähes peräkkäin. Seuraavaa saakin odotella sitten jo 8 minuuttia.

      Itse en ymmärrä sitä, miksi I ja K junat siirrettiin kulkemaan vain ruuhka-ajoille. Nykyään N-juna on AINA täynnä ruuhka-aikojen ulkopuolella, koska junaliikenne on niin harvinaista ja N-juna tarjoaa yhteyden Kerava-Helsinki välillä kaikille asemille (ja suurimmalle osalle asemista ainoan yhteyden).

      Yöliikenne lentoasemalle on turhaa, lähes vakio on aina, milloin viimeiset koneet saapuvat Helsinkiin. Muutenkin yksi juna kyllä yöaikaan riittäisi, joka sitten pysähtyisi kaikilla asemilla.

      Poista
  8. Miten on linjojen 75A ja 77A laita, reittejä ei näy tässä kartassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 77A säilytetään luultavasti, 577 lähtee menee (koska 611). 75A on pakko säilyttää ainakin Jakis-puistolan asema välillä, mutta siltamäkeen asti ei luultavemmin tulla ajamaan, koska linja 70 hoitaa tämän. 75A on myös todella tarpeellinen Puistolan/Heikinlaakson liityntäyhteyksille. 76AB kun ei mene kovin läheltä Heikinlaakson itäosissa asuvia. Ja 75 kai yritetään uhata lakkauttaa/katkasta jonnekkin.....

      Poista
    2. Enpä jaksa uskoa että 75 ollaan lakkauttamassa tai katkaisemasse. Sillä 75 on ainut vaihdoton yhteys Puistolan-Heikinlaakso- Alppikylä-Tattarisuo välillä Keskustaan.
      Lisäksi nykyään ollaan vielä kaukana siitä, että harvoilla vuoroväleillä kulkevat bussit saataisiin jotekin pelaamaan liityntäyhteyteen Puistolan asemalle. Päivällä bussia saattaa joutua odottamaan 20min, ruuhka-aikana taas junat ja bussit eivät kulje yhtään yhteen ja siksi odottelua silloinkin tulee lähes 10 minuuttia.

      Poista
  9. Keskellä vanhaa Puistolaa asuvia ei juurikaan auta se, että junat kulkisivat 5 minuutin välein, jos jatkoyhteysbussit eivät kulje yhtä tiuhaan. Tällä hetkellä Malmilta Puistolaan kulkevan 76B:n vuoroväli on ruuhka-aikaan 20 minuuttia, mikä ei tosiaankaan ole kohtuullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mitäs ette käyttänyt sitä seiskakutostanne, sehän meni ennen ruuhkassa useammin, mutta eipä enään. ku puolikuormalla vain ajo... melkeimpä palvelulinjakalustolla tota 76:sta voisi ajaa, niin harvoin siellä on yli 5 matkustajaa samaan aikaan, paitsi ehkä ruuhka-aikana

      Poista
    2. Samalla perusteella poistetaan yli puolet HSL:n linjoista, koska bussit eivät 24/7 ole täynnä. Ja korvataan yhdellä linjalla, jonki kierros kestää 4 tuntia.

      Poista
    3. aivan. 512+ex 552 (itis-leppävaara)+54B on nyt sitten hieno kiertolinja 554,K, pitkä kummallinen kiertelevä reitti. palvelee hyvin kyllä paikasta toiseen, mutta on pitkä reitti. Ja ei ikinä tiedä onko mennyt ohi, vai tuleeko vasta vartin päästä kun ei realiaikasta tietoa saa mistään 554:lla. 554K tilanne on vähän parempi kun tietää useimmin ainakin että auto on todellisesti tulossa siellä ja siellä.

      Poista
    4. ja sehän oli 522, eikä 552

      Poista
    5. "Mitäs ette käyttänyt sitä seiskakutostanne" - no kyllä käytin ja usein oltiin kuin sillit suolassa matkustajien, lukuisten ruokakassien, postipakettien ja lastenrattaitten kanssa. Enää en viitsi käyttää, kun kassien kanssa on ikävä ventata 19 minuuttia, kun edellinen vuoro on mennyt nenän edestä.

      Poista
  10. Btw HSL:lle, Vantaallakin voisitte suunnitella yhtenäisiä reittiosuuksia/samaa aluetta palvelevien linjojen kulkevan synkronoidusti eri aikaan. Mm. Simonkylän ja Hiekkaharjun alueet ongelmallisia linjakombinaation 53,70,71 ja 72 osalta nykyään.Tulevaisuudessa linjojen 619(nyk.53+611), 631(nyk.72), 736(nyk.71+73)ja 735(nyk.70) tulisi kulkea synkassa niin, että linjat 619 ja 736 kulkevat tasaisin välein ruuhka-ajan ulkopuolella (30min vuorovälit>15min yhteensä, jos synkataan). Ja linja 735 ajetaan likimain näiden kahden linjan lähtöaikojen välillä(30min vuoroväli)Linja 631 voisi kulkea myös likimain linjojen 619 ja 736 lähtöaikojen välillä(30min vuoroväli)eli 631 ja 735, jotka eivät kulje Tikkurilan ja Koivukylä-Havukoski aluetta lukuunottamatta samaa reittiä pitkin, voisivat lähteä samaan aikaan Tikkurilan asemalta.Ruuhkassa pyrittäisiin linjat 619 ja 631[Simonkylä](20min vuorovälit>10min yhteinen, jos synkataan) ja samoin linjat 619 ja 735[Hiekkaharju] (20min vuorovälit>10min yhteinen, jos synkataan)Linja 736 liikennöitäisiin sovitetusti ruuhka-aikana(30min vuoroväli) muiden edm.kanssa poikkeuksellisen vuorovälinsä vuoksi.Ottakaa tämä huomioon myös muillakin alueilla linjastosuunnitelmissa!!! Hyvä suunnitelma tuo Vantaan ja toivottavasti tämä synkronointi otetaan huomioon kyseisien alueiden(Simonkylän ja Hiekkaharjun) kohdalla.
    Terveisin Hiekkaharjussa koko elämänsä elänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ollut kyse koillis-helsingin alueesta ( katso suunnitelman
      rajattua kartta). Nyt hypättiin tikkurilan pohjoispuolen ongelmiin, Seuraavaa lähestyy jjoku Martinlaakson ongelmiin, sitten
      Leppävaara tai Tapiola tai Matinkylä
      Kaikista varmaan tulee omat suunnitelmat kunhan lentokenttärata avataan
      tai jo on tehty
      Tikkurilan ongelmat ei kiinnosta montaa viikkiläistä, jotka menevät
      keskustaan

      Poista
    2. Sen takia Btw eli by the way.

      Poista
  11. Että kaikki raiteille...Millainen yhteys Suutarilasta tulee Sörnäisiin? Onko mietitty loppuun saakka se, että 70 v:n tilalle tulee 611? Jos kyllä niin saisiko reittiä lyhennetty..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja mikä siinä on ongelmana että reitti 611 on pidempi kuin 70V. Kenties se että sinä et halua tulla bussiin jossa on jo niitä jotka on aikaisemmin sinua hypännyt?? Taitaa olla aika typerä ongelma, mikä pidemmässä reitissä on muka huonoa...

      Poista
    2. Yhteys on todella hidas ja ne Tixistä tulijat istuvat pisimpään. Istumapaikka-asia ei huoleta. Matka keskustaan Suutarilasta vie ruuhka-aikana noin tunnin.
      Jos 70 bussin uudistus toteutuu niin alan käyttämään sitä kun se vaikuttaa nopeammalta yhteydeltä esim Sörkkään. Jos taas haluan keskustaan voin vaihtaa esim. Malmilla junaan ja matka-aika keskustaan lyhenee puoleen jos vertaan tuohon 70v/611 yhteyteen.

      Poista
    3. mikä tekee linjasta 611 hitaamman Suutarilasta keskustaan??
      Aivan sama matka-aika se on kun nykyisellä 70V:llä suutarilasta keskustaan

      Poista
    4. No matka on pidempi, enemmän matkustajia ja seisojia eli kyllä matkustajien lisäys hidastaa kulkemista En tiedä kuka bussia käyttäisi tuolla lisätyllä osuudella kun Tixistä on hienot yhteydet muutenkin Tässä on myös kysymys periaatteesta, 70v linjaan on koko ajan tullut pidennyksiä ja mutkia reitin varrelle. Ja joutuisi odottamaan kauemmin kuin nykyisin tuon kierroksen takia. Mutta niin kuin jo totesin jos 70 reitti toteutuu ehdotuksen mukaisesti niin vaihdan siihen. 70v ruuhka-aikana bussit ovat välillä tosi surkeita. Jos ne jo nyt ovat täysiä niin matkustaminen on todella mukavaa kun vanhojen bussiromujen sisäilma on huono. En edelleenkään näe mitään syytä reitin pidennykselle. Mielipidettäni en asiasta muuta ja jankkaaminen kanssasi loppuu tähän viestiin.

      Poista
  12. Täällä naureskellaan tuolle vinkille opiskelijoille...että siis kävellä 519 pysäkille päästäkseen Malmilla. Suunnittelija ei nähtävästi ole käynyt paikan päällä ollenkaan. 519 pysäkille on meinaan matkaa jonkin verran.

    VastaaPoista
  13. 70 reitti ei kyllä juurikaan parane, kiertää edelleen aikamoisesti.Kiinnostaisi myös tietää millainen 70:n loppureitti keskustaan päin on eli kiertääkö edelleenkin Töölön kautta vai joko vihdoin viimein kulkisi järkevämpää reittiä Hämeentietä pitkin keskustaan päin.

    Btw vantaalainen. ..Käypä katsomassa Vantaan jo hyväksytty linjastosuunitelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän suunnitelman siihenhän vetoankin jos satut huomaamaan. Halusin muistuttaa HSLää synkronoinnista, jota nyt en huomaa/joka on toteutettu huonosti noilla alueilla. Sais joku kertoa onko jotain kanavaa HSLlä johon voi kommentoida jo olemassa olevia suunnitelmia?

      Poista
    2. Taitaa olla nämä blogit ainoita, en ole itse ainakaan keksinyt muuta. Joskus olen laittanut jollekin HSL:n pomolleviestin huonoista busseista ja hän vastasi jotain. En muista sen hemmon nimeä, siitä on jo jokunen aika. Kannattaa myös lukea HSL: n strategia, jonka mukaisia nämä muutokset ovat osin. Toisen puolen sanelee rahapula��

      Poista
    3. alemmassa suunnitelmassa on linjan 70 reitti suunniteltu !!!

      Poista
    4. Jos vantaan linjastosuunnitelmat on tehty, niin mitä niistä enään vinkua koillis-helsingin linjastosuunnitelmassa.

      Poista
    5. No kuule ihan vaan siksi, että siellä muutettiin Koillis-Helsingin linjaa 70v ihan ilman kuulematta Koillis-Helsingin asukkaiden mielipidettä asiasta. Koillis-Helsingin liikennesuunnitelmaa tehdään vasta nyt eli kyllä oikeasti asiaa ei olisi saanut päättää etukäteen, jos mennään ihan lakien mukaan.

      Poista
  14. Juu, huomasin kommentin jälkeen. Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  15. linja 77 ja 75 voisi yhdistää , kun moni valitti että linja 75 täynnä ja hidas , kuntaas linja 77 nopea , voisi linjat 77 ja 75 yhdistää , lyhentämällä linja 75 jakomäkeen ja linja 77 jatkamalla puistolan asemalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja samalla Puistolasta yhteys keskustaan lisäytyisi yhdellä vaihdolla, joo ei kiitos. Lisäksi epäilen vahvasti, miten onnistuu että aina täysi 75 yhdistettäsiin linjan 77 kanssa, vuoroväli pitäisi silloin vähintään puolittaa.

      Poista
  16. Tämä linjaehdotuksen mukaan Koillis-Helsingistä pääsisi Mäkelänkadulle vain Siltamäen suunnalta linjoilla 72 ja 611, mikä ei mielestäni ole kovin järkevää. Yrttimaantieltä tulee linjaan 72 paljon matkustajia, ja oman kokemukseni mukaan matkustajat jäävät erittäin usein vasta Käpylässä/Vallilassa. Tämän suunnitelman mukaan ei Yrttimaantien suunnalta pääsisi Vallilan suuntaan ollenkaan. Tältä alueelta ei ole realistista ajatella, että ihmiset kävelisivät varttia päästäkseen Siltamäkeen, josta vasta menisi bussi oikeaan suuntaan. Mielestäni linja 72 tulisi siis säilyttää lähes nykyisellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen samaan mieltä, mutta voisi jatkaa tapanilan asemalle tapanilan erältä, samalla se korvaisi osan linja 76a/b reittiä.

      Poista
    2. 611 kulkee tosi usein aamuisin, joten yhteydet ovat kyllä tosi hyvät eli siis 2 bussivaihtoehtoa, jotka kulkevat todella usein.

      Poista
    3. Samaa mieltä, 72 säilytettävä ennallaan tai mahdollisesti voisi jatkaa Tapanilan Erältä Tapanilan asemalle.

      Poista
    4. Kyllä vain. Aivan järjetön idea, että ainoa Yrttimaan alueen bussi olisi junalla syöttävä 77A! Herätys HSL. Myös tällä maksetaan kunnallisveroja niin palvelujakin voisi olla. Vähintään laittaa uusi 72 ajamaan suutarilantietä pitkin tuon ainaisen peltokyläntie sijaan.

      Poista
  17. Toinen metrolinjasta olisi apua lyhentämään niin koilisen , keskisen ja läntisen linjoja. toinen metrolinjalla visi lyhtään esim, samalla tavalla kuin metrolle voidaan lyhentään hakaniemen ja kalasatamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, muuallakin kuin Tapanilassa tarvitaan hyviä yhteyksiä, 611 kiertää jo niin paljon ettei siihen ylimääräisiä kiekkoja kukaan toivo.

      Poista
  18. linja 611 ja 611b voisi kulkea mieluummin peltokyläntietä pitkin , kuin että linja 72 jatkettaisiin siltamäkeen. linja 72 toimii nykyisellään hyvin , jatko tapanilan asemalle olisi hyvä liityntä yhteys , koska muutekin tapanilassa tarvitaan parempia joukkoliikenne palveluita kuin mitä nyt on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linjan 72 nykyinen reitti toimii hyvin, ja bussit ovat ruuhka-aikaan täynnä Tapaninvainiosta Vallilaan tai Hakaniemeen asti.

      Poista
  19. linja 552 voisi jatkaa malmin terminaalin kautta ormuspellon ja alppikylän kautta jakomäkeen ja korvatan näin ollen linja 77a ja 577.

    VastaaPoista
  20. 552 on vain ruuhka-ajan vuoro Otaniemi-Malmi
    Päivällä monen tunnin tauko
    Ja klo 18--19 ei pääsi mihinkään
    Ja kaiken lisäksi 20 minuutin vuoroväli
    Tämäkö hyvä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti linjalle 552 tulisi 77a ja 577 nykyiset lähdöt. samalla linja korvaa myös linja 69 reitin oulunkylään asti linjojen 554 ja 72 kanssa. silloin vois linja 69 lyhentään välille oulunkylä pasila tai korvata muilla linjoilla kokonaan linjan 69

      Poista
  21. Olen tosi tyytyväinen tähän Hsl:n suunnitelmaan. Vaikuttaa tosi toimivalta ja hyvältä.

    VastaaPoista
  22. Sama juttu, tosi hyvältä näyttää ja vaikuttaa että asiaa on oikeasti mietitty:)

    VastaaPoista
  23. linja 53 on jatkettava vuoteen 2018 mennessä kalasatamaan , koska kallion terveyskeskus siirtyy kalasatamaan vuonna 2018.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingin linja 53 lakkautetaan kesän lopussa, joten sitä ei voi jatkaa mihinkään.

      Poista
  24. Kotini läheltä menevä 72 oli tärkeä asia tänne muutettaessa ja jos se poistuu, niin auto kutsuu jälleen. 500m aamukävely ei kuulosta paljolta, mutta miksi ihmeessä? Miksi liityntälinjojen pitäisi säästää 1-2 minuuttia sen kustannuksella, että ihmisillä ei enää mene bussi läheltä, vaan kaukaa. 72 entiselleen! Matka-aika kasvaa kokonaisuudessaan noin 10 minuuttia ja eikö tämän tarkoitus olisi tehostaa, ei heikentää?! Kävely vajaa 10min plus pari minuuttia varmuusvaraa joka päivä ekstraa. Kuka hyötyy siitä, että 72 olisi 2 minuuttia aiemmin puksussa junaa vastassa, joka kuitenkin tulee samaan aikaan kuin ennenkin??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Tapaninvainossa (esim. uimarannan lähellä) asuvat tuskin kävelisivät Santerlantielle päästäkseen bussiin. Tällainen reittimuutos lisäisi auton käyttöä alueella varmasti.

      Poista
    2. Ehdottomasti samaa mieltä! Tapaninvainiossa ei ole juuri mitään palveluja, ja siksi vierestä kulkeva bussi on aivan ehdoton. On myös otettava huomioon, etteivät kaikki halua keskustaan. 72 ajaa aamuisin ja alkuiltaisin täytenä välillä Tapaninvainio-Hakaniemi.

      Poista
    3. Uimarannan lähellä asuvat kävelisivätkin Santerlantien pysäkin sijaan Tapaninvainiotien ja Karhusuontien risteyksen lähellä olevalle pysäkille, jonne matkaa ei kerry olennaisesti enempää. Eivätköhän ne, jotka autoa haluavat käyttää parin sadan metrin kävelyn välttääkseen, tee niin jo nyt.

      Poista
    4. 72:sen linjaus Tapaninvainiontielle on erittäin tervetullut ajatus. Pysäkkisyvennyksetkin ovat jo olemassa vanhasta perusta. Karhusuontiellähän pysäkit ovat ajoradalla pysäyttäen kaiken samansuuntaisen liikenteen. Samalla poistuu hankala Karhusuon- ja Tapaninvainiointien -risteys, jossa bussi joutuu tulemaan pitkälle 'kurkkimaan' vapaata rakoa kolmion takaa jatkaakseen matkaansa.

      Poista
    5. Kaikki bussit kulkevat jo Kirkonkyläntiellä, Ei ole mitään järkeä siirtää vielä 72:kin pois Karhusuontieltä!

      Poista
  25. Tässä on sellainen ongelma, että Tapaninkyläntien ja Tapaninvainiontie välisellä alueella (Esim. Immolantiellä) asuvat menettäisivät bussien 72, 70 ja 70t lähipysäkit. Lähin pysäkki siirtyisi ihan vierestä puolen kilometrin päähän. 72:n pysäkin mukana menisi yhteys Pukinmäen asemalle, Puksun kouluihin ja Oulunkylään sekä toisessa suunnassa Tapanilaan. 70t:n ja 70:n pysäkin mukana taas menisivät yhteydet Siltamäkeen, Pihlajamäkeen, Kumpulaan ja Kalasatamaan. Tapaninvainio on surullisen autoistunutta seutua ja tämä uhkaa autoistaa nekin, jotka vielä yrittävät ja haluavat liikkua julkisilla auton sijaan. 560 tuo toki kätevän ja nopean yhteyden Malmilla ja sitä kautta keskustaan sekä toivottavasti myös Itä-Helsinkiin, mutta oikein muualle ei lähipysäkiltä sitten pääsekään. Tällä hetkellä, kun Malmille pääsee 70t:llä ja 519/520-linjoilla matka keskustaan on nopea, varsinkin mennessä. 560 saattaisi helpottaa tulomatkaa keskustasta jos vuoroväli on tiheä. Kiitos siitä, mutta harkitkaa vielä noita muiden pysäkkien siirtämisiä, jooko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä. Tapaninvainio tarvitsee 72 bussiyhteyden. Alueelta jo kaikki muut palvelut viety. 72 bussiyhteys toimii monelle Tapaninvainiolaiselle koululaiselle bussiyhteytenä Pukinmäen peruskouluun. Lisäksi moni työssäkäyvä käyttää 72 bussia päästäkseen töihin ja sillä Pukinmäen juna-asemalle. 72 linja pitää pitää nykyisellään.

      Poista
    2. Samaa mieltä, Karhusuontieltä Tapaninvainiosta on todella tarpeellista päästä sekä Pukinmäkeen että Tapanilan erälle, niin aikuiste kuin lasten.

      Poista
    3. Ei ollenkaan hyvä että 72 siirrettäisiin pois Karhusuontieltä. Olen itse täysin riippuvainen julkisesta liikenteestä. Lähimmälle bussipysäkille tulisi 0,6 km lisää matkaa nykyisen kävelymatkan lisäksi. Se joka sanoo että sellainen matka ei tunnu missään, ei ole ilmeisesti koskaan raahannut kotiin raskaita ruokakasseja bussipysäkiltä. Kun etsin uutta asuntoa takistin ensin onko bussipysäkki järkevän kävelymatkan päässä ja yhteydet keskustaan toimii. Muutimme tälle asuinalueelle juuri koska 72 kulkee Karhusuontielllä. Jos tämä palvelu siirrettäisiin pois, tämän alueen asumisarvo laskisi ehdottomasti.

      Poista
  26. Lapset tarvitsevat yhteyden Tapaninvainiosta Pukinmäen peruskoululle. Turvallinen koulumatka lienee myös liikennesuunnittelussa tärkeää. Harva lapsi on menossa keskustaan. Älkää suunnitelko vain aikuisten tarpeen mukaan.

    Lisäksi nyt menetetään turvallinen yhteys Tapanilaan, jossa moni lapsi käy urheilemassa.

    Kuten edellinenkin kirjoitti: Harkitkaa vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä Tapanilassa tärkeä liikuntakeskus, jonne monet lapset ja nuoret kulkevat itsekseen. Tässä suunnitelmassa mietitään vain, kuinka ihmiset saadaan junalle ja keskustaan, mutta, mitä jos ei halua sinne keskustaan vaan johonkin matkan varrelle. Ei itseä ainakaan kiinnosta mennä liityntälinjalla junalle ja sitten vielä junalta, jollain muulla linjalla, mihin ikinä olenkin menossa. Mitä vähemmän vaihtoja sen parempi, varsinkin yksinäisille pikkumatkustajille.

      Poista
    2. Näin on! Tapaninvainiossa on koulu vain 1.- ja 2.-luokkalaisille, eivätkä kaikki halukkaat edes mahdu sinne joka vuonna. Lapset tarvitsevat turvallisen yhteyden Pukinmäen peruskouluun.

      Poista
  27. Mihin katosi nopea linja keskustaan arkisin 70v?? Itse ainakin haluan päästä yhdellä kulkeneuvolla, jos vaan mahdollista. Ei kiinnosta yhtään useat vaihdot, varsinkaan lasten kanssa liikkuessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 611,B ajaa aivan saman asian. Ihan sama reitti keskusta-suutarila välin, toimii varmasti hyvin, ellei paremminkin. Ihmettelen kun täällä valitetaan kovasti siitä että 611 olisi huono vaihtoerhto siltamäki-suutarila alueilla. Ei kato kestetä astuu siihen vähän kauempaa tulleeseen bussiin....

      Poista
  28. Tapaninvainion luoteiskolkka lähellä joen rantaa on näiden suunnitelmien perusteella jäämässä kokonaan ilman julkista liikennettä. Lapsiperheiden palvelut (jotka Tapaninvainiosta puuttuvat lähes kokonaan) koulut, päiväkodit, harrastukset jne. sijaitsevat Pukinmäessä, Malmilla ja Tapanilassa. Yhteydet näihin on säilytettävä, myös niin että kouluikäiset lapset voivat niitä käyttää itsekseen.

    Eli 72 reitti Tapanila - Tapaninvainio - Pukinmäki - Oulunkylä on ehdottoman tärkeä juuri koululaisten käytön vuoksi. Samoin kuin 70T:n reitti Siltamäki - Tapaninvainio - Malmi on säilytettävä siltä osin juuri koululaisten ja päiväkoti-ikäisten palveluita silmällä pitäen.

    Esim. 72 suurimmat viivytykset tapahtuvat Oulunkylä - keskusta välisellä osuudella. Olisi parempi säilyttää väli Tapanila - Oulunkylä tiheämmällä ja luotettavammalla vuorovälillä ja hioa muita jatkoyhteyksiä Oulunkylän jälkeen.

    VastaaPoista
  29. Siis selventäkää nyt joku viisaampi...Onko siis 70V poistumassa kokonaan, ja tilalle tulisi 611? Onko tää 611 joku Tiksistä lähtevä linja, ja mitä kautta ajaisi keskustaan? Kiitos jo etukäteen asiaa selventävälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 611 on aivan kuten 70V suutarila-rautatientori välillä!! se jatkuu siitä sitten tiksiin. 70V siis lakkautetaan, mutta 611 menee aivan samaa reittiä suutarilaan asti. Ymmärsithän nyt. 70V->611 :) Tuloksena hieman pidempi reitti, mutta ihan hyvin varmasti toimii kun nykyinen 70V

      Poista
    2. No toki ymmärsin, kiitos selvennyksestä!

      Poista
    3. Tuleeko aikataulu olemaan tiheämpi 611 kuin 70V ?

      Poista
    4. Vilkkaimpaan ruuhka-aikaan bussin on suunniteltu kulkevan noin 6 - 7 minuutin välein eli hieman tiheämmin kuin linja 70V kulkee nyt. Muina aikoina aikataulu tulee olemaan aika samankaltainen kuin linjalla 70V.

      Poista
  30. Nyt pitää todellakin miettiä myös lapsia!!! Millä tavoin nuo pienet kulkevat matkansa Tapaninvainiosta kouluun Pukinmäkeen tai Oulunkylään?!? Heillä ei ole siihen monia vaihtoehtoja paitsi bussi 72! Tapaninvainiossa kun ei omaa koulua ole ja johonkin kouluun on päästävä... vain aikuiset ovat äänessä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka linjan 72 päätepysäkki siirtyisikin Siltamäkeen, kulkisi bussi edelleen Tapaninvainion kautta Pukinmäkeen ja Oulunkylään.

      Blogissa olevassa luonnoskartassa bussi kulkee Tapaninvainion kohdalla Kirkonkyläntietä ja Tapaninvainiontietä nykyisen Karhusuontien reitin sijaan. Tarkoituksenamme on linjastosuunnitelman laatimisen yhteydessä arvioida, kumpi reittivaihtoehto palvelisi koko Tapaninvainion aluetta paremmin ja toisaalta kumpi olisi sujuvampi.

      Poista
    2. Bussi nro 72 pitää ehdottomasti kulkea nykyistä Karhusuontietä pitkin! Moni lapsi menee 72 bussilla kouluun Pukinmäkeen. Ja heillä nyt jo Tapaninvainion pohjoisperukasta lähimmälle 72 pysäkille Karhusuontielle noin 500 metriä matkaa. Pisimmät koulumatka lapsilla 2.5-3 km. Moni käyttää bussia myös työmatkoihinsa.

      Poista
    3. Ehdottomasti hyvä esitys, linja 72 pitää siirtää pois Karhusuontieltä! Tie on kapea ja bussi joutuu väistelemään pysäköityjä autoja. Bussit kuuluvat isommille kaduille!

      Poista
    4. ...tai sitten pysäköinnin voi kieltää Karhusuontiellä bussien sujuvoittamiseksi. Sivukaduilla on aina hyvin tilaa autoille. 72 reitti Karhusuontietä pitkin on tärkeä säilyttää! HSL voisi tulla katsomaan linjalle esimerkiksi aamulla noin puoli kahdeksan lähdöille, busseihin tulee matkustajia joka pysäkiltä ja erityisesti paljon pieniä koululaisia. Erityisesti koululaisia ja työmatkalaisia nousee Yrttimaantieltä ja Karhusuontieltä.

      Poista
    5. Pysäköintiä Karhusuontiellä ei pitäisi missään nimessä rajoittaa, sillä se on ainoa seikka, joka pitää ylinopeuksia edes hieman kurissa Karhusuontien loppusuoralla.

      Poista
  31. Älkää heikentäkö bussilinja 72 entisestään! Miten lapset kulkevat kouluun ja harrastuksiin ilman 72:sta?

    VastaaPoista
  32. Ei muutoksia 72 linjaan! Perusteluja on kerrottu niin monessa kirjoituksessa, että niitä ei lienee tarpeen toistaa.

    VastaaPoista
  33. Suunnitelma näyttää hyvältä linjojen 70, 73, 560 ja 561 osalta. Aikataulut on saatu täsmäämään ja reitit näyttävät palvelevan hyvin aluetta. Kuitenkin 72:n retistä olen eri mieltä.

    On tärkeää, että 72 kulkee Tapaninvainion kautta myös jatkossa. Sieltä tulee paljon matkustajia varsinkin ruuhka-aikaan! 72 voi kulkea mielestäni Peltokyläntien ja Siltakyläntien kautta, mutta linjan pitää ehdottomasti kulkea myös väli Yrttimaantie – Tapanilan erä. Alueelta tulee paljon matkustajia, jotka eivät ole menossa vaan Malmille. 72 on myös ainoa bussi jolla pääsee suoraan Tapanilan erälle. Jos 72 kulkisi Siltakyläntieltä Siltamäkeen, joutuisivat matkustajat väliltä Tapanilan erä – Yrttimaantie kulkemaan 611(B):n pysäkeille asti päästäkseen 72:een. Eli 72:n reitti kulkemaan Pukinmäestä eteenpäin reittiä Tapaninvainio – Peltokyläntie/Siltakyläntie – Yrttimaantie – Tapanilan erä.

    Suunnitelmassa ei ole esillä 77A:n reittiä. 577 lakkautetaan, kun 611(B) aloittaa liikennöinnin. Koska alueen kaikille linjoille näyttää tulevan muutoksia, voisi 77A liikennöidä jatkossa reittiä Riimusauvantie – Suutarilantie – Yrttimaantie – Sidekuja – Tapaninkyläntie – Kottaraistie – Laulurastaantie – Kirkonkyläntie ja siitä edelleen nykyistä 77A:n reittiä Jakomäkeen, jotta linja palvelisi aluetta mahdollisimman hyvin. Tämä siksi, että Yläkaskentietä kulkee suunnitelman mukaisesti 73 (ei ole mitään järkeä, että Yläkaskentietä kulkee kaksi bussia eri suuntiin, mutta samaan kohteeseen eli Malmille) ja 77A:n nykyisen reitin reittiväliä Suutarilantie – Tapaninvainiontie – Kirkonkyläntie kulkee jo suunnitelman mukaisesti 70 ja 73. Lisäksi suunnitelman mukaan Laulurastaantietä ei kulkisi enää mikään bussilinja, vaikka alueella on matkustajia! Jos 77A korvaa alueella nykyisen 73:n, suora yhteys Malmin juna-asemalta taataan alueelle myös tulevaisuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi! Yrttimaantiellä on tällä hetkellä kolme pysäkkiparia, joita ei tämän suunnitelman mukaan käytettäisi ollenkaan. Lisäksi ehdotuksesi 72 reitistä on parempi kuin HSL:n ehdottama.

      Poista
    2. Samaa mieltä 72:n ja ehdottamasi 77A:n reitin suhteen.

      Poista
  34. Bussi 72 pitää kulkea jatkossakin Karhusuontietä, se on ainoa linja mitä meidän perhe käyttää ja kyllä nyt joku bussi pitää kohtuu läheltä kulkea.

    VastaaPoista
  35. Mielestäni 72 linjan reitti tulisi säilyttää ennallaan. Muutimme Tapaninvainioon muutama vuosi sitten ja asunnon valinnan yksi kriteereistä oli suora bussiyhteys töihin. Kuljen Karhusuontieltä Hakaniemeen ja työmatkani on nyt hyvin sujuva kun pääsen kodin vierestä työpaikan lähelle yhdellä kulkuneuvolla ilman vaihtoja. Itselläni ei ole lapsia, mutta nuo kommentit lasten koulu- ja harrastusmatkojen turvaamiseksi (eli linjan 72 säilyttämiseksi ennallaan) pitäisi ottaa vakavasti huomioon!

    VastaaPoista
  36. Tuo kartta on todella epäselvä ja siinä pitäisi näkyä bussien reitit kokonaan keskustaan saakka. Tarkoittaako tämä sitä että 70T lakkautetaan ja että tilalle ei tule mitään vastaavaa poikittaislinjaa? Asun Kottaraistiellä ja olen töissä Töölössä, joten nykyinen työmatkani on sellainen että menen ensin 73:lla Kirkonkyläntielle ja sieltä 70T:llä Töölöön. Tämä on paljon parempi vaihtoehto kuin kiertää keskusta kautta, jolloin vaihtoja tulisi 3-4 kpl. Jos nyt ymmärsin oikein ja tämä skenaario toteutuu minun pitää mennä 76 Malmille ja kiertää Töölöön keskustan kautta, jolloin työmatka pitenee kohtuuttomasti. Enkä liene ainoa joka näin tekee, koska 70T on aina täynnä Oopperatalolle saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pakkohan ooppera - viikki välille non tulla joku linja, mutta yhdessä vaihessa klinja 503 oltii muuttamassa merihaasta arabiaan , eikö tältä pohjalta voisi perustaa linja 53a munkkiniemi- töölöö - arabia- viikki.

      Poista
    2. 70:n (entisen 70t:n) uusi reitti helpottaa taas aika monen muun työssä kävijän elämää ja kaikilla meillä tulee vaihtoja enemmän ja vähemmän. Jos liikut raiteilla niin monta kertaa työmatka lyhenee sen sijaan, että köröttelisit tosi hitaalla 70T:lla. Mielestäni tosi hyvä idea ja oopperaan pääsisi ehdotuksen mukaan Sörkästä ratikalla.

      Poista
  37. Mitä on suunnitelmissa linjoille 69, 71V ja 554? Nämä toimivat liityntälinjoina Tapaninvainion Syystiehen rajautuvalla alueella. Liityntäliikenne ei houkuttele, jos pysäkeille on pitkä kävelymatka. Tapaninvainio on kovin yksityisautoiluun painottunutta seutua ja siihen pitäisi saada muutos houkuttelevilla joukkoliikenneyhteyksillä. Lisäksi linja 69 on erinomainen matkan suuntautuessa Malmitalolle, virastotalolle ja uimahallille. Ilman sitä startataan aivan varmasti oma auto.

    VastaaPoista
  38. linja 71 voitaisiin jatkaa malminsairaalalle. linja 69 voitaisiin lopettaan tai lyhentää oulunkylä -pasila.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. et arvaakaan mikä mekkala syntyisi tuiki tarpeellisen linjan 69 lakkauttamisuhasta... 71 päätepysäkki on nykyisellään hyvä, toimiva ja tilava savelassa. 71V:lle voisi toki pistää enemmän vuoroja, ja ehkä ilta ja la-su liikennettä.

      Poista
    2. Linjan 72 reittiä ei saa siirtää pois Karhusuontieltä! Yhteys Tapanilan Erälle on myös tärkeä.

      Asumme Karhusuontien ja Uimarannantien risteyksessä, jossa on paljon perheasuntoja, myös aivan uusia. Täältä on lähimpään kauppaan yli 10 minuutin kävelymatka, jota ei jaksa kävellä kauppakassien kanssa varsinkaan huonossa säässä, joten bussi on välttämätön. Lastemme koulu ja päiväkoti sijaitsevat Pukinmäessä ja aikuisten työpaikat ovat Hakaniemessä ja Vallilassa. Käymme harrastamassa liikuntaa Tapanilan Erällä. Bussi 72 oli yksi tärkeimmistä kriteereistä, kun vuosia sitten päätimme asettua asumaan Karhusuontielle.

      Meillä ei ole autoa, ja tähän asti olemme tulleet mainiosti toimeen joukkoliikenteellä. Jos linja 72 siirtyy kartassa esitetylle reitille, naapurustomme koululaiset joutuvat ylittämään Tapaninvainiontien kaksi kertaa päivässä päästäkeen pysäkille ja pysäkiltä kotiin. Tapaninvainiontien ja Karhusuontien risteys kuuluu Helsingin vaarallisimpiin, eikä siinä ole liikennevaloja. Me aikuiset joudumme kävelemään lastenvaunujen tai kauppakassien kanssa noin puolen kilometrin ylimääräisen matkan joka päivä. Väsyneenä, painavien kantamusten kanssa se ei ole tervetullutta liikuntaa, vaan iso, arkea hankaloittava rasite.

      Linjan 72 bussit ovat arkiaamuisin ja -iltaisin täynnä matkustajia Tapaninvainiosta Hakaniemeen. Linjalla kulkee paljon ihmisiä, jotka jäävät pois Oulunkylässä, Vallilassa tai Hakaniemessä, eikä heille ole mitään hyötyä liityntälinjasta, jolla pääsee junalle, koska junalla ei pääse työpaikan tai koulun lähelle.

      Älkää heikentäkö joukkoliikennettä alueellamme! Bussi 72 on meille välttämätön.

      Poista
  39. Linjan 72 reittiä ei saa siirtää pois Karhusuontieltä! Yhteys Tapanilan Erälle on myös tärkeä.

    Asumme Karhusuontien ja Uimarannantien risteyksessä, jossa on paljon perheasuntoja, myös aivan uusia. Täältä on lähimpään kauppaan yli 10 minuutin kävelymatka, jota ei jaksa kävellä kauppakassien kanssa varsinkaan huonossa säässä, joten bussi on välttämätön. Lastemme koulu ja päiväkoti sijaitsevat Pukinmäessä ja aikuisten työpaikat ovat Hakaniemessä ja Vallilassa. Käymme harrastamassa liikuntaa Tapanilan Erällä. Bussi 72 oli yksi tärkeimmistä kriteereistä, kun vuosia sitten päätimme asettua asumaan Karhusuontielle.

    Meillä ei ole autoa, ja tähän asti olemme tulleet mainiosti toimeen joukkoliikenteellä. Jos linja 72 siirtyy kartassa esitetylle reitille, naapurustomme koululaiset joutuvat ylittämään Tapaninvainiontien kaksi kertaa päivässä päästäkeen pysäkille ja pysäkiltä kotiin. Tapaninvainiontien ja Karhusuontien risteys kuuluu Helsingin vaarallisimpiin, eikä siinä ole liikennevaloja. Me aikuiset joudumme kävelemään lastenvaunujen tai kauppakassien kanssa noin puolen kilometrin ylimääräisen matkan joka päivä. Väsyneenä, painavien kantamusten kanssa se ei ole tervetullutta liikuntaa, vaan iso, arkea hankaloittava rasite.

    Linjan 72 bussit ovat arkiaamuisin ja -iltaisin täynnä matkustajia Tapaninvainiosta Hakaniemeen. Linjalla kulkee paljon ihmisiä, jotka jäävät pois Oulunkylässä, Vallilassa tai Hakaniemessä, eikä heille ole mitään hyötyä liityntälinjasta, jolla pääsee junalle, koska junalla ei pääse työpaikan tai koulun lähelle.

    Älkää heikentäkö joukkoliikennettä alueellamme! Bussi 72 on meille välttämätön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteys Tapaninvainiosta esimerkiksi Hakaniemeen ja Vallilaan on varmasti tärkeä ja sillä on paljon käyttäjiä. Sen sijaan Tapanilan urheilukeskukselle matkustajia kulkee hyvin vähän. Esimerkiksi mainitsemaltanne Uimarannantien pysäkiltä linjalle 72 Tapanilan suuntaan nousee keskimäärin vain 5 matkustajaa päivässä. Mikäli yhteys Erälle muuttuisi vaihdolliseksi tai edellyttäisi pidempää kävelymatkaa pysäkille, olisi tästä muutoksista kärsivien määrä hyvin pieni.

      Poista
    2. Olen täysin samaa mieltä edellisen Tapaninvainion asukkaan kanssa linjan 72 tarpeellisuudesta nykyisellään!

      Itse asun samalla alueella ja olen autoton, jopa ajokortiton - täysin riippuvainen linjan 72 olemassa olosta työmatkojen, kauppareissujen ja lasten kuljetuksen (päivähoito, koulu ja harrastukset) sekä omien harrastusten kannalta.

      Tapaninvainio on jo nyt pahassa palvelukuopassa. Koulut, päivähoitopaikat, kaupat ja harrastukset sijaitsevat kaikki kaukana verrattuna muiden Helsingin lähiöiden palveluihin. Tälläkin foorumilla esitetyt viisastelut kävelemisen hyödyllisyydestä eivät osu nyt ihan oikeaan kohtaan. Askelia täällä asuessa kyllä kertyy niin aikuisille kuin lapsillekin. Se, että lähi-bussilinja siirretään 500 metrin päähän nykyisestä, ei paranna alueella kenenkään liikuntatottumuksia, mutta se hankaloittaa oleellisesti niiden elämää, jotka ovat riippuvaisia julkisesta liikenteestä tai haluavat muista syistä suosia julkista liikennettä.

      Lisäksi haluan myös puolustaa linjan 72 yhteyttä Tapanilan erälle, vaikka perheeni ei juuri nyt käytäkään aktiivisesti sen palveluja. Suora bussillinja Pukinmäestä ja Tapaninvainiosta ko. harrastuspaikkaan antaa erilaisille perheille mahdollisuuden saavuttaa sen lähes yhdenvertaisesti autoilevien perheiden kanssa. Se on arvokas ja hieno asia tässä alati eriarvoistuvassa maailmassa.

      Poista
    3. Helsingin alueella löytyy huonompiakin paikkoja asua ja elää. Erittäin harvalla on yhteys treenipaikalle, joten se ei ole mielestäni mikään syy pitää tyhjänä kulkevaa reittiä yllä. Mielestäni pieni kävelymatka tekee vain hyvää ja tänä päivänä ei taida kovinkaan monella olla pysäkkiä kotioven vierellä. Suunta on pääkaupunkiseudulla valitettavasti tämä.

      Poista
  40. Ihmettelen tätä nykyistä ajattelua, ettei metriäkään voi kävellä. Suurimmalle osalle suomalaisista pieni kävely tekisi todella hyvää ja arkiliikunnalla elämän laatu paranisi. Ymmärrän kyllä huolen lasten koulumatkoista mutta sitten taas toisaalta....Lukekaa perjantain vai oliko se lauantain Hesarista juttu, jossa kerrottiin lapsista, jotka käyvät Keravalta Kampissa koulussa kulkien julkisilla, vanhin taisi olla 9 v. Ja sitten vielä...Lukekaa tarkkaan mitä HSL oikeasti ehdottaa. Osa kirjoituksista osoittaa ettei ole edes viitsitty kunnolla tutkia mitä muutos itselle ja perheelle oikeasti tarkoittaa. Muutama metri kävelyä lisää ei mielestäni ole mikään narinan paikka. Ymmärrän kyllä jos ei iän puolesta jaksa mutta terveiden aikuisten kitinää on vaikea ymmärtää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveet aikuiset eivät ole aina terveitä eivätkä ikuisesti nuoria. Myöskään raskaiden kauppakassien kantaminen puolen kilometrin päästä ei ole terveellistä kenenkään nivelille. Itse keski-ikäisenä lievästi liikuntarajoitteisena olen pakotettu siirtymään oman auton käyttöön, jos pysäkit siirretään kauas. On myös todella turhanpäiväistä verrata vapaaehtoisesti Keravalta Kamppiin matkustavia koululaisia tai Lapin syrjäkylillä asuvia Koillis-Helsingin linjamuutoksista kärsiviin. Aina löytyy jostain joku, jolla on hankalampaa. Ei se muiden kitinästä silti turhaa tee. Joukkoliikenteen tarkoituksena lienee palvella niin hyvin, että se peittoaa yksityisautoilun tarjoaman vaihtoehdon. Vai haluaako joku lisää henkilöautoja tukkimaan stadin katuja?

      Poista
    2. Hyvin kommentoitu! Meidän perheellämme ei edes ole tällä hetkellä varaa autoon ja olen toivonut, ettei sellaista tarvitsisi ostaa, vaikka joskus pystyisikin. Tähän asti olen ollut todella iloinen vierestä kulkevasta bussista.

      Poista
    3. Tarkoitin siis, että hyvin kommentoitu on viesti, joka alkaa "Terveet aikuiset eivät ole aina terveitä eivätkä ikuisesti nuoria".

      Poista
    4. Olen sama, joka yllä kirjoitti, ettei Karhusuontieltä saa siirtää pysäkkejä pois ja kertoi perheen tilanteesta. Vastaisin kommenttiin "Ihmettelen tätä nykyistä ajattelua, ettei metriäkään voi kävellä": Kävelen jo nykyään 2-4 kilometriä päivässä, koska jään välillä pois bussista ja vien lapsen päiväkotiin, johon on reilusti matkaa vielä pysäkiltäkin, palaan pysäkille, ajan Vallilaan ja kävelen pysäkiltä töihin. Kyse ei siis ole siitä, etten voisi kävellä metriäkään, vaan siitä että kohta tuota kävelyä lapsen, laukun ja kauppakassin kanssa on niin paljon, että joudun vakavasti harkitsemaan auton ostoa. Se tuskin on joukkoliikenteen kehittämisen tavoite.

      Poista
  41. Jep, tosiaan oli puhetta terveisiä aikuisista. Liikunta tekisi oikeasti hyvää ja koko viikon ruokia ei tarvitse ostaa kerralla. Jos katsot yhteyksiä niin sieltä löytyy vaihdolla yhteys. Aika on muuttunut ja HSL:n strategia on raideliikenteen kannalla. 400 m on todella pieni kävelymatka ja on tämä on myös vähän asenne kysymys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On melko turhaa kommentoida täällä, mitä terveiden aikuisten pitäisi tehdä, miten monta kertaa viikossa muiden tarvitsee käydä kaupassa ja mihin kaikkeen pitäisi vain nöyrästi tyytyä. Läheskään kaikki ihmiset eivät ole terveitä aikuisia. Vaikka itse toistaiseksi olenkin terve aikuinen, haluaisin asua samassa paikassa vielä vanhuksena ja ensi vuonnakin kulkea pysäkille pienen lapsen kanssa sen sijaan, että ostan auton ja totutan lapsetkin kulkemaan sillä.

      Poista
  42. Ehdotuksessa on hienoa se, että bussit siirretään kulkemaan isompia teitä pitkin eikä asuinalueiden läpi. Ei haittaa, vaikka kävelymatkat bussipysäkeille pitenisivätkin muutamaan sataan metriin, kun linjaverkosto on monipuolinen.

    VastaaPoista
  43. Olen samaa mieltä, bussien reitit olisi parempi ohjata isommille teille liikenteen sujumisen kannalta, vaikka sitten kävelyä tulisikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Myös linjan 72 osalta. Todellisuudessa matkat pysäkeille eivät pitene suunnitelmassa kuin osalla tapaninvainiolaisia.

      Poista
    2. Ottamatta kantaa linjaan 72, ei voi yleistää, että lisättäisiin kävelyä liikenteen sujumisen kannalta. Kävely lisää matka-aikaa oleellisesti, jos olet menossa jonnekin muualle kuin Malmille tai keskustaan.

      Poista
  44. Eli Peltokyläntieltä/Kirkonkyläntien loppupäästä ei jatkossa pääse enää bussilla kuin Pukinmäkeen? Miksi? Mitä asiaa siltamäkeläisillä olisi sinne, kun palvelut ovat Malmilla ja harvemmin se junakin Puksusta kulkee.
    Peltokyläntien-Kirkonkyläntien kulmassa paljon Hoasin asuntoja joista liikutaan bussilla pääosin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luehan tarkkaan nyt se suunnitelma. Siis vertaa nykyiseen ja sitten tuohon ehdotukseen.....kyllä siellä on vaihtoehtoja.

      Poista
    2. 611, 611 b.....

      Poista
  45. Mitä vaihtoehtoja sinä sieltä luit? Fakta on se, että tuohon jää katve, josta on 600 m tai yli bussipysäkille Yhteydet huonontuvat rajusti. Pitää muistaa myös se kävelymatka loppupäästä reittiä ja vaihdot, kun pysäkki on harvoin määränpään kohdalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esim. 611, 611b, sanotaanko missään, että 72:n päätepysäkki on Pukinmäki? Tuossa sanotaan, että 72 menee Pukinmäen asemalle, mutta ei siinä kerrota että se olisi päätepysäkki...

      Poista

  46. Reittien hahmottaminen olisi helpompaa, jos julkaistaisiin kartta, josta näkee suunnitellun reitin kokonaisuudessaan. Esimerkiksi bussi 72:sta olisi hyvä tietää, meneekö jatkossakin keskustaan - nyt mainitaan vain Pukinmäki ja Oulunkylä. Itse asumme Tapaninvainiossa, ja asioinnin tarvetta on keskustan lisäksi myös esimerkiksi Hakaniemeen, jonne vain 72 vie ilman hidastavia vaihtoja. Monet palvelut sijaitsevat toisaalta Malmilla, joka on vain kolmen kilometrin päässä mutta jonne niin ikään ei pääse julkisilla ilman vaihtoja.

    Monen autottoman on hankala päästä myös Tapanilan Erälle harrastamaan, jos bussi 72 ei enää kulje sinne. Helsingissä pitäisi kuitenkin voida asua ja elää ilman omaa autoa. Esimerkiksi sinänsä mainio Kutsuplus ei toistaiseksi palvele Tapaninvainiossa, ja se on joka tapauksessa kalliimpi ja hitaampi vaihtoehto kattaviin ja riittävän tiheisiin joukkoliikenteen vuoroihin verrattuna.


    Bussi 72:n reitin siirto Tapaninvainiossa Tapaninvainiontielle ja Kirkonkyläntielle olisi huono ratkaisu: se ei nopeuttaisi linjaa käytännössä ollenkaan ja uusi linjaus ei palvelisi juuri ketään. Karhusuontie on selkeä reitti eikä mikään pihakatu. Joukkoliikenteen pitäisi kulkea siellä, missä matkustajat ovat eikä niin, että matkustajat vaeltavat sinne, missä bussin jostain syystä päätetään kulkevan.

    Olisi muutenkin outoa, jos iso osa Tapaninvainiosta jätettäisiin kokonaan ilman joukkoliikennettä. Vihreä kartta, jossa on Malmin-linjojen pysäkit, on kuvaava: Tapaninvainion jokivarren aluetta siinä ei ole, koska jostain syystä sieltä ei ole nyt (eikä ilmeisesti tulekaan) suoraa yhteyttä Malmille. Terveyspalvelut ja monet kaupat ovat kuitenkin Malmilla eikä edes kätevä yhteys Pukinmäkeen aina ihan riitä.

    VastaaPoista
  47. Mielestäni tässä kerrotaan suunnitteilla olevista muutoksista Koillis-Helsingin alueella. Kehärata mullistaa junayhteydet ja tässä kuvataan hyvin miten Koillis-Helsingin asukkaat voisivat parhaiten hyödyntää uusia nopeita raideyhteyksiä. Lisäksi on kuvattu 70:n (nykyisen 70T:n) reitti kokonaan, koska se muuttuu loppupäästä eniten. HSL varmaan tarkentaa tämän, kun se näyttää olevan epäselvä. Monet meistä harrastavat liikuntaa ja harrastamisen este ei voi olla se meneekö sinne bussi suoraan vai ei. Mielestäni uusi ehdotus 72:n reitistä on todella onnistunut ja se palvelee isompaa ryhmää kuin sen nykyinen reitti. Kävelyä tulee tietty lisää, mutta ei liikaa kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mielestäni uusi ehdotus 72:n reitistä on todella onnistunut ja se palvelee isompaa ryhmää kuin sen nykyinen reitti"

      Samaa mieltä!! Ihme kun kansa vinkuu että lasten elämä ja kaikki menee pilalle. Uusi 72 kuulostaa hyvältä ja toimivalta. Tapanilan Erän kohdillahan tulee kuitenkin kulkemaan todella usein bussit 76 ja 73. 72:n poistuminen ei kai haittane, kun tiheä vuoroväli tulee säilymään

      Poista
  48. Tapaninvainiolaisena kannatan uutta linjan 72 reittiä. Kävelymatka pysäkille pysyy kohtuullisena, vaikka osalla se siirtyykin pois kotiovelta. Vastaavankokoisia alueita, joille bussi ei kulje, on Helsingissä monia muitakin, joten tällä hetkellä on ollut poikkeuksellista, että linja kulkee alueen läpi. Pidän hyvänä asiana, että Karhusuontie rauhoitetaan, sillä tietä pitkin kulkee koululaisia pyörällä ja kävellen kouluihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin. Kannatan bussin 72 siirtoa pois Karhusuontien loppuosalta. Erityisesti tien loppusuoralla ajetaan usein ylinopeutta, vaikka sitä on yritetty kitkeä pois niin nopeusnäyttötaulun kuin suojatien keskikorokkeenkin voimin. Tielle ei ole voitu asentaa töyssyjä tai kavennuksia siksi, että bussi käyttää tietä. Linjan siirryttyä se olisi mahdollista ja liikenneturvallisuus Tapaninvainiossa paranisi huomattavasti! Myös tämä näkökulma kannattaa siis huomioida, eikä pelkkä pysäkille kävelymatkan piteneminen, joka minulle jää tärkeydessä toissijaiseksi asiaksi.

      Poista
    2. Tapaninvainiolaisena vastustan ehdotettua 72:n reittiä. Ymmärrän, että HSL on innoissaan tulevasta kehäradasta, mutta ei muunlaista, toimivaa, joukkoliikennettä saa tärvellä siinä innossa.

      Kuten aikaisemmista puheenvuoroista on käynyt ilmi, monet Tapaninvainion asukkaat ovat asuinpaikkansa valinnassa pitäneet tärkeänä 72:n reittiä. Alueella ei ole palveluja lainkaan, mutta 72 on mahdollistanut myös autottomille ihmisille pääsyn Pukinmäen palveluiden ja Tapanilan Erän palveluiden äärelle. En muuten valittaisi huonosta pääsystä Erän liikuntapalveluiden äärelle, mutta kun täällä ei ole yhtään mitään muita palveluita, niin olisi kiva jos pääsisi edes liikuntaharrastuksiin. Esitetyssä ehdotuksessa Tapaninvainion jokivarren asukkaat jäisivät syrjään myös joukkoliikenteen palveluista.

      Karhusuontien loppupätkän ylinopeusongelmia ja pysäköintiongelmia pitää voida hoitaa muutenkin kuin bussilinjaa siirtämällä. 72:n nykyisellä reitillä on mm. Kirkonkyläntien pätkällä töyssyt/hidasteet, ja bussi pääsee niistä yli. Ei pitäisi siis olla teknisesti mahdotonta laittaa samanlaisia myös Karhusuontielle.

      Se, että muualla Helsingin alueella on huonojen joukkoliikenneyhteyksien alueita ei ole mikään argumentti sen puolesta, että Tapaninvainion jokivarren yhteyksiä pitäisi heikentää. Eihän näiden suunnitelmien tarkoituksena ole heikentää palveluita, vaan parantaa niitä. Esitetyllä ehdotuksella palvelu huonontuisi suurelle määrälle jokivarren alueella asuvia ihmisiä.

      Mutta kiitokset kuitenkin HSL:lle siitä, että kysytte asukkaiden näkemyksiä ehdotuksista, ettekä rakenna suunnitelmianne pelkästään kartan ja matkustajavolyymien mukaan. Näin saatte monipuolisempaa tietoa myös siitä, että ketkä matkustavat, minne matkustavat, mitä vaihtoehtoja heillä olisi tarjolla. Se ei tietenkään helpota suunnitelmien tekemistä, mutta tekee varmasti päätöksistä paremmin asukkaita palvelevia.

      Poista
    3. Miksi Tapaninvainion asukkaat ovat oikeutettuja ovelta ovelle kuljetukseen? Tulkaa jo todellisuuteen sieltä...

      Poista
    4. Uusi 72:n reitti parantaa kyllä muutamien muiden yhteyksiä ja suurempi matkustajajoukko hyötyisi yhteydestä. Kannatan uutta reittiä ehdottomasti.

      Poista
    5. Vielä töyssyistä: Savimaalle rakennettavat töyssyt maksavat maltaita, koska ne pitää paaluttaa, jos bussi ajaa niistä yli. Muuten tulee kauaskantoista tärinää, josta asukkaat ja rakennukset kärsivät. Kirkonkyläntien loppuosaan savimaalle on tehty sellainen kallis, paalutettu koroke ja päiväkodin edessä töyssyjen alla on kallio. Siksi bussi voi ajaa siitä. Paalutetut töyssyt ovat harvinaisia, joten tuskinpa Tapaninvainioon voisi kahta sellaista tulla! Tavallisen töyssyn voisi saada, jos bussi ei enää kulkisi siitä.

      Poista
  49. Asiallinen huomautus on se, että linjakartat pitää esittää siten, että nähdään Hesan keskustasta alkaen, miten ne kulkevat. Nythän ei edes tiedä, mistä ne lähtevät. Siis kartta ja täydellinen. Toiseksi huomautan, että linjat 70 ja 73 eivät koskevat myös Ala-Tikkurilaa, mikä täällä unohdetaan. Ala-Tikkurila kuuluu Helsinkiin. Nyt ei ollenkaan selviä, pääseekö linjalla 73 enää keskustaan vai mihin se jää. Kyllä 73:n olisi edelleen kuljettava entiseen tapaan Taivaankannelta Hakaniemeen, siksi tärkeä reitti se on. Toiseksi, saman 73:n vuoroja voisi jakaa siten, että joka toinen ajaisi Tikkurilan asemalle. Helsinki on eri kunta, sellainen ajattelu on kertakaikkiaan lopetettava. Onhan esim. 611 suunniteltu nyt hesalaisten tarpeen mukaisesti.
    70 v on erinomainen linja, jota voitaisiin edelleen kehittää Ala-Tikkurilaan ja Vantaan
    puolelle ajavaksi. Henkilöauton käytöstä luopumista pitää edistää kaikin tavoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukaisepas nyt ihan oikeasti suunnitelma läpi. 611:n reitti löytyy Vantaan suunnitelmasta ja se on varmaan mainittu jo muutamankin kerran tässä suunnitelmassa. Samoin Ala-Tikkurila on käsitelty.

      Poista
  50. Ja 611 kulkee ma-la vain klo 21 asti ja sunnuntaisin ei ollenkaan. Kyllä on roima huononnus tulossa koillishelsinkiläisten yhteyksiin.

    VastaaPoista
  51. Eihän 70v:kään kulje nytkään yöllä eikä sunnuntaisin, 70 kulkee, joka käsitykseni mukaan säilyy kulkemassa aikataulullisesti niin kuin nytkin. HSL voisi avata näitä kulkemisaikoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vantaan linjastossa ensi elokuussa tapahtuvien muutosten yhteydessä nykyinen linja 70V korvataan linjalla 611, joka liikennöi Rautatientorilta linjan 70V reittiä Suutarilaan. Suutarilasta reitti jatkuu edelleen Viertolan kautta Tikkurilaan. Lisäksi ruuhka-aikoina ajetaan linjaa 611B, jonka reitti on sama kuin linjalla 70V nyt. Tässä yhteydessä liikennöintiaikoihin ja vuoroväleihin ei ole tulossa isoja muutoksia nykyiseen linjaan 70V verrattuna eli käytännössä linjaa 70V käyttäville isoin muutos on linjanumeron vaihtuminen.

      Tässä Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmassa pohdimme koko Koillis-Helsingin linjastojärjestelyitä lähes 10 vuoden tähtäimellä, joten voi olla että linjaan 611:kin tulee vielä myöhemmin muutoksia siihen verrattuna, miten linja kulkee elokuusta 2015 lähtien.

      Poista
    2. Niih...611 reitti on sama kuin nykyisen 70V:n paitsi päättäri on Tikkurila ja 611B:n reitti on täysin sama kuin nykyisen 70V:n niin kuin yllä mainitsemassa kartassakin on.....

      Poista
    3. milloi julkaisette kuvan , mis on kaikki tulevat koilisen linjat ja reitit ja vuorovälit.

      Poista
  52. luin juuri suunnitelmistanne , että linja 231 lopetaan ? ja pikkubussi linjalla 237B ? miksei linja 38A voitas mieluummin perustaan uusmäki - mäkkylänkallio- elielinaukio.
    tai päättyä huopalahden asemalle.

    VastaaPoista
  53. Miksi 560 ja 561 kulkevat pitkän matkaa samaa linjausta Malmin aseman kautta Kehä I:lle. Linjaus on erittäin hidas, mikä vähentää linjan 560 houkuttelevuutta. Olisi parempi, että 560 kulkisi Tapanilankaarta Jakomäen kautta. Tämä olisi huomattavasti nopeampi reitti ilman liikennevaloja ja Malmin ruuhkia. Kävelymatka Tapanilan asemalle olisi tosin muutama sata metriä. Toisaalta linja palvelisi mainiosti Falkullan kasvavaa ja myöhemmin Malmin lentokenttäaluetta. Lisäksi Tapanilan ja Puistolan asemat voisi yhdistää uudeksi Falkullan asemaksi Tapanilankaarelle, johon tulisi isot liityntäparkit maan alle/päälle ja nopeat liityntämahdollisuudet vaihtoon bussista junaan.
    Hitaat poikittaislinjat haittaavat Helsingin kehittymistä, pakottavat ihmiset istumaan Kehä I:sen ruuhkassa ja ohjaavat taloudellisen toiminnan painopisteen siirtymistä yhä enemmän Aviapoliksen suuntaan, pois Helsingin alueelta. Kehäradan ansiosta Vantaa tulee kehittymään vahvasti ja Helsinkiin jää ainoastaan kulttuurillinen keskusta. Koska Helsinkiin tulee nopea, poikittainen raideyhteys?

    VastaaPoista
  54. Kannatan bussin 72 uutta reittiä. Näin linjasta hyötyisivät myös Tapaninvainiontien itäpuolella asuvat. Tapaninvainion luoteisnurkasta tulee toki pidempi kävelymatka 72:n pysäkille, mutta heillä vastaavasti on lyhyt matka Tapaninkyläntietä pitkin kulkevien bussien pysäkeille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Tapaninvainion luoteisimman nurkan asukkailla matka lähimmälle 72:n pysäkille itse asiassa lyhenee, kun bussi alkaa kulkea Kirkonkyläntietä pitkin. Suurella osalla matka pysyy likimain samana, mutta lähin pysäkki ei enää olekaan Karhusuontiellä vaan Kirkonkyläntiellä. Eniten matka pitenee niillä, jotka tällä hetkellä asuvat kulkureitin varrella. Mutta heilläkin lähin pysäkki löytyy jatkossa parinsadan metrin päästä, joten asia tuskin on oikeasti ongelma.

      Poista
    2. Olisi kiva kuulla, missä 72:n uudet pysäkit tulevat sijaitsemaan. Kirkonkyläntien pysäkit ovat varmaan samat kuin nykyiset 70T:n ym. pysäkit, mutta minne tulevat Tapaninvainiotien pysäkit? Myös tarkempi linjakartta auttaisi, olisiko sellainen mahdollista saada nähtäville HSL:n toimesta?

      Poista
  55. Miten olette ajatelleet ratkaista sen, että molemmat Koillis-Helsingistä Mäkelänkadulle liikennöivät bussilinjat (72/611) menevät Siltamäestä? Muualtakin Koillisesta olisi kiva päästä Vallilan suunnalle.

    VastaaPoista
  56. http://kartta.hel.fi/applications/Hanke/showplan.aspx?map=yes&ID=2012-009217 malmin tuleva terminaalin muutos

    VastaaPoista
  57. antakaa linjan 72 mennä vanhaa reittiä. perustakaa uusi syöttölinja 70s joka ajaa siltamäestä peltokyläntien kautta Kirkonkyläntietä Malmin asemalle ja siitä malmin hautasmaan ohi Piljanmäkeen . Silloin syöttäliikenne Pihlanjanmäestä ja siltamäestä Malmin terminaaliin ja junalla eteenpäin kohti keskustaa.

    VastaaPoista
  58. Miksi 72 ei kulkisi enää Yrttimaantietä? Se on elintärkeää töyrynummelaisille nuorille, joista moni asuu Yrttimaantien välittömässä läheisyydessä. 72:n on monien koulubussi. Reitin varressa ovat Oulunkylän yhteiskoulu, Yhtenäiskoulu, Käpylän peruskoulu, Helsingin luonnontiedelukio ja Mäkelänrinteen lukio. Sitä käyttävät myös Maunulan yhteiskoulua, Pohjois-Haagan yhteiskoulua, Suomalaista yhteiskoulua ja Venäläistäkoulua käyvät nuoret. Jos 72:n menee aamulla voi nähdä kuinka se täyttyy nuorista joka aamu. Bussi on täynnä jo viimeistään Valakkatien kohdalla. Olisi hirveä menetys, jos Tapanilasta ja Töyrynummen kaakoisosista ei pääsisi suoraan Mäkelänkadulle Oulunkylän kautta. On myös pöyristyttävää ettei mikään linja kulkisi Yrttimaantiestä päästä päähän, koska sen varrelta tulee todella monia ihmisiä kyytiin. Myös monet ala-aste ikäiset lapset käyttävät linjaa mennäkseen Oulunkylään tai muualle. Olisi ikävää, jos pienten lasten täytyisi tehdä monta vaihtoa matkan aikana tai kävellä todella aikaisin aamulla pitkiä matkoja. Vanhempien olisi vaikea saattaa pysäkille, koska siihen menisi järjettömästi aikaa. Myös paljon eläkeläisiä asuu Yrttimaantie varressa. Monet ovat liikuntarajoitteisia, joten täysi liikennöimätön Yrttimaantie olisi iso hankaluus heille. Tietysti tien varrella asuu paljon työssäkäyviä, joille tärkeä yhteys on 72:lla Oulunkylään ja vaihto 550:n. Tämäkin reitti hankaloituisi.

    Terveisin
    Nuori, joka haluasi päästä kouluun ilman ihmeellisiä mutkia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lukiolaisen pitää osata vaihtaa jo bussista toiseen, ihan älyttömiä kommentteja. Kyse on mukavuuden halusta, eikä mistään muusta.

      Poista
  59. Siteeraan hyvää kommenttia pariinkin kertaan ja lisään omaa väliin:

    "72 on mahdollistanut myös autottomille ihmisille pääsyn Pukinmäen palveluiden ja Tapanilan Erän palveluiden äärelle. En muuten valittaisi huonosta pääsystä Erän liikuntapalveluiden äärelle, mutta kun täällä ei ole yhtään mitään muita palveluita, niin olisi kiva jos pääsisi edes liikuntaharrastuksiin. Esitetyssä ehdotuksessa Tapaninvainion jokivarren asukkaat jäisivät syrjään myös joukkoliikenteen palveluista.

    Karhusuontien loppupätkän ylinopeusongelmia ja pysäköintiongelmia pitää voida hoitaa muutenkin kuin bussilinjaa siirtämällä. 72:n nykyisellä reitillä on mm. Kirkonkyläntien pätkällä töyssyt/hidasteet, ja bussi pääsee niistä yli. Ei pitäisi siis olla teknisesti mahdotonta laittaa samanlaisia myös Karhusuontielle."

    Se, että muualla Helsingin alueella on huonojen joukkoliikenneyhteyksien alueita ei ole mikään argumentti sen puolesta, että Tapaninvainion jokivarren yhteyksiä tai yhteyksiä Tapanilan Urheilukeskukselle pitäisi heikentää!

    Eihän näiden suunnitelmien tarkoituksena ole heikentää palveluita, vaan parantaa niitä. Esitetyllä ehdotuksella palvelu huonontuisi suurelle määrälle Pukinmäen ja Tapaninvainion alueella asuvia ihmisiä.

    "Kiitokset kuitenkin HSL:lle siitä, että kysytte asukkaiden näkemyksiä ehdotuksista, ettekä rakenna suunnitelmianne pelkästään kartan ja matkustajavolyymien mukaan. Näin saatte monipuolisempaa tietoa myös siitä, että ketkä matkustavat, minne matkustavat, mitä vaihtoehtoja heillä olisi tarjolla. Se ei tietenkään helpota suunnitelmien tekemistä, mutta tekee varmasti päätöksistä paremmin asukkaita palvelevia."

    Terveisin
    yh-äiti ja Erällä harrastava pikkukoululainen (uskallan päästä bussilla kun reitti on helppo) Pukinmäestä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kunpa me kaikki saisimme kuljetuksen ovelta ovelle. Nyt käytetään keskustelussa liikuntavammaisia ja lapsia kun kyse on varmaan ihan siitä että ketuttaa ettei pääse enää itse helpolla. Eiköhän kysytä vielä kissoilta ja koiriltakin mitä ovat mieltä asiasta. Tänä päivänä ei ole enää varaa tämmöiseen vaan aika on muuttunut. Jos joutuu vähän joustamaan niin siitä tehdään iso ongelma. Lapsille asia ei ole ongelma sen tiedän vaan vanhemmille.

      Poista
  60. 72 reitti on säilytettävä ennallaan.Jos se muuttuu ,yksityisautoilu vain lisääntyy. Nyt Karhusuontien loppupäässä asuvat pääsevät Pukinmäen peruskouluun, Kristilliseen kouluun sujuvasti bussilla. Tapaninvainossa on vain yksi pieni päiväkoti ja monet vanhemmat vievät lapsensa Pukinmäkeen joten on oltava tarjolla järkevä joukkoliikenne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis pääsettehän jatkossakin ihan sujuvasti 200 m tulee tosin lisäkävelyä.

      Poista
    2. Karhusuontien loppupäässä asuvat menisivätkin 72:n uudelle Kirkonkyläntien pysäkille, joten kävelymatkan piteneminen olisi olematonta. Bussi menisi jatkossa ihan samalla lailla Pukinmäkeen.

      Poista
  61. malmin lentokentän tulevan asuinalueen asukkaita millään raitiovaunulla kannta kuljettaa keskustaan, vaan toinen metrolinja olisi varmasti parhaita ratkaisu , helpottaa samalla koko koilisen alueiden bussien suuria kuormia , jotka voidaan lyhentää vikkiin ja malminlentoaseman metroasemalle.

    VastaaPoista
  62. Toivoisin 72 päätepysäkin siirtämistä Erältä pois lähiasukkaiden viihtyvyyden ja huonon bussien kääntymistilan takia. Vaihtoehto on, että kuljettajat alkavat noudattamaan tyhjäkäynti aikoja. tällähetkellä linja-autoja käytetään tyhjäkäynnillä yli 10 min ja välillä ilta- ja aamuaikoina huudatetaan moottoreita. Mielummin heräisin herätyskellon soittoon.

    VastaaPoista
  63. Meidän perheelle 72 bussi on elintärkeä nykyisellä reitillään. Tytöt menevät päivittäin kouluun Sykkiin Etelä-Haagaan, harrastavat ratsastusta ja hevostenhoitoa Tuomarinkylän tallissa 4 krt viikossa ja poika menee sillä Mäkelänrinteen uintikeskukseen 3krt viikossa. Lähtö Sidetien pysäkiltä. Olemme valinneet heille harrastuspaikat sen perusteella, että voivat itsenäisesti kulkea julkisilla kulkuneuvoilla, ja kulkuvälineenä on nimenomaan bussi 72. Pyydämme ehdottomasti säilyttämään linjan entisellään!

    VastaaPoista
  64. Edelleenkin millä perusteella vaaditte moista? Paino sanalla MEIDÄN muista ei väliä....

    VastaaPoista
  65. Linja 70V tai jatkossa 611 hyvä vaihtoehto sillä pääsee sörkkään ja metroon vaihto menet sitten länteen tai itään vuonna 2016 sitä odotellessa, eikä tarvitse vaihtaa kuin kerran. Nyt 70 V ollut hieno vaihtoehto keskustaan jossa joudun länteen menevänä vaihtamaan 65/66 linjaa päästäkseni perille. Mitä kuuluu Käpylän asema suunnitelmalle jossa muunmuassa 70V päätepysäkki tulisi olemaan Junien myöhästely talvisin ei oikein innosta joten toivon edelleen 70V/611 vuosien varrella jatkavan matkaa ainakin sörkkään jossa metroon vaihto onnistuu.

    VastaaPoista
  66. Voisiko tähän saada isomman kuvan linjastoista, jossa näkyisi 560:n linjaus pitemmältä matkalta? Se on uusi linja, josta ei tavallinen tallaaja vielä tiedä kuinka se menee. Itselleni 72 linja Tapanilasta Oulunkylään on tärkeä ja nyt näyttää, että tämä loppuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runkolinjasta 560 löytyy kartta ja muuta lisätietoa HSL:n nettisivuilta osoitteesta www.hsl.fi/runkolinja560

      Poista
  67. Asutaan Töyrynummen ja Tapaninkylän rajalla. Tältä alueela kulkee paljon koululaisia Pukinmäen, Oulunkylän ja Käpylän (Hgin Luonnontiedelukio) kouluhin. Nämä koululaiset ja opiskelijat kulkevat linjalla 72 . Täysin käsittämätöntä että reittiä muutettaisiin kulkemaan Siltamäen kautta, jossa kulkee useita linjoja jo entuudestaan 70v, 70T, Kirkonkylätietä lentokenttäbussit jne. Itse käytän töissä liityntäliikennettä Malmille. Tämä alue on julkisten suhteen katveessa vain harvoin kulkeva 77a/ 557 tai 73 vievät Malmin terminaalille ja sitten tällä linjalla 72 pääsee Pukinmäen asemalle. Muutos vaikeuttaisi myös enitsestään tämän alueen työmatkaliikennettä! Reittiä ei voi muuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsohan suunnitelmaa ihan tarkasti.

      Poista
    2. On kyse suhteellisen pienestä alueesta, joka on tottunut ovelta ovelle kuljetukseen ja nyt on sitten suunnattomasti vaikeuksia sopeutua uuteen. Esim. Itäisessä Helsingissä ei taida olla juuri kenelläkään suoria yhteyksiä keskustaan metron tulon jälkeen. Siellä on poikittaislinjat tietysti. Miksi Tapaninvainio ja Töyrynummen väki olisi poikkeus ?

      Poista
  68. Bussiyhteys 72 on ollut meidän perheen suuressa käytössä sillä se on mahdollistanut yhteyden päiväkotii, töihin ja harrastuksiin. Yhteyden siirtäninen hankaloittaisi usean alueella asuvan perheen arjen toimivuutta. ik yhteys palvelisi uudisraivaajantien asukkaita?

    VastaaPoista
  69. Mielestäni osittain ehdotus on oikein hyvä. Mutta 72 osalta säilyttäisin ehdottomasti yhteyden Tapanilaan ja samalla alueelta toiseen suuntaan Vallilaan ja Mäkelänkadun kautta keskustaan. Vaihdoton yhteys keskustaan on tärkeä niille, joilla liikkuminen on vaikeaa ja esim. ilta- ja yöaikaan jo turvallisuussyistä. Alueelta asioidaan ja käydään töissä paljon myös Käpylä-Vallila-suunnassa. Toiseen suuntaan puolestaan Tapanilassa kirjastossa, Erällä jne. Ehdotettu suunnitelma ohjaa asiointia Malmille ja Keskustaan. Muuallakin olisi syytä säilyttää elämää ja palveluita, joihin pääsee julkisella liikenteellä.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukisit nyt tarkkaan tuon suunnitelman. Kommenteista päätellen et ole tainnut lukea sitä kokonaan...

      Poista
  70. 72::n uusi reitti olisi toteutuessaan erittäin onnistunut ja palvelee useampia matkustajia kuin tällä hetkellä. Kävelyä voi tulla joillekin lisää ja jotkut yhteydet muuttuvat vaihdolliseksi, mutta niin monella helsinkiläisellä jo on näin. On tärkeää että poikittaislinjat toimivat hyvin ja ihmiset pääsevät kätevästi töihin. Menen itse kolmella vaihdolla töihin ja hyvin toimii. Harrastusten perässä matkustaminen käy myös kätevästi ja jos harrastus on mieluisa niin vaihdollinen yhteys on hyvä. Kesällä kuljen harrastuksiin pyörällä. Olen tehnyt oman valinnan harrastuksen suhteen enkä odota, että minulle on oltava sinne suorat yhteydet, vaihdollinen yhteys sopii hyvin. Suunnitelmassa ei oteta keneltäkään yhteyksiä varsinaisesti kuitenkaan pois. HSL on tehnyt erinomaista työtä ja
    72:n uusi reitti olisi toteutuessaan loistava juttu.






    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tässä vietäisiin pois yrttimaantien alueen asukkailta se ainoa muualle kuin malmille vievä bussilinja. Sinä et näe kokonaisuutta kun ajattelet itseäsi.

      Poista
    2. Yrttimaantie ei ole sama asia kuin Koilis-Helsinki. Siellä asuu muitakin siis Koillis-Helsingissä.

      Poista
    3. Ja teillähän on 73, joka menee Malmille.

      Poista
  71. Kuva on kyllä todella surkea. Kysymyksiä on esimerkiksi. Linjan 76 toinen päätepysäkki, onko se Malmin asema, vai jatkaako linja tästä vielä jonnekkin. Tuleeko linjan 70/73 päätepysäkki Puistolan asemalle. Samoin miten linjat kulkevat Puistolan aseman puolella, kun Puistolan suunnitelmassakaan ei mainita linjoista mitään.

    VastaaPoista
  72. Siis tekstissä sanotaan Suomen kielellä, että 70:n ja 73:n päätepysäkki on Puistolan asema. Lukekaa nyt koko teksti ennen kuin täällä inisette ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten HSL meinasi saada mahtumaan nykyään ylitäyteen Puistolan aseman "bussiterminaaliin" mahtumaan 2 uutta linjaa. Kapasiteettiä on nykyäänkin 3-6 bussille, joista 75 & 76a/b, vievät 4-5 paikkaa. Olisiko jo aika uusia "terminaali"?

      Poista
    2. Eikös linjat 76a/b lopeteta ja korvata muilla linjoilla ja uudella linjalla 76, jonka päätepysäkki on Ala-Tikkurila? Tilaa pitäisi siis olla Puistolan bussiasemalla.

      Poista
  73. 72 päättärin siirtäminen pois Tapanilan erältä tuhoaisi monen koululaisen koulureitin. Päättäriltä ja sen seuraavilta pysäkeiltä tulee yli 15 oppilasta kanssani samaan kouluun ja ainakin 10 oppilasta jää Pukinmäessä ja yli 10 oppilasta jatkaa matkaa vielä kouluni jälkeenkin. Erältä eikä sen läheisyydestä lähde muita busseja jotka kulkevat kouluni ohi. Koulumatkastani tulisi siis katastrofaalinen.

    VastaaPoista
  74. Vaihtoyhteydellä ymmärtääkseni pääsee Pukinmäkeen eli 73 ja vaihto 72:een tai Tapanilasta junalla Pukinmäkeen tai Malmille, josta jatko 72:lla.

    VastaaPoista
  75. Tämä ehdotus on järjetön linjan 72 osalta. Miettikää nyt hieman yrttimaantien sekä karhusuontien asukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän teiltä oteta yhteyttä pois kuitenkaan vaan pysäkki muuttuu. Koillisessa asuu paljon muitakin ja uusi 72:n reitti tulisi näin usemmille käyttöön.

      Poista
  76. Linjan 73 uusi reitti näyttää oikein onnistuneelta. Hyvä HSL!

    VastaaPoista
  77. On erinomaista, että Karhusuontie ja Yrttimaantie rauhoitetaan siirtämällä linjan 72 bussiliikenne pois isommille teille. Pienemmät tiet eivät sovellu busseille, koska niihin rajoittuu useita pihoja ja jalkakäytävät ovat kapeita. Suunnitelmassa on hyvin huomioitu, että matkat bussipysäkeille pysyvät kohtuullisina.

    VastaaPoista
  78. Ei muutosta 72n!! Meille tämä on varmaan viimeinen pisara Tapaninvainiossa. Mahdoton aika myydä taloa tosin. Täällä ei ole -mitään-, ja nyt tästä ei mene enää bussikaan? Millä lapset menevät kouluun? Kävelevät karhusuontien jalkakäytävää, joka on talvella 50cm leveä? 72 on paikallislinja ja sen ei tarvitse tahdistua yhtään tämän enempää muuen kuin junan kanssa, joka toimii jo nyt.

    VastaaPoista
  79. Linjan 72 reitti nykyisellään hyvä.Palvelee hyvin kouluihin ja töihin Vallilaan kulkevia.
    69 reittiä voisi nopeuttaa uudella linjauksella Oulunkylän-Käpylän alueella.Yksi bussi
    voisi kulkea Syystieltä suoraan Pukinmäenkaarta pitkin kohti Oulunkylää.
    Kenttätiellä nykyisin kolme bussia kulkee aamulla peräkkäin

    VastaaPoista
  80. Kannatan ehdottomasti uutta ehdotettu reittiä. Kotikatuni rauhoittuisi ja bussista hyötyisi suurempi määrä matkustajia kuin nykyisin.

    VastaaPoista
  81. 73 reittiä ei saa muuttaa. Kirkonkyläntietä pitkin kulkee jo vaikka kuinka monta bussia. Koillisen reittiuudistuksessa ei saa ajatella pelkästään Malmin juna-asemalle kulkemista. Huomioikaa ne, jotka käyttävät metroa ja tulevat Länsimetron avaamisen jälkeen käyttämään metroa työmatkallaan. Paras vaihtoyhteys pohjoisesta on Sörnäisissä.
    Nykyinen reitti palvelee isoa osaa Tapaninvainiolaisista. Jos reittiä vaihdetaan, joudun ikuisesti vaihtamaan kahteen kertaan kulkuvälinettä.
    Junalla olen tehnyt työmatkani yli 20 vuotta. Kun nyt vihdoin olen päässyt eroon pakkasessa värjöttelystä, en halua siihen enää palata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korostan vielä sitä, että on kapeanäköistä suunnitella koillisen Helsingin linjauudistusta pelkästään kehäradan ehdoilla. Seutuliikenne tulee myös ottaa huomioon. Siirryin viime linjauudistuksen jälkeen käyttämään metroa, kun 512A lakkautettiin. Korvaava linja ei korvannut kuitenkaan.
      Jos 400 m etäisyys pysäkille tarkoittaa vain Malmille menijöitä, siinä ei huomioida seutumatkalaisia ollenkaan. Vaihto Malmilla lisää seutumatkailijan työaikaa entisestään. Nimimerkki 2,5 h julkista työmatkailua päivässä.

      Poista
    2. Eikös poikittaisliikennettä kehitetä kun tulee uusi runkolinjakin? Ja Länsi-metro nopeuttaa huomattavasti yhteyksiä.

      Poista
  82. Minkä vuoksi meidät Suutarilan loppupäässä asuvat sitten hylätään, kun 70T jatkaakin matkaansa Tapulikaupungintietä! 70T pysyttävä meidän Suutarilaisten bussina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas kamalaa...yksi pysäkki jää pois...hohhoijaa. Onpa hirveä matka kävellä.

      Poista
  83. Tapanilan kirjastolle ja Urheilukeskukseen pitää päästä bussilla. Pysäköintialue on jo nyt ahdas ja sen vieressä kulkeminen on vaarallista. Lasten itsenäistä kulkemista harrastuksiin pitäisi tukea eikä hankaloittaa. 72: nykyinen päätepysäkki on hyvällä paikalla, mutta ahdas.

    VastaaPoista
  84. Eikös 73 ja 76 mene sieltä. Jos käy Erällä jumpassa niin varmaan jaksaa kävellä muutaman metrin pysäkille, jos pysäkki ei ole ihan vieressä

    VastaaPoista
  85. Linjan 73 reittiä ei saa missään tapauksessa muuttaa. Joka aamu kanssani koulumatkallani sekä Kotikaivontien että Leivosentien pysäkeiltä tulee lukemattomia ihmisiä, joiden matkasuunnitelman tuhoutuisivat totaalisesti reitin vaihtuessa. Myös viikonloppuisin 73 on aina tupaten täynnä Laulurastaantie-Kottaraistie -alueelle asti, jossa leijonanosa linjan käyttäjistä jää bussista pois. Kirkonkyläntietä pitkin menee jo tarpeeksi Suutarilantien seudun matkustajia palvelevia busseja, jonka takia 73 on loistanut erilaisuudellaan jo monta vuotta. Toivon totisesti, että linjan reitti pysyy samana ja bussit voivat jatkaa monien matkustajien palvelemista vielä pitkään.

    VastaaPoista
  86. Olen edellisen kommentin kanssa täysin samaa mieltä. 73 on ollut kuin taivaan lahja kyseisen Laulurastaantie-Kottaraistie -alueen matkustajille. Todella monien ihmisten elämä vaikeutuisi järkyttävän paljon. Toivon, että HSL ottaa tämän pointin huomioon laatiessaan linjastosuunnitelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HSL:lle on varmaan ihan tarkat tiedot kaikkien linjojen matkustajista. Olen todella yllättynyt siitä, että aika moni kommentoija ei ole lukenut HSL:n ehdotusta ajatuksella läpi siis verrannut nykyiseen tilanteeseen. Keneltäkään ei täysin viedä yhteyttä kuitenkaan. Ruuhka-aikana kaikki bussit ovat täysiä joten sen perusteella mitään ei saisi muuttaa. Suunnitelma on onnistunut kaikin puolin.

      Poista

Lähetä kommentti: