tiistai 23. joulukuuta 2014

Linjastoluonnos valmistui



Koillis-Helsingin linjastosuunnitelman luonnos on valmistunut kommentoitavaksi. Luonnoksiin voi tutustua täällä. Luonnoksia voi kommentoida 30.1.2015 asti, jonka jälkeen suunnitelma viimeistellään helmikuun aikana. 

Linjastoluonnoksen laatimisessa olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan huomioimaan tämän blogin ja muiden kanavien kautta saamiamme ideoita, ehdotuksia ja muita huomioita. Myös talouden realiteetit ovat vaikuttaneet suunniteltuun linjastoon: luonnoksen linjasto on kustannustasoltaan sellainen, että se on mahdollista toteuttaa ilman merkittäviä lisäkustannuksia.

Suunnitelmassa olemme pyrkineet hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti niitä joukkoliikenteen parannuksia (Kehärata, runkolinja 560), jotka toteutuvat jo vuoden 2015 aikana riippumatta tästä Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmasta. Liityntäyhteyksiä Malmin ja Puistolan asemille on parannettu, jolloin myös hieman kauempana asemista asuvat pääsevät hyödyntämään lisääntyvää junaliikennettä. Myös vaihdot runkolinjalle 560 toimivat sujuvasti Malmilla. Linja 560 parantaa joukkoliikenneyhteyksiä myös esimerkiksi Tapaninvainiossa.

Keskeisimmät muutokset


Suunnitelmaluonnoksen mukaan Pukinmäen läpi Eskolantietä kulkevat bussilinjat siirtyvät radan itäpuolelle Malminkaarelle. Eskolantietä ajaa uusi tiheästi kulkeva liityntälinja 78, jolla pääsee Pukinmäen ja Malmin asemille. Linjan reitti kulkee Malmilla sairaalan, kauppakeskusten ja muiden tärkeimpien palveluiden läheisyydestä. Malmilta reitti jatkuu Sepänmäen ja Alppikylän kautta Jakomäkeen. Linjan 78 on suunniteltu kulkevan tiheällä 10 minuutin vuorovälillä arkisin ja lauantaisin. Sunnuntaisin bussi kulkisi vartin välein.

Tapaninvainioon, Töyrynummelle ja Tapanilan urheilukeskukselle pääsee suunnitelmaluonnoksen mukaan edelleen linjalla 72, mutta linja ei enää aja keskustaan. Pukinmäenkaarelta reitti kääntyykin Malmille ja jatkuu edelleen Itäkeskukseen. Reittimuutoksen myötä yhteydet Tapaninvainiosta Malmin palveluihin paranevat. Myös liityntäyhteydet toimivat sujuvammin, koska Malmilla junat pysähtyvät tiheämmin kuin Pukinmäessä. Linjan 72 reitti muuttuu hieman Tapaninvainion ja Töyrynummen välillä. Luonnoksen mukaan reitti kulkee Kirkonkyläntien, Peltokyläntien ja Siltakyläntien kautta Suutarilantielle ja edelleen Yläkaskentielle.

Vanhaa linjan 72 reittiä Rautatientorilta Oulunkylän kautta Pukinmäen asemalle kulkee uusi linja 61. Linjan reitti jatkuu Kehä I:ltä Malminkaarta Malmin asemalle ja edelleen nykyistä linjan 77A reittiä Töyrynummelle ja Siltamäkeen. Linjalla 61 muodostuu vaihdoton yhteys Mäkelänkadun suunnasta Malmille.

Linjat 69, 74 ja 76A/B yhdistetään uudeksi linjaksi 74. Bussi lähtee Kampista ja kulkee Pasilan kautta linjan 69 nykyistä reittiä Pukinmäen asemalle asti. Reitti jatkuu radanvartta Malmin asemalle ja edelleen Tapanilan ja Puistolan aseman kautta Heikinlaaksoon. Linja palvelee monipuolisesti työ- ja koulumatkoja, liityntää junalla sekä asiointia esimerkiksi Malmin palveluihin. Radan itäpuolelle Fallkullaan pääsee linjalla 554/554K, jonka reitti käännetään kulkemaan Pukinmäen asemalta Malminkaarta Puistolaan ja edelleen Heikinlaakson ja Porttipuiston kauppakeskittymän kautta Hakunilan keskustaan. Samalla muodostuu uusi vaihdoton poikittaisyhteys Hakunilasta aina Leppävaaraan asti. Matkat Malmilta länteen nopeutuvat, kun bussi ei enää kiertele Pukinmäessä.

Linjoille 70(T) ja 73 tulee muutoksia. Kantakaupungissa linjojen reitit muuttuvat siten, että Töölöön ja Kamppiin ajaakin linja 73 ja vastaavasti Hakaniemeen linja 70. Linjan 70 reitti muuttuu Koillis-Helsingin päässä: suunnitelman mukaan bussi ajaa Malmilta nykyistä suorempaa ja nopeampaa reittiä Siltamäkeen ja Suutarilaan. Päätepysäkki siirtyy Suutarilan teollisuusalueelta Puistolan asemalle, jolloin linja 70 palvelee myös liityntäyhteyksiä Puistolan asemalle. Linjan 70 on suunniteltu kulkevan tiheällä 10 minuutin vuorovälillä arkisin ja lauantaisin. Sunnuntaisin bussi kulkisi 20 minuutin välein. Linjan 73 reitti säilyy Paavalin Kirkon ja Ala-Tikkurilan välillä nykyisenä.

Linjan 71 reitti pitenee nykyiseltä Savelan päätepysäkiltä radanvartta Malmin asemalle. Samalla erillinen ruuhkalinja 71V poistuu. Muutoksen myötä matkustaminen Arabiasta, Vanhastakaupungista, Viikinrannasta, Viikinmäestä ja Pihlajistosta Malmille helpottuu. Melko vähän käytetty yhteys tältä alueelta linjalla 74 Sepänmäkeen, Tapanilaan ja Puistolaan poistuu, mutta korvaavat vaihdolliset yhteydet kulkevat tiheästi. Esimerkiksi linjalla 78 pääsee Malmilta Sepänmäkeen 10 minuutin välein.

Myös linjojen 75 ja 77 liikenteeseen tulee suunnitelman mukaan muutoksia. Linjan 75 reitti siirtyy kulkemaan moottoritietä Jakomäen liittymään asti, jolloin matka-aika esimerkiksi Hakaniemestä ja Sörnäisistä Heikinlaaksoon ja Puistolaan nopeutuu. Yhteydet Jakomäen ja Puistolan välillä paranevat, vaikka samalla nykyinen linja 75A lakkautetaan. Keskustasta moottoritietä Jakomäkeen pääsee myös seutulinjalla 717, joka jatkaa Jakomäestä edelleen Hakunilan suuntaan. Linja 77 muuttuu ruuhkalinjaksi ja sen reitti muuttuu kulkemaan Tattariharjuntien ja Pihlajamäen kautta Lahdenväylälle. Tattariharjuntien varressa yhteydet keskustaan muuttuvat ruuhka-aikojen ulkopuolella vaihdollisiksi, mutta linjalla 78 pääsee Malmille iltaisin ja viikonloppuisinkin 10–15 minuutin välein.

Linjan 506 reittiä jatketaan Viikistä Latokartanon kautta Myllypuroon, kun uusi katuyhteys valmistuu. Samalla muodostuu nopea liityntäyhteys metroon. Linja palvelee myös yhteyksiä Myllypuron liikuntapaikoille sekä aikanaan myös Metropolia ammattikorkeakoulun kampukselle. Arabian ja Pasilan välillä linjan reittiä hieman oikaistaan, jolloin matka-aikakin lyhenee.

Kalasataman linjastomuutokset


Koillis-Helsingin linjastosuunnitelman yhteydessä tarkasteltiin myös Kalasataman joukkoliikenneyhteyksiä. Metroaseman ympärille nousevan Kalasataman keskuksen rakentaminen on käynnistymässä. Keskukseen tulee suuri kauppakeskus ja muun muassa terveysasema. Samalla metroaseman sisäänkäynnin yhteyteen rakennetaan vaihtopysäkit busseille ja bussien pysäköintialue hieman kauemmas. Asuinrakentamisen edetessä etelään Sompasaareen ulotetaan alueelle myös bussiliikennettä. Kalasataman joukkoliikenteessä muutokset tapahtuvat tämänhetkisen arvion mukaan vuonna 2018.

Sompasaareen ajavat suunnitelmaluonnoksen mukaan nykyisin Herttoniemeen päättyvät poikittaislinjat 50 ja 59, jotka tarjoavat liityntäyhteyden metrolle sekä vaihdottoman yhteyden Pasilaan. Itä-Helsingistä suunnasta tulevat voivat vaihtaa metrosta linjoille 50 ja 59 kätevästi Kalasatamassa. Sompasaareen ajaisi suunnitelman mukaan myös poikittaislinja 56, jonka päätepysäkki nykyisin on Kalasataman metroasemalla. Linja ajaisi edelleen Kumpulan, Käpylän ja Haagan kautta Kannelmäkeen.

Linjan 55 reitti kulkee edelleen Kalasataman kautta, mutta Vilhonvuorenkadun jatkeen valmistuttua reitti siirtyy kulkemaan nykyisen

Kalasataman metroasemalle päättyvät suunnitelman mukaan useat Vantaan suunnasta tulevat seutulinjat. Nämä linjat tulevat radanvarresta, joten matkat keskustaan kannattaa tehdä vaihtamalla junaan jo esimerkiksi Korsossa tai Koivukylässä. Kalasatamaan päättyvät suunnitelman mukaan linjat 722, 724, 731, 738 ja 739. Linjat palvelevat samalla myös Hermannin rantatien varren asutusta ja työpaikkoja sekä yhteyksiä Kalasataman suunnasta esimerkiksi Kumpulan ja Viikin yliopistokampuksille. Öisin linjat 724N, 731N ja 739N ajavat kuitenkin Rautatientorille. Kalasatamaa palvelevat jatkossakin Sörnäisten rantatietä ja Itäväylää Itä-Helsinkiin ajavat yöbussit.


402 kommenttia:

  1. linjasto suunnitelma on todella hyvä , mutta linja 74 reitti on aivan hirveä. kun hullu lähteen matkustamaan heikinlaaksosta meilahteen todella kiertävää reittiä.linjan korvaa pasilasta alasta kaikki raitiolinjat jotka pasta kulkee , sekä tulevaisuudessa pisarata ja toinen metrolinja. eikä linja74 voisi päättyä pasilaan?

    linja 54 liikennöinti aikaa on muutettava arkisin klo24asti ja viikonloopuisin kulkemaan.

    Kalasatammaan olisin odottanut joitakin edes linja 70 olisi voinut muuttaa sinne? koska linja 70 tarjoaa hyvät yhteydet kalasatama-malmil väilille. voisiko linja 55 numeron muuttaa linjajsi 60, koska se olisi järkevämpää kun kerta kaikka 50 sarjan bussit on poikittaislinjoja, mutta 55 on ainoa, joka ei ole. Hakaniemeen voisi lyhentäään keskisin alueen linjoja esim. 67 ja muita seutulinjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan kukaan lähdekkään 74 kiertelemään päästä päähän, 74 alkupää tarjoaa yhteydet juna-asemille ja loppupää sitten liikenteen keskustaan. Ei mikään bussi ole heikinlaaksosta nopeampi Meilahteen, kuin juna ja Pasilasta 7 tai 506/58/58B

      Poista
  2. Malmin ternimaalille olisi kyllä toivonut linja 71 , 79 ja 552 , sekä 554 , kun kerta malminterminaali laajenee ja siellä on suunniteltu kolmelle linjalle lähtölaiturit,näin uudessa asemakaavakartassa ja haveinnekuvassa näkyi, miksei hsl suunnittelut linjoja sinne??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malmin terminaali on läpiajoterminaali.
      Kuinkas 14.5 metrin telibussit tekevät käännöksen
      muitten linjojen kanssa ahtaalla kannella
      Ja jos useampi jää auto 71 ja 79 sinne taukopaikalle,
      loppuu tila.
      Malmin terminaalista länteen ei ole sopivaa tauko- ja
      kääntöpaikkaa
      Muuten sillan alla on molempiin suuntiin sillan alta
      noin 60 metrin matka. Raput on jo olemassa valmiina
      Jos terminaalin saa näkyviin myös 71 ja 79 arvoidut
      pysäkkiaikataulut
      Tosin sinne jalan menee noin 3 minuuttia,
      lastenvaunulla ja rollaattorilla ei onnistu portaita pitkin


      Poista
    2. et ole vissii katsonut tulevaan asemakaavaa??

      Poista
  3. Hyvän näköistä. Mutta voisiko linjaa 68 jatkaa yöliikenteessä tunnuksin 68N Kontulaan/Kivikkoon linjan 57 lopettamisen jälkeen? Tämä olisi suuri helpotus opiskelijoille, Viikissä on opiskelijoiden käyttämiä atk-yökäyttötiloja, ja moni opiskelija asuu Kivikossa. Jos tämä yhteys säilytettäisiin, myös Hämeentieltä ja Arabiasta pääsisi helpommin itään, ilman että keskustan/kurvin kautta olisi välttämätöntä kiertää. Linjapituushan ei tuosta paljon kasvaisi. 550 kulkee varsin harvoin myöhäisiltaisin, samoin idän yölinjat, joten kierto Itäkeskuksenkaan kautta ei olisi tässä kovin toimiva ratkaisu. Toki vastaavasti voisi sitten muuttaa joidenkin Itä-Helsingin yölinjojen reittejä, joista moni kiertää varsin paljon. 506:n viikonloppuliikenne on myös hyvä juttu, jos on päädytty siihen, että 68 reittiin ei kosketa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo samaa mieltä muutekin poikittaiosia yölinjoja kaivattaisiin vaikka edes että runkolinjat kuksi yöisin tai sitten kehä 1 pitkin kulkeva yö poikittais linja joka itäkeskuksesta lähtisi kiertäisi malmin , oulukylän ja maunulan kautta pohjois -haagan pitäjänmäelle. kulkisi vaikka tunnin välein aina klo 04 asti

      Poista
  4. Linjastosuunnitelma on,mielestäni todella onnistunut ja tarjoaa työmatkani hoitamiseen hyviä vaihtoehtoja. Kiitos paljon ja toivon, että suunnitelma menisi läpi.

    VastaaPoista
  5. Kun nyt suunnitellaan uusia linjoja niin toivoisin että esim. 74 alkaisi ajamaan Hermannin rantatien kautta ja saisimme Koskelan asukkaat linjan55 takaisin Hämeentietä kulkemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. samaan mieltä , voisko kulke 69 reittiä käpylään asti ja kalasatamaan linja 56 kanssa. tai pasilaan , mutta kamppiin on ihan turha reitti, koskan sen korvaa monet muut linjat , eikä se ole nopeaa mennä malmille päin kieretelevällä linjalla. mutta muuten 69 ja 74 linjojen yhdistäminen on hyvä juttu :)

      Poista
    2. Tuo 72 on mielenkiintoinen ja ennakkoluuloton kokonaisuus. Eräs kysymys kuitenkin heräsi: Turunlinnantie on varsinkin ruuhka-aikaan todella tukkoinen - matka Itäkeskuksesta päätepysäkiltä Kehä ykköselle saattaa välillä kestää kymmenenkin minuuttia, koska Turunlinnantien ja kehä ykkösen risteyksessä liikennevalot seisottavat muun liikenteen ohella bussejakin. Toiseen suuntaan kulkeminen on tosin yleensä nopeampaa. Mutta entäpä jos 72:n kierrättäisikin Itäkeskuksesta Ratasmyllyntien ja Myllypurontien sekä Kivikon uuden eritasoliittymän kautta kehä 1:lle ja sieltä Malmille? Tämä reitti saattaisi olla jopa nopeampi. Kehälle jäisivät kuitenkin edelleen linjat 54, 554/K ja 561, jolloin tarjonta Itäkeskuksen Prismalta Malmin suuntaan säilyisi suunnilleen nykyisellään. Jos 506 jatketaan Myllypuroon Alakiventielle, linja toimisi metron liityntälinjana tällä osuudella ja seiskakakkosella voisi puolestaan korvata merkittävän osan linjan 92 liikenteestä Myllypuron länsiosissa Ratasmyllyntiellä ja Myllypurontiellä. Ysikakkostahan käytetään ensisijaisesti liityntälinjana Myllypuron länsiosista Itäkeskukseen. Toki 92 voisi edelleen jäädä palvelemaan Myllypuron länsiosien sekä Myllypuron ostoskeskuksen välistä yhteyttä, mutta sen vuoroväliä voisi harventaa, koska 72 korvaisi merkittävän osan liikenteestä. Kuulisin mielelläni HSL:n suunnittelijoiden mielipiteen tähän ajatukseen.

      Poista
    3. Sen verran pitää näköjään korjata, että näköjään tuo 554/K kulkeekin uudessa suunnitelmassa Hakunilaan. Siitä huolimatta en pitäisi edellistä ideaa aivan mahdottomana, sillä 561 kuitenkin kulkee kohtuullisella vuorovälillä (arkisin ruuhka-aikaan 15 min, päivällä ja lauantaisin 20 min), jolloin myös Puotilasta yhteydet Malmille säilyvät.

      Poista
  6. Anonyymi, idea 72:n reitin kulkemisesta Myllypuron kautta on mielenkiintoinen ja voisi toimiakin. Samalla yhteys Länsi-Myllypurosta Malmille muuttuisi vaihdottomaksi.

    Suora yhteys Itäkeskukseen Myllypuron Shell-Alakiventie -välillä asuvilta kuitenkin poistuisi, mutta tämän voisi korvata osittain 506:n jatkeella Myllypuron metroasemalta Kehää pitkin Itäkeskukseen.

    92:n uusi reitti voisi olla Alakiventie - Myllypuro (M) - Latokartanonkaaren jatke - Kurkimäki - Kontula (M) - Kotikonnuntie. Tämä korvaisi nykyisen 94A:n Kontulassa ja loisi hyvän yhteyden Kivikon ja Kurkimäen opiskelija-asunnoilta Myllypuroon suunnitellulle Metropolia-kampukselle. Samalla kirjainvariaatiot Kontulassa vähenisi yhdelle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shelliltä Alakiventielle päin olevilta pysäkeiltä pääsisi suoraan Itäkeskukseen joko 54:llä tai 561:llä, jotka kulkevat kehää pitkin, ja toki myös metrolla, mutta jos 92 lakkautettaisiin kokonaan tai muutettaisiin ylläolevaksi, pitäisi jotenkin ratkaista Länsi-Myllypuron ja ostarin väliset yhteydet, tosin näitä voisi paikata lähibussilinjoilla, jotka Myllypurossa ovat jo nyt. Suurin osa Myllypuron asukkaistahan ei kulje 92:lla Myllypuron metroasemalle tai ostarille, koska tie kulkee asutuksen reunalla.

      Poista
    2. Eikös tämä ole Koillis-Helsingin suunnitelman kommentointi??? Jos ei Koillisessakaan bussi kierrä pikkukatuja niin miksi bussi tekisi kierroksia Myllypurossa?

      Poista
    3. Alakiventiellä on runsaasti liikuntapaikkoja, mm. Pallomylly, jonne menee paljon ihmisiä. Sinne kannattaisi laittaa linjan 92 sijaan 506, koska 506 tarjoaisi paljon monipuolisemmat yhteydet. Niiltä liikuntapaikoilta pääsisi edelleen Itäkeskukseen käyttämällä Kehä I:ta kulkevia linjoja, tässä suunnitelmassa 72 ja 561.

      Poista
    4. Juu, varmaan on mukavaa, että pääsee harrastuksiin, mutta kun on todella paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat yhteyksiä ihan jokapäiväisen elämän pyörittämisessä kuten työssä käyntiin, kaupassa ja terveyskeskuksessa käyntiin. Mielestäni ne pitäisi turvata ja nyt kyllä näin ei tapahdu.

      Poista
  7. LOISTAVA suunnitelma. Kiitos että 73 pysyi Kottaraisentiellä ja ajaa keskustaan saakka. Loistavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kiertää puoli Helsinkiä ja sitten Kamppiin...

      Poista
    2. Niinpä, 73:n uusi reitti on entinen 70T, jolla matka keskustaan kestää reilun tunnin, joten ei kovin hyvä ratkaisu. Mutta pääseehän tällä keskustaan tietty.

      Poista
    3. Vastustan todellakin sitä, että 73 reitti muuttuu!!! Meidän pikku ekaluokkalainen ajaa aamulla Hakaniemeen ja siitä ratikalla Eiraan. Tässä nyt ei oo mitään järkeä, että 73 menis Kamppiin! Vastustan!!

      Poista
    4. Suunnitelma on hyvä. Sen lisäksi, että työmatka Espoosen helpottuu, pääsee lisäksi yhdellä bussilla keskustaan. Matka-aika hieman pidentyy, mutta ei olleellisesti, kun jää yksi vaihto välistä pois.

      Poista
    5. Hieman...pitenee varmaan 15 min. Tuo uusi reitti on todella kiertävä, mutta jos tykkää körötellä niin mikäs siinä. Espooseen löytyy parempiakin yhteyksiä.

      Poista
    6. Vastustan 73 päätepysäkkiä Kamppiin. Aivan hirveät ruuhkat Sturenkadulla aamuisin! Bussia pitäisi vaihtaa kolme kertaa Tapnainvainiosta, että pääsisi kouluun. Pitäkää 73 linja niinkuin on.

      Poista
    7. Bussi 73:
      Linja pitää pitää ennallaan. Hakaniemeen pitää Tapaninvainiosta päästä. Bussi on ruuhka-aikana aivan täysi. Pitäisi siis pikemminkin lisätä vuoroja. Pitäkää 73 linja ennallaan, kiitos.

      Poista
  8. >Linjat 69, 74 ja 76A/B yhdistetään uudeksi linjaksi 74. Bussi lähtee Kampista ja kulkee Pasilan kautta linjan 69 nykyistä reittiä Pukinmäen asemalle asti. Reitti jatkuu radanvartta Malmin asemalle ja edelleen Tapanilan ja Puistolan aseman kautta Heikinlaaksoon<

    Melkoisen pitkä reitti, aikatauluista ei siis tule ikinä tietämään mitään varmaa.
    Tarkemmat reittikadutkin olisi hyvä tietää, jotta entistä ja uudistusta voisi kommentoida.

    >Radan itäpuolelle Fallkullaan pääsee linjalla 554/554K, jonka reitti käännetään kulkemaan Pukinmäen asemalta Malminkaarta Puistolaan ja edelleen Heikinlaakson ja Porttipuiston kauppakeskittymän kautta Hakunilan keskustaan<

    Verrattuna 76ab linjoihin koko reitti pitenee - eikä tästä edes selviä mistä se alkaa. Aikataulutus lienee haastava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen, huomasin reittikartat vasta myöhemmin.

      En pidä 74 pohjoisen pään muutoksista, Suursuontien säilyminen reitillä olisi minusta parempi. Samoin 74N kanssa. Etelässä päätepysäkkinä Kamppi on toki mukavampi kuin Hakaniemi.
      554 reitin KOKONAISPITUUS mietityttää, toimineekohan...

      Poista
    2. Nykyinen 74 ja 74N ovat palvelleet Tapanilassa päin laajemmalla alueella kuin juna. Uudistuksen palvelu alue on sama kuin junan, siksi ei ole vaihtoehto junalle vaan vastaava kuin juna.

      Poista
  9. Linjan 72 muutoksesta:
    Millä Tapaninvainion joenvarren alueelta ajatellaan pääsevän
    a) Kouluihin Pukinmäkeen (oma koulu, mutta osalla tosi pitkä matka), Oulunkylään ja Käpylään?
    b) Töihin tai asioiden hoitoon Valillaan, Sörnäisiin ja Hakanimemeen?
    d) Pukinmäkeen juna-asemalle?
    e) Poikittaislinjojen pysäkeille Pukinmäkeen ja Oulunkylään (mm. 54, 512, jokeri)?

    Katsokaapa karttaa siitä kohdasta siltä alueelta missä lukee Tapaninvainio - Ei kerrassaan ainuttakaan linjaa kekustaan tai Pukinmäkeen/Oulunkylään/Valillaan/Sörnäisiin/Hakaniemeen! Edes oman alueen postitoimijalle Pukinmäen R-kioskille ei enää pääsisi julkisilla. Miksi Itäkeskukseen???

    Suunnitelmassa ollaan pudottamassa Tapaninvainio entistä pahempaan palvelukatveeseen, kun ainoa julkinen liikennevälinekin viedään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä pointteja! Odotellaan HSL:n vastausta. On erittäin tärkeää huomioida, että Tapaninvainion länsiosa kuuluu Pukinmäen palveluiden piiriin (koulu, päiväkoti, posti), joten hyvä yhteys sinne tarvitaan. Ei tarvita yhteyttä Malmille tai Itäkeskukseen ja sitäpaitsi sinnehän on suunnitteilla jo kaksi muutakin linjaa (560, 561).

      Poista
    2. Totta! Länsi-Tapaninvainion lähipalvelut ovat Pukinmäessä: Koulu, Päiväkodit (mm. Nuotti, Asteri, Sinivuori, Pukinmäki jne.), Posti, Apteekki, ruokakaupat, Juna-asema jne. Ja kyllähän täältä ylitäydellä 72-bussilla kuljetaan päivittäin Käpylän, Vallilan ja Sörnäisten toimistoalueille. Mitä järkeä vaihtaa linja kulkemaan Itäkeskukseen?

      Poista
    3. Kyllä kyllä! Olen täysin samalta mieltä. Jos minulla olisi usein asia Itiksessä tai Malmilla niin asuisin sielle. Nykyinen 69/72 vie mukavasti Pukinmäkeen ja keskustaan (Kallion tai Töölön kautta).

      Poista
  10. Käytännössä uusi 72 linjaehdotus jättää Länsi-Tapaninvainiolaiset täysin palvelukatveeseen. Suurin osa tältä alueelta Tapaninvainiota on nimenomaan käyttänyt 72 linjaa työmatkoihinsa suoraan Vallilan ja keskustan suuntaan tai sitten syöttöliikenteenä junalle Pukinmäen juna-asemalle.(Joka on lähin juna-asema)

    Lisäksi Pukinmäkeen ja Oulunkylään kulkee paljon koululaisia 72 bussilla, miten heidän koulumatkat hoituvat jatkossa??

    Todella typerä ja huono ehdotus 72 linjan osalta ja jättäisi koko Länsi-Tapaninvainion ilman järkevää bussilinjaa. Mitä hyötyä olisi Tapaninvainiolaisille päästä bussilla Itäkeskukseen???

    VastaaPoista
  11. HSL on kommentoinut itse aikaisempiin kommentteihin näin:

    HSL13. lokakuuta 2014 11.03

    Yhteys Tapaninvainiosta esimerkiksi Hakaniemeen ja Vallilaan on varmasti tärkeä ja sillä on paljon käyttäjiä. Sen sijaan Tapanilan urheilukeskukselle matkustajia kulkee hyvin vähän. Esimerkiksi mainitsemaltanne Uimarannantien pysäkiltä linjalle 72 Tapanilan suuntaan nousee keskimäärin vain 5 matkustajaa päivässä. Mikäli yhteys Erälle muuttuisi vaihdolliseksi tai edellyttäisi pidempää kävelymatkaa pysäkille, olisi tästä muutoksista kärsivien määrä hyvin pieni.

    Mistä ihmeestä tuli tämä äkillinen takinkäännös? Tarve ja fakta, että käyttäjiä on paljon välillä Tapaninvainio-Hakaniemi ei ole hävinnyt minnekään. Olen asunut ikäni eri puolilla Helsinkiä ja 72 linja on kyllä yksi ehdottomasti ruuhkaisimmista linjoista ja sillä on selvä tarve sellaisenaan kuin se nyt on.

    VastaaPoista
  12. Täysin samaa mieltä. Ymmärtääkseni linja 72 piti alkuperäisen esityksen mukaan siirtää vain pois Karhusuontieltä, mitä pidin järkevänä ehdotuksena monestakin syystä - ei vähiten kadun kapeuden takia, joka tekee bussilla pysäköityjen autojen väistelyn vaaralliseksi erityisesti talven liukkailla. Nyt ehdotetaan, että linja kulkisi kuitenkin sitä pitkin, sillä erotuksella, että linjan päätepiste olisi keskustan sijaan jossain ihan oudossa paikassa: Itäkeskuksessa. Paikassa, jonne harvalla on mitään järjellistä asiaa. Kustannussäästöjenkö takia nyt ollaan vesittämässä alkuperäinen, asiallinen ja hyvä esitys??!! Ensin hyvä esitys, jota seurasi melkoinen pohjanoteeraus. Järki käteen ja komento takaisin! Halutaanko linja kokonaan lopettaa, kun tällaista ehdotetaan? Ei käyttäjiä / tarvetta tuollaiselle linjalle ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten olisi uuden ja vanhan esityksen yhdistelmä: linja jatkaisi urheilukeskukselle, kuten uudessa esityksessä, mutta edellisen esityksen mukaisesti ei kulkisi Karhusuontietä, vaan Kirkonkyläntietä ja Tapaninvainiontietä ja jatkaisi Pukinmäen kautta keskutan suuntaan?

      Poista
    2. Tai jos Erän yhteys poistetaan, mutta muuten 72 kulkisi nykyistä reittiään? Työ-, päivähoito- ja koulumatkat sekä yhteys päivittäisiin tärkeisiin lähipalveluihin, kuten kauppoihin ja apteekkiin ova kuitenkin tärkeämmät kuin yhteydet harrastuksiin. Vaikka harmittaa se Erän yhteyden menetyskin, jos niin tapahtuu.

      Välillä tuntuu, että joitain alueita kurjistetaan jokaisen kaupungin viraston tai muun julkisen toimijan suunnalta. Luulisi nykyaikana löytyvän keinot tehdä yhteistyötä eri virastojen välillä ja pitää huoli siitä, ettei kaikkien tahojen säästö kohdistu samoille alueille. Tekeekö esim. opetusvirasto minkäänlaista yhteistyötä HSL:n kanssa?

      Poista
  13. Linjan 72 muutos tuntuu kyllä aika pöljältä nimenomaan uimarannan lähistöltä keskustan suuntaan kulkevien tapaninvainiolaisten näkökulmasta. Kuljen itse mainitulla linjalla päivittäin töihin ja takaisin, ja bussi on kellonajasta riippumatta täynnä. Toinen vaihtoehto on toki kauempaa kulkeva 70V, mutta se vasta tukossa onkin erityisesti aamuisin. Tässä suunnitelmassa myös 70T:n pysäkki siirtyisi kauemmaksi. Aika katveeseen tässä jäädään - pitääkö alkaa yksityisautoilla töihin?

    VastaaPoista
  14. Jos kaikkia linjoja ei voi tai kannatakaan ajattaa keskustaan, olisiko tämä mahdollinen? Itäkeskuksen ja Malmin välillä on varsin paljon matkustajia.

    61: Siltamäki - Malmi (vaihto junaan/560) - Malminkaari - Pukinmäki (vaihto linjalle 72) - Kehä 1 - Myllypuro? - Itäkeskus (Tässä Myllypuron kautta ehkä järkevämpi, koska 54 menee jo Kehää pitkin). Bussi kulkisi Malmin terminaalin kautta, joten Itäkeskukseen pääsisi Malmilta sekä 61:llä että 561:llä, vaikkakin eri reittejä.
    72: Tapanilan urheilukeskus - Töyrynummi - Tapaninvainio - Pukinmäen asema - Oulunkylä - Kalasatama/Hakaniemi/Rautatientori

    Tai sitten kierrätetään linja 78 Syystien sijaan Tapaninvainiontien kautta, jolloin Tapaninvainiosta tulisi yhteys sekä Pukinmäen että Malmin asemille.

    Lisäksi linjan 73 voisi hyvin jatkaa Vantaan puolelle Tikkurilan asemalle ja vastaavasti 75:n Ala-Tikkurilaan. Moni käy Vantaan puolella ostoksilla ja lisäksi vaihto pitkän matkan juniin helpottuisi huomattavasti. Pianhan seutulippujen vyöhykejako poistuu, joten kuntarajallakaan ei ole tässä suhteessa enää merkitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan ehdottamaasi reittimuutosta linjojen 61 ja 72 osalta! Itsekin ihmettelen sitä miten Karhusuontien varren asukkaat pääsevät edes Pukinmäkeen nykyisen suunnitelman mukaan. Linjan 61 osalta on varmaan parempi vaihtoehto, että se menisi Myllypuron kautta Itäkeskukseen. (Jotkut ovat jo aiemmin puhuneet tästä Länsi-Myllypuron ratkaisusta ym.). Linjanumerointikin olisi jotenkin looginen --> Siltamäessä 61 & 611(B) ja Itäkeskuksessa 61 & 561. (Linjanumeroinneista postinumeroiden mukaan on taidettu jo luopua. Muuten 72 olisi 78 ja 78 olisi 72, koska Savelan postinumero on 00720 ja Tapaninvainion 00780. Lisäksi samalla logiikalla linjan 70 pitäisi olla 74, 75 olisi 76 ja ehdotettu reitti 74 voisi olla 70 (Malmi 00700).)
      Jos 72 menisi reittiä Rautatientori – Mäkelänkatu – Oulunkylä – Pukinmäki – Tapaninvainio – Siltakyläntie – Töyrynummi – Tapanilan urheilukeskus, olisi linjan vuorovälien oltava ruuhka-aikaan 10 minuuttia. En usko, että välillä Siltakyläntie – Tapanilan urheilukeskus riittää matkustajia aamu-ruuhkaan 10 minuutin välein kulkevaan bussiin. Ehdotan, että ruuhka-aikaan kulkee linja 72B vain Siltamäkeen asti (sama päätepysäkki kuin 61:llä) ja muina aikoina 72 Tapanilan urheilukeskukselle asti. En kannata suoran bussiyhteyden lopettamista kokonaan Tapanilan urheilukeskukselle!

      Poista
    2. Ei todellakaan ole hyvä. Mitä enemmän ajetaan koko matka Stadin ytimeen sen parempi. 61 linja on tällä hetkellä täydellinen.

      Poista
    3. Uusi 72: n reitti on hyvä ja palvelee isompaa ryhmää ja 61 on hyvä sellaisena kuin se on esitetty. Hyvää työtä kiitos.

      Poista
  15. Bussi nro 72 säilytettävä Tapaninvainion ja Pukinmäen asukkaiden linjana Puksun lähipalveluiden ja keskustan suuntaan. Alueella asuu tuhansia ihmisiä, ketkä tarvitsevat 72sta nykyisessä linjastomuodossa Tapaninvainiosta Pukinmäen läpi ja päätepysäkkinä Rautatientori. Ei ole mitään järkeä ajattaa linjaa Malmin läpi Itäkeskukseen! Malmille ja Itäkeskukseen menee muutekin jo busseja Koilishelsingistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa siltä, että hsl ei tiedä, että Tapaninvainion länsiosa kuuluu Pukinmäen koulupiiriin ja tästä syystä kaupunki antaa myös päivähoitopaikan usein Pukinmäestä. Tämä täytyisi huomioida myös linjastosuunnitelmassa!

      Poista
    2. Voisikohan reittiä muuttaa edes niin, että se ajaisi edelleen Pukinmäen läpi ja kääntyisi junaradan alitettuaan Malmin suuntaan ja Kirkonkyläntielle ja jatkaisi siitä sitten Itikseen? Jos reittiä ei pysty jatkamaan keskustaan tai Hakaniemeen/Kalasatamaan saakka.

      Kalasatamasta on muuten hyvä metroyhteys, joten yksi vaihtoehto olisi siirtää päättäri sinne Keskustan sijaan! Näin linjan ei tarvitsisi ajaa Hämeentien ruuhkassa.

      Poista
    3. Tuossa ongelmana on, ettei 72 kulkisi Malmin terminaalin läpi, vaan Malmilta itään päin lähtevät bussit lähtisivät eri paikoista. Tämän takia pohdin aikaisemmin 61:n ja 72:n vaihtamista Malmin jälkeen päittäin (61 Siltamäestä Malmin ja Pukinmäen (Malminkaaren) kautta Itikseen ja 72 Tapanilasta Puksun, Ogelin ja Mäkelänkadun kautta keskustaan päin, vaikka Hakaniemeen), koska harva varmastikaan kulkee 61:lla päästä päähän (Siltamäestä Rautatientorille), sillä tuo kestää pitkään ja Malmilta pääsee nopeimmin keskustaan junalla. Malmilta Vallilaan pääsisi vaihtamalla Pukinmäessä 72:een ja Mäkelänkadulta Malmille vaihdollisella yhteydellä Käpylän, Pukinmäen tai Kirkonkyläntien kautta. Nopeampi yhteys Malmilta Vallilaan taitaa kuitenkin olla juna Pasilaan, josta linja 506.

      Poista
    4. Hmm, kyllä, tämä ehdotus voisi olla toimiva ratkaisu monelta kannalta tarkasteltuna.

      Poista
    5. Tämänhetkinen suunnitelma on erinomainen. Eikös perusteluissa juuri ollut että kulut eivät saa nousta ja jos kahta linjaa lähdetään noin radikaalisti muuttamaan jäävät jotkut alueet sitten taas paitsioon. Nyt ne 72 käyttäjät jotka haluavat Puksuun voivat hyvin ajaa sen yhden pysäkin junalla. Vaihtoehtoisesti 72 voisi toki ajaa Pukinmäen kautta Malmille ja siitä Itikseen, mutta siinä tulisi logistisesti ihan turha kurvi.

      Poista
    6. Eli miksi 72 linjaa sitten muutetaan alkuunkaan! Hyvä pointti, säilytetään linja entisellään :)

      Poista
  16. Tapaninvainiosta bussi nro 72 on ainut bussi joka sieltä kulkee suoraan keskustaan. Lapsiperheelle vaihdot vaunujen ja rattaiden kanssa aina pukinmäen tai malmin asemilla junaan tai toiseen bussiin ei ole mikään mukava ratkaisu. Tulee pitkiä vaihtoja kun välit pitenevät ja busseissakin on rajallinen määrä vaunupaikkoja.

    Myös liikkuminen oulunkylän suuntaan vaikeutuu mm moni käy oulunkylän, käpylän suunnalla töissä kuten myös itse. Itäkeskuksen suuntaan kulkee jo busseja ja jos tarve on sinne lisätä liikennettä miksi pitää poistaa Tapaninvainion AINOA suora linja keskustaan ja näin moni töihin menevä joutuu pidentämään työmatkaansa todella paljon pitenevien vaihtojen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikallinen veronmaksaja, jonka rahoilla näiden suunnittelijoidenkin palkat maksetaan..31. joulukuuta 2014 klo 9.18

      Täysin samaa mieltä tästä! 72 on AINOA bussilinja, jota todella monet Tapaninvainiolaiset ja Pukinmäkeläiset käyttävät päästäkseen Pukinmäen lähipalveluiden pariin, kouluun ja töihin keskustan suuntaan. Äly hoi älä jätä, täysin järjetön ehdotus muuttaa 72 Malmin kautta kulkemaan ja päättäri Itäkeskukseen ??? 72 säilytettävä nykyisellään! Minne tästä saa valittaa tämän lisäksi??

      Poista
    2. Samaa mieltä yllä olevien kanssa - 72:n linja säilytettävä nykyisellään tai Tapaninvainio jää laajalti ilman julkista liikenneyhteyttä!

      Poista
    3. Kaikkia alueita palvellaan ja nyt Tapaninvainiolaiset voivat hyvin vaihtaa bussia Malmilla tai vaihtoehtoisesti ottaa junan ytimeen. Kun tehdään kaupunkisuunnittelua ei voida jokaista kuskata ovelta ovelle. Itsellekin suunnitelma tuo uusia haasteita työmatkoihin, mutta kaikenkaikkiaan tasapainoinen pakettin.

      Poista
    4. Kyllä Länsi-Tapaninvainiosta Pukinmäkeen on vain päästävä suoralla julkisella yhteydellä, koska siellä sijaitsevat alueen palvelut postista kauppoihin ja päiväkodeista kouluihin!

      Uskon ehdottomasti, että HSL:n suunnittelija ymmärtävät tämän kyllä, eivät ole olleet tästä vain aiemmin tietoisia.

      Poista
  17. Näyttäisi siltä, että suunnittelija on väkisin halunnut säilyttää kulun Tapanilan Urheilukeskukseen. Samalla hän on tehnyt työssäkäyville karhunpalveluksen. Nyt pitäisi vähän kyllä miettiä, kumpi on tärkeämpää: päästä urheilemaan Erälle, vai päästää töihin ja kouluun Pukinmäkeen/Oulunkylään/Hakaniemeen/keskustaan???

    VastaaPoista
  18. Yhteydet Sepänmäestä, Nallenmäestä ja Tattariharjusta keskustaan heikkenevät suunnitelmassa todella tuntuvasti. Vaihdollisen junayhteyden lisäksi alueita palvelevat nykyisin erinomaisesti linjat 74 ja 75, jotka molemmat siirtyvät muualle. Tilalle tulevalle ruuhkalinjalle 77 olisi toivottavaa saada vähintään ilta- ja mieluusti myös viikonloppuvuoroja kompensoimaan palvelutason huomattavaa alentumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linjan 75 siirtäminen Jakomäen kautta Lahdentielle poistaa suoran yhteyden Puistola-Tattariharju-Malmin hautausmaa-Pihlajanmäki väliltä. Puistolalaisten ajattaminen "nopeammin" keskustaan 75:n uuden linjauksen avulla on huono peruste, koska siihen on tarkoitettu bussi+junayhteydet. Lisäksi suunniteltu reitti ei taida olla montaa minuuttia nopeampi.

      Poista
  19. Tapaninvainio on lapsiperhealuetta ja bussiin on usein vaikea päästä jo nyt lastenvaunujen kanssa (jos pysäkillä on jo 3 vaunut jonossa, ei kannata jäädä edes odottelemaan). Jos vuoroväliä vielä pidennetään 15 minuuttiin ruuhka-aikana, yhteydet mihinkään juna-asemille heikkenevät merkittävästi. Kun vielä ajatuksena olisi vaihtaa vaunujen kanssa toiseen bussiin päästäkseen Hakaniemeen, riski odotteluun kasvaa entisestään.

    VastaaPoista
  20. Jos linja 78:n on tarkoitus syöttää ihmisiä Malmin ja Pukinmäen juna-asemille ja Tapaninvainion asukkaat eivät voi vaikuttaa 72:n kohtaloon, niin olisiko mahdollista muuttaa 78:n reittiä kulkemaan Kirkonkyläntieltä Tapaninvainiontielle, Pukinmäenkaaren ja Karhusuontien kautta Pukinmäen asemalle? Tai edes Syystieltä Pukinmäenkaaren ja Karhusuontien (ei Kenttätien) kautta Pukinmäen asemalle? Auttaisi edes vähän Tapaninvainion rannan ja Pukinmäen perällä olevien asukkaiden yhteyksiä. Tällä hetkellä 78 kulkee suunnitelmissa pitkän matkaa urheilukenttien viertä, josta ei ole samalla tavalla matkustajia. Soinisen koulun vierestä on jo lyhyt matka Malmin asemalle muutenkin, Kenttätien varrelta pääsee 78:n kyytiin Karhusuontien Kenttätien pysäkiltä.

    VastaaPoista
  21. Pukinmäen pohjoisosan asukkaat jäävät tässä bussimottiin. Suunnitelman mukaan Pukinmäenkaaren ja Kenttätien väliseltä alueelta ei enää pääsisi bussilla Pukinmäen asemalle. Tämä hidastaa ja vaikeuttaa toisaalta työmatkaliikennettä, toisaalta huonontaa meidänkin taloyhtiön vanhempien ihmisten kulkuyhteyksiä asemalle (Malmin asemalle meno bussilla kestää turhan kauan). Tämä saisi ainakin meillä lisäämään oman auton käyttöä työmatkoihin.
    Toivon siis linjan 72 reitin uudelleen harkintaa, tai jonkin bussilinjan siirtämistä kulkemaan Karhusuontietä Pukinmäen asemalle. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, onko HSL ottanut huomioon sitä, että Pukinmäessä asuu todella paljon vanhuksia ja siellä on vanhusten palvelutalo, johon tulee laajemmaltakin alueelta asiakkaita?

      Myös Tapaninvainiossa 72-reitin varrella lähellä Uimarannantien ja Karhusuontien risteystä on vanhusten Stefanoskoti (https://www.ort.fi/hakemisto/stefanoskoti), jonka asukkaat (n. 70 henk.) käyttävät 72 linjaa aktiivisesti.

      Kuka pitää tässä asiassa vanhusten puolia? He tuskin itse lukevat näitä blogeja...

      Me kaikki emme ole nuoria ja terveitä! Julkishallinnon pitäisi tukea esteettömyyttä. Mielestäni siihen kuuluu myös hyvät julkiset kulkuyhteydet.

      Poista
    2. Senioripointti erittäin hyvä, Uimarannantien pysäkiltä kulkee Stefanos-kodin asukkaita jatkuvasti, ja useimmat eivät pääsisi takuulla kävelemään pitempiä matkoja pysäkille.

      Poista
    3. Miten hirveä kiire senioreilla on jos eivät voi muutamaa pysäkkiä pidempään ajaa Malmille junayhteyden päähän? HSL on lisäksi laajentamassa Kutsuplussaa, joka on varmasti huonosti liikkuville se paras vaihtoehto kulkemiseen.

      Poista
    4. Ei välttämättä kiire, mutta haluavat ehkä päästä esim. omaan postiinsa Pukinmäen R-kioskille ja kauppoihin, apteekkiin, kukkakaupalle jne. (kuten me muutkin Tapaninvainion asukkaat). Lisäksi nykyisen 72-reitin varrella sijaitsee mm. Pukinmäen ja Oulunkylän vanhusten palvelut. Eivät vanhuksetkaan vain keskustaan halua. Myös Pukinmäen Karhusuontien ja Eskolantien varrelta seniorit käyttävät 72:sta tosi paljon.

      Kaikki eivät kulje aina keskustaan, joten juna ei vain yksinkertaisesti ole suurelle osalle Helsinkiläisistä mikään varteenotettava vaihtoehto, vaikka osaa se palvelee hyvin.

      Poista
  22. Monien edellisten kommentoijien kanssa samoilla linjoilla. Monet Tapaninvainion asukkaiden käyttämät palvelut (Posti, päiväkodit) sijaitsevat Pukinmäen suunnalla ja matka sinne täältä nykyisen 72 reitin varrelta menisi kyllä ihan mahdottomaksi. Tuntuu ihan turhalle vaihtaa bussia parin kilometrin matkan takia. Näin pienten lasten kanssa liikkuessa kahden kilometrin kävelymatka suuntaansa ei kuitenkaan yleensä ole vaihtoehto...

    Myös suora bussiyhteys keskustaan ehdottomasti säilytettävä! Monet ovat kuitenkin matkan varrella töissä. Lisäksi otettava huomioon se, että vanhusten ja pienten lasten/rattaiden kanssa liikkuvien on kuitenkin helpompi matkata keskustaan ilman ylimääräisiä vaihtoja.

    VastaaPoista
  23. Äskeiseen kommenttiin vastaisin ei taistelu auta Isoja Herroja vastaan. Me Koskelan asukkaat ainakin tiedämme mitä se on.Valituksista huolimatta joudumme vaihtamaan Arabian pysäkeillä mennen tullen vain 2-3 pysäkin takia matkalla Sörnisiin ja Vallilaan.Nyt vielä muutetaan yö linjaa pidemmälle matkalle ennen pysäkki Kunnalliskodintiellä nähtävästi ei kesän jälkeen.

    VastaaPoista
  24. Samaa mieltä kuin edelliset. 72 ehdottomasti Pukinmäen kautta Rautatientorille ja mieluiten myös Tapanilan urheilutalolle toisessa päässä. Miksi, oi miksi täältä halutaan huonontaa jokaikistä palvelua systemaattisesti: ei uusia päiväkoteja, kouluja tai muita palveluja vaikka alue on täynnä lapsiperheitä, ja suhteessa asukasmääriin palvelut ovat Helsingin huonoimmat. Ja nyt sitten joukkoliikenteeseenkin on suunnitteilla parannuksen sijasta huononnus. Mikähän agenda tällä kaikella on, ihmettelen vain?

    VastaaPoista
  25. Edellinen luonnos linjan 72 osalta oli hyvä. Minne se katosi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusi luonnos linjan 72 osalta on heikko. Linjastokartasta näkee kuinka uudessa luonnoksessa Tapaninvainio ja Pukinmäki jäisi pahasti paitsioon. Yhteys keskustaan on säilytettävä!

      Poista
  26. Olen tosi huolissani Alppikyläläisten puolesta näistä linjamuutoksista, sillä meiltä ollaan viemässä ainokainen suora yhteytemme keskustaan. Ottakaa huomioon, että alueen asukasmäärä tulee kasvamaan vielä runsaasti, sillä alue on vielä rakenteilla. Osa meistä alppikyläläisistä on asunut alueella kuitenkin jo pari kolme vuotta ja koko sen ajan olemme tuskailleet julkisten yhteyksien määrän vähyyttä alueella. Alppikylässä ei ole yhtä ainokaistakaan palvelua, joten täältä on päästävä päivittäin muutoinkin kuin ruuhka-aikoina liikkumaan ilman että vaihtojen takia matka-ajat entisestään pitenevät. Tällä hetkellä ainoa suora yhteys keskustan suuntaan on bussi 75, jolla kuljetaan myös Kehä1:lle (jäähalli, vaihto poikittaisliikenteeseen), Malmin hautausmaalle, Viikkiin (yliopisto, palvelut, vaihto poikittaisliikenteeseen), Kumpulaan ja Arabiaan (Yliopisto ja Aalto-yliopisto), Sörnäisiin (metron ensimmäinen liityntäpysäkki pohjoisesta tullessa) ja Hakaniemeen. Huomioikaa myös, että Alppikylän lisäksi täysin 75:n varassa ovat myös Malmin lentokentän alue sekä Tattarisuo. 77:n tulo 75:n tilalle ja suoran yhteyden puuttuminen kokonaan viikonloppuisin ja arkisin muutoin kuin ruuhka-aikaan ei tule ainakaan lisäämään alueen houkuttelevuutta asuinalueena, sillä olemme täällä sitten blokissa Jakomäen ja Malmin välissä. Jakomäki ja Malmi ovat sen verran spurguisia, haisevia ja levottomia ghettoja että monet alppikyläläiset asioivat ennemmin esimerkiksi Viikissä ruokakaupassa yms. eivätkä halua indentifioitua mitenkään näihin edellämainittuihin kaupunginosiin. Jakomäki vieressä varsinkin on semmoinen välttämätön paha, mutta onneksi on moottoritie välissä. Moottoritie samalla tietysti blokkaa myös suurelta osin alppikyläläisten mahdollisuuden käyttää Jakomäkeen kaavailtuja suorien yhteyksien lisäyksiä keskustan suuntaan. Täytyykö koko Alppikylän alkaa kulkea kävellen Tattarisuonsiltaa pitkin Jakomäen puolelle päästäkseen yhdellä bussilla keskustaan? Ja jos Alppikylästä kävellen tulevat asiakkaat ruuhkauttavat sitten uuden 75:n ei sen siirrossa Jakomäen puolelle ole paljonkaan järkeä jos tarkoituksena on nopeuttaa matkaa Puistolan ja keskustan välillä. Ei ole myöskään mitään järkeä lähteä ensin Malmille bussilla ja sieltä junalla keskustaan ja sieltä jollain kolmannella välineellä jos täytyy päästä vain jonnekin keskustan lähelle. Ja vaikka matka olisi suoraan keskustaan, ovat junat jo nyt keskellä päivääkin ihan tarpeeksi täynnä ja vaihdon kanssa matka kestää vähintään yhtä kauan kuin nyt bussilla ellei jopa kauemmin. Näillä muutoksilla liikkuminen Alppikylästä huononee jo nykyisesta huonosta tilanteesta ihan katastrofaaliseksi. Pyydän ja ehdotan siis, että uusi 77 tulisi kulkemaan Alppikylän ja keskustan välillä kaikkina viikonpäivinä ja vähintään yhtä usein kuin nykyinen 75.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sentään kun piti muuttaa Jakomäen viereen missä asuu kaikki spurgut. Kyllä se Alppikylä on ghetto, mikä piti jostain syystä rakentaa lahdentien ja tattarisuontien väliin. Tärkeintä on päästä Jakomäestä ja Alppikylästä suoraan Helsinkiin, Malmin juna-asemalle ja sairaalaan. Olen samaa mieltä kumminkin että 75 ja 77 voisivat kummatkin kulkea arkisin normaalisti ja viikonloppuisin 77 voisi kulkea vähän harvemmin, kun ei sillon ole niin ruuhkaa. Turha haukkua Jakomäkeä, Alppikylän uudet talot rakennettiin tyhmälle paikalle.

      Poista
    2. Asian vierestä näin liikennekeskusteluun liittyen, mutta oletko käynyt Alppikylässä? Minä valitettavasti olen käynyt Jakomäessä eikä se ole yhtään mainettaan parempi. Se on ihan tosiasia, ettei se mikään helmi tuossa vastapäätä ole kuten ei ole Tattarisuokaan nykytilassaan. Tosiasia on myös se, että Jakomäessä asuu paljon pienituloisia ja syrjäytyneitä, mikä nyt sattuu vain aiheuttamaan eräänlaisia lieveilmiöitä vaikka kuinka yrittäisi kaunistella. Ei niitä spurguja Lahdentien tällä puolen pyöri. Täällä ei nimittäin ole paikkoja heille. Mitähän sekin tarkoittaa että jotkut talot on rakennettu "tyhmälle" paikalle? Ottaen huomioon, että alueen vierestä kulkee jo valmiiksi suhteellisen toimiva 75 bussilinja ja tässä on rakentamatonta maata ja huomattavasti halvempaa rakentaa kuin kantakaupunkiin niin en näe tässä mitään "tyhmää". Jos alkaa väitellä niin olisi viisasta perustella kantansa jotenkin.

      Poista
    3. Käsittääkseni, Tässä ei ole kyse nyt mistään muusta kuin bussilinjoista. JA toisekseen olen kyllä samaa mieltä näin Alppikyläläisenä että täällä on huomattavasti rauhallisempaa ainakin vielä toistaiseksi asua. Ja todenteolla tarvitsemme tuota nykyistä 75 linjaa. Sillä kulkee moni koululainenkin kouluun tai sitten illalla harastuksiin. On todella tärkeää säilyttä se linja entisellään, koska on meillä Alppikyläläisilläkin oikeus kulkea suht läheltä kotia suoraan keskustaan tai vaihtaa esim. Malmin jäähalilla / kehä 1:llä toiseen bussiin jotta pääsemme joustavasti sinne minne ikinä olemmekin menossa. Eikä vain ruuhka-aikoina kulkea.
      Tänne on kuitenkin suunitteilla myös joitakin firmoja rakentaa ja päiväkoti sekä 2000 asukkaan kodit.
      Niin miksi meiltä pitää ottaa pienikin hyvä asia pois?

      Poista
    4. 15.49 jätetyn kommentille: kuinka voit ajatella noin? Kaikki ihmiset tarvitsevat hyvät yhteydet riippumatta elämän tilanteesta. Pientuloiset ovat niitä, jotka eniten käyttävät julkisia liikennnevälineitä ja meillä kenelläkään ei ole oikeutta arvioida ihmisiä sen mukaan ovatko he köyhiä vai rikkaita. Myös huonompi osaset ovat yhteiskuntamme jäseniä niin kuin muutkin.

      Poista
    5. Tämän nyt ei edelleenkään pitänyt olla mikään muu kuin liikennekeskustelu, mutta esitin perusteluni siihen miksi itse pidän Alppikylää mukavampana asuinalueena kuin Jakomäkeä vastineena 11.56 kommenttiin, jonka mukaan Alppikylä on "tyhmä" paikka. Älkääten nyt takertuko tähän, en ole sitä mieltä että Jakomäestä pitäisi vähentää yhtään yhteyttä mihinkään (osoita minulle se kohta, jossa näin väitän) suuntaan vaan kommenttini oli kannanotto siihen, että Alppikylän puolelta ollaan poistamassa suora yhteys keskustaan ja sitä tarvitaan koska monet asioivat Viikissä ynnä muualla 75:n reitin varrella. Ei Alppikylässäkään asu niin rikkaita ihmisiä, että täällä olisi kaikilla omat autot.

      Poista
    6. Kommenttisi oli ajattelematon ja hyvä kun korjasit. Muistathan laulun sanat: jokainen ihminen on laulun arvoinen, jokainen elämä on tärkeä". Pysytään siis vain bussiyhteyden käsittelyssä.

      Poista
    7. No edelleenkään kommenttini ei ollut mielestäni ajattelematon, sillä vertasin kahden vierekkäisen asuinalueen eroja, en kenenkään ihmisarvoa.

      Poista
    8. Oli se ajattelematta siinä mielessä, että luokittelet ihmisiä enkä oikeasti tiedä mihin luokkaan itsesi kuvittelet.

      Poista
  27. Erittäin ihmeissään, että Tapaninvainilaisilta ollaan lakkauttamatta ilman suurempaa tiedottamista alueen asukkaille ainoa bussilinja keskustaan (72).

    En missään tapauksessa kannata 72 uutta linjaehdotusta. Juna-asemalle Pukinmäkeen ja keskustan suuntaan tarvitaan bussiyhteys jatkossakin asukkaille Tapaninvainiosta.

    VastaaPoista
  28. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  29. En löytänyt linjalle 70 V korvaavaa uutta linjaa. Ajaa Tuusulantien kautta keskustaan, lapseni kulkee sillä bussilla kouluun. Eli millä pääsee Siltamäestä Maunulaan jatkossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 70V:stä tulee 611/611b. 611 lähtee Tikkurilasta ja 611b Suutarilasta ruuhka-aikaan. Reitti on sama kuin nykyislleä 70V:llä paitsi tuo 611, joka siis tulee kauempaa. Aikataulu on sama kuin nykyisinkin.

      Poista
    2. Uusi linja ajaa varmaankin kehää pitkin ohi Tapulin ja jatkaa siitä Suutarilaan.
      Miten tässä uudessa suunnittelussa on otettu huomioon käyttäjät jotka tulevat Tapulista kyytiin, tällä hetkellä kävelemme kyseisen linjan päätepysäkille tuonne teollisuusalueelle.
      Olisiko mahdollista saada linja kulkemaan Tikkurilasta tullessa Tapulikaupungintietä?

      Poista
    3. 611 on jo päätetty Vantaan linjastosuunnitelmassa joten se on jo siis valmis reitti. Mutta 70 kulkisi suunnitelman mukaan Tapulinkaupungintien Puistolan asemalle ja Stadissa päättäri olisi Hakis.

      Poista
  30. Linjat 69, 74 ja 76A/B yhdistetään uudeksi linjaksi 74...jonka ruuhkaväli on 15 min ? Lisäksi 72:sta typistetään linjaa niin, ettei sillä pääse enää keskustaan. Aika tyhjä arpa tapanilaan tämä ehdotus kokonaisuutena.

    72,73,74,76A/B ovat ainoat linjat, jotka alueella liikkuvat, Näistä 73:lle ei tehdä ilmeisesti juurikaan, mutta kaikilla muilla linjoilla muutos näyttäisi olevan valitettavasti huonompaan suuntaan. 74 + 76A noin pitkällä ruuhkavälillä kuulostaa todella surkealta ottaen huomioon kuinka paljon alueella on lapsiperheitä ja liikutaan lastenvaunujen kanssa. Lisäksi 74+76A on aktiivisessa käytössä koululaisilla, koska se kulkee sekä tapanilan, että hiisikujan koulujen ohitse.

    Ymmärsin, että muutoksella haluttiin ohjata liityntäliikennettä malmille julkisenliikenteen osalta, mutta uskoisin, että tapanilasta malmille ohjataan ohjataan nyt lisää yksityisautoilua.

    Toivon, että suunnitelmia tarkastetaan hieman vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapanilassahan on juna-asema. Stågella pääsee ytimeen nopeimmin.

      Poista
    2. Tapanilan asemaa liki EIVÄT kaikki Tapanilassa asu. Asuntoja on myös bussimatkan päässä (noin 1km tai enemmän) . Monelle bussipysäkki on PALJON lähempänä kuin asema(t).

      Poista
  31. Vaatii varmasti pientä jiomista, mutta suunnitelma tuntuisi toimivan. Bussi 75 Jakomäen läpi, on loistava idea.
    Kuitenkin niin että se kääntyy Jakomäkeen tullessaan siitä kauppojen välistä, näin se kattaa suuremman osan Jakomäen väestöä varsinkin kun kutosten/nelosten uudet talot valmistuvat,

    VastaaPoista
  32. Ei näin. 74 ja 76A/B linjojen muutokset heikentävät mielestäni oleellisesti alueen julkista liikennettä.

    Opiskelijana kaipaan helppoa yhteyttä Viikin ja Kumpulan kampuksille, kulkien Tapanilan osalta samaa reittiä kuin nykyinen linja 74. Reitti on myös palvellut Metropolia ja Haaga-Helia amk opiskelijoita sekä alueen koululaisia (peruskoulut ja Helsingin suurin lukio Medialukio). Näillä ryhmillä ei ole mahdollisuutta omaan autoon iän tai kustannusten vuoksi, joten on elintärkeää säilyttää julkiset kulkuyhteydet hyvänä!


    Positiivista kuitenkin on ruuhkavälin tiheytyminen (74 osalta) ja reitin jatkuminen keskustaan saakka. Näistä vaihtoehdoista valisisin kuitenkin vanhan linjan reitin kuin uuden linjan tuomat uudistukset.

    Toivottavasti saadaan rakennettua paras suunnitelma meille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 74 ja 76a sekä 76b palvelevat nimenomaan asemanseutua kauempana olevia. Junaa vakiosti käyttävät eivät ymmärrä reittien arvoa.

      Jos saisin valita vapaasti, säilyttäisin 76ab entisellään ja muuttaisin 74 kulkua vain kaupungissa - Hakaniemen sijaan päätepysäkki Rautatieasemalle.

      Poista
  33. Poikittaisliikenne kurjistuu Koillis-Helsingin pohjoisilla alueilla!

    Jos haluaa Puistolasta Tattarisuolle, pitää vaihtaa 74 tai 75 bussista 77 tai 78 busseihin. (esim. Malmin jäähallille ei pääse suoraan enää tämän jälkeen radan varresta Puistolaa tai Siltamäki-Suutarilasta)

    Samoin, jos haluaa Puistolan länsilaidalta tai esim. Puistolanraitin ala-asteelta Fallkullaan bussilla, pitää myös vaihtaa bussia.

    Myös jos haluaa Puistolan itälaidalta / Heikinlaaksosta Siltamäkeen, joutuu vaihtamaan bussia.

    Eli tässä nyt kuritetaan niitä,jotka joutuvat kulkemaan Koillis-Helsingin pohjoisosissa itä-länsisuunnassa tai päinvastoin, eikä ole autoa käytössä. Poikittaisliikenne on ollut heikkoa alkujaankin Helsingissä. Nyt se tulee olemaan vielä heikompaa tällä alueella.

    Taitaa näiden muutosten myötä autoilu lisääntyä täällä alueella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin löytää suoraa reittiä Puistolasta Malmin hautausmaalle, mutta eipä enää ole tässä suunnitelmassa.

      Poista
  34. Olen samaa mieltä monien kirjoittaneiden kanssa, että nykyinen 72:n reitti eli tapaninvainoilaisten ainoa suora bussiyhteys Pukinmäkeen ja keskustan suuntaan (Vallila, Hakaniemi) on säilytettävä. Täällä ei ole omia palveluita vaan olemme Pukinmäen palveluiden varassa (posti, päiväkodit, apteekki, kaupat). Nytkö katkaistaan yhteys niihin palveluihin. Miettikää nyt vähän!

    VastaaPoista
  35. EI hyvä! 72:n reitti Oulunkylään saakka (ja siitä keskustaan) on turvattava. Tämä on ainoa yhteys poikittaislinjoille (idästä länteen) ja esim. Oulunkylässä vaihto 72sta poikittaisliikenteeseen 550 on paljon käytetty? Poikittaisliikenne parani huomattavasti 550:n myötä, mutta vaatii suoran vaihtomahdollisuuden Oulunkylässä. Nyt suunnitelman mukaan pitäisi jäädä Pukinmäen asemalla pois, vaihtaa bussiin x jotta pääsee Oulunkylään ja taas edelleen bussiin 550? Poikittaisliikenne myös turvattava!
    Malmille on jo riittävästi yhteyksiä eri puolilta, eri linjoilla, miksi niitä pitää lisätä? Ei auta poikittaisliikennettä lainkaan.
    HSL ilmeisesti toivoo, että mahdollisimman moni Tapaninvainiossa hankkii auton (yleensä jo yhden auton lisäksi), eikä näin kannata itse joukkoliikenteensä käyttöä. Auto on pakko hankkia, jos poikittaisliikenne tulevaisuudessa vaatii kolme bussia odotusaikoineen.

    VastaaPoista
  36. Puistolan ja Alppikylän välille tarvitaan bussiyhteys. Muutenkin kasvava Alppikylä näyttää olevan aika heikoilla tässä suunnitelmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tänne Alppikylään kuitenkin on suunniteltu 2000 asukkaan kodit, niin miksi pitää sitten ottaa täältä bussiyhteys pois!?

      Poista
    2. Ei näkynyt Hesarin aamun kartassa ihan tuollaista lukua. Mistähän sait tuon luvun? Tsekkaan Hesarin aamun kartta, jossa näkyvät tulevat rakennuskohteet...

      Poista
  37. En missään nimessä kannata bussi 73:n ajoa suoraan keskustaan. Hakaniemeen kiitos!

    VastaaPoista
  38. Eikös se uusi reitti olisi Sturenkadun ja Töölön kautta Kamppiin?

    VastaaPoista
  39. Pistin viestin jo mutta se katosi..

    Samaa mieltä linjan 72 muutoksista. Se on Vainion tietyn osan ainoa yhteys Puksuun, Ogeliin ja Käpylään, missä moni skidi käy koulua. Sen poistuessa matka-aika pitenee kohtuuttomasti. Itikseen pääsee jo varsin mainiosti lentokenttädösillä ja vaikka 554:lla jos jaksaa kävellä 10 minuuttia. Tärkeämpi olisi päästä kuitenkin Puksuun ja Ogeliin, joten linja täytyy säilyttää. On muuten naurettava ehdotus, varsinkin linjan 72 osalta.

    VastaaPoista
  40. 72: pääsy Pukinmäkeen säilytettävä siksikin, että Tapaninvainion lähipalvelut kuten posti ja kirjasto ovat siellä. Ei kaikkien linjojen tarvitse Malmille mennä, vaikka siihen panostetaankin. Pitää päästä myös keskustaan ja liityntäliikenteen takia Oulunkylä on tärkeä, mutta Pukinmäki ihan ykkösvaatimus

    VastaaPoista
  41. Linja 72 tulee säilyttää Pukinmäen kautta kulkevana. Pukinmäki tarjoaa useita tärkeitä palveluja Tapaninvainion asukkaille ja bussi 72:n käyttäjille. Juna-aseman lisäksi tärkeitä ovat Pukinmäessä oleva posti (R-kioski), apteekki, pitkään auki olevat lähikaupat, fysikaalinen hoitolaitos, kukkakauppa. Pysäkiltä on kaikkiin vain muutaman kymmenen metrin matka. 72 on tarjonnut myös selkeän julkisen liikennevälineen tapaninvainiolaisia ilahduttaville vieraille – ei tarvitse neuvoa välineiden vaihtamisia vaan keskustasta, Hakaniemestä ja Vallilasta pääsee suoraan perille asti.

    VastaaPoista
  42. Seiskakakkonen on nykyisellään aika hidas, mutta olennaisen tärkeä. Olen samaa mieltä omituisesta Tapaninvainion palvelunäivettämisestä. Jos ei riittävän montaa kihoa asusta täällä, niin yritetään kompensoida tavan kansalaisten aktiivisuudella!

    VastaaPoista
  43. Reittisuunnitelmasta ei näy, säilyykö linja 54 Itäkeskuksesta Kehä I:tä pitkin kohti Pitäjänmäkeä ennallaan. Se on niin keskeinen linja, ettei muutoksia todellakaan kaivata. Jos linja 554/554K siirretään kulkevaksi Hakunilaan, esim. Savelasta yhteydet Itäkeskukseen huononevat merkittävästi viikonloppuisin. Tätä ei saa tapahtua. Jos 554/554K muutetaan, on bussin 54 kuljettava myös viikonloppuisin. Muutoin yhteydet Itäkeskukseen ovat todella huonot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jospa se 61 saataisiin reitille Siltamäki - Malmi - Pukinmäki - (Myllypuro) - Itäkeskus, niin se paikkaisin linjan 554 jättämää aukkoa Puksussa.

      Poista
    2. Ei todellakaan. Jos 72 siirretään ajamaan Itään niin 61 yhteys keskustaan on erittäin tarpeellinen.

      Poista
  44. Mikäli halutaan saada pikalinja Puistolasta Rautatientorille, ehdottaisin, että luotaisiin nykyisten linjojen 75 ja 77 avuksi ruuhka-ajoiksi pikalinja esim. 75V, joka kulkisi ehdotettua linjan 75 reittiä. Nykyinen linja 75 palvelee laajasti eri alueita eri liikennöintiaikoina ja olisi erittäin toivottavaa, että reitti ja palvelutaso säilyisivät entisellään.

    Linjojen 70(T) ja 73 reittien vaihto Paavalinkirkolta kaupunkiin päin ei tehosta liikennöintiä vaan vaihdetaan reittejä vaihtamisen ilosta. Matka Paavalinkirkolta Kamppiin on etenkin ruuhka-aikaan erityisen takkuista, joten eikö sitä voisi korvata raitiovaunulinjoilla, joilla on oma kulkuväylä? Tällöin Malmilta saataisiin tahdistettuna linjat 70 ja 73 Hakaniemeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komppaan! Lisäksi tarvitaan suora linja puistolasta malmin jäähallille ja sen ympäristöön, ilman vaihtoja. 75 on erittäin toimiva linja. Samaa mieltä olen myös paavalinkirkolta kamppiin kulkevasta osuudesta -se tuntuu olevan ruuhkainen välillä myös keskellä päivää. En varmasti ole ainoa jota bussien vaihtaminen kammottaa, vaikka vaihdot natsaisivatkin, mutta jos keskustaan, malmille tai viikkiinkään ei enää pääse puistolasta vaihtamatta ja kiertelemättä, valitsen surutta tästä eteenpäin oman auton.

      Poista
  45. Miksi vaikuttaa siltä, että joka suunnasta ohjataan liikennettä entistä enemmän Malmille? Miksi kaikkien pitäisi päästä Malmille? En tiedä, olenko yksin tätä mieltä mutta alppikyläläisenä itselläni ei ole sinne juuri mitään asiaa, mitä nyt jos postista pitää ehkä joku paketti hakea kerran vuodessa. On äärimmäisen tärkeää säilyttää säännöllinen ja toimiva yhteys Alppikylän ja keskustan välillä nimenomaan nykyistä 75:n reittiä pitkin, sillä Latokartanontien ja Viikin pysäkit ovat ne, joilta pääsee vaihtamaan poikittaisliikenteeseen sekä itään että länteen päin. Uudessa suunnitelmassa tämä mahdollisuus hukataan kokonaan jos Tattariharjuntietä tulee kulkemaan 77 ainoastaan ruuhka-aikoina. Käytän poikittaisliikennettä paljon ruuhka-aikojen ulkopuolella ja olen monesti yrittänyt vaihtoa Malmilla esim. 554:een mutta se ei vain osu kohdilleen. Jostain syystä kun Alppikylästä lähtee 77A:lla tai 577:lla köröttelemään Malmin asemalle niin sinne saavutaan aina sen minuutin pari myöhässä, jolloin asemalla saa odotella välillä puolikin tuntia seuraavaa bussia. Viikistä taas kulkee erittäin toimiva ja hyvällä vuorovälillä kulkeva 550 jota tulee käytettyä paljon, sillä se natsaa 75:een hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malmi on yksi Kehäradan keskeisistä vaihtoasemista ja sitä kautta pääsee keskustaan nopeammin kuin bussilla. HSL:n strategia pohjautuu raideliikenteeseen ja Itä-Helsingissä on jo vuosia sitten luovuttu suorista bussiyhteyksistä metron takia ja nyt Kehäradan myötä myös Koillisen puolella tulevaisuus on raiteilla. Juna on todella nopea jos yhteydet vain toimivat. Mielestäni Kehäradasta ja sen tuomista muutoksista on ollut mediassa todella paljon juttua joten tämän ei pitäisi olla yllätys kenellekään, jos vähänkään seuraa uutisia.

      Poista
    2. Nimenomaan JOS yhteydet vain toimivat… Entä sitten kun pitäisi päästä ei ihan Rautatientorille saakka, mutta esimerkiksi Kumpulaan, Arabiaan, Sörnäisiin tai Hakaniemeen, jotka ovat 75:n reitin varrella? Itselleni tuo suora yhteys Viikkiin asti on äärimmäisen tärkeä, koska joudun matkustamaan monta kertaa viikossa Maunulaan. Todettuani Malmin vaihdon toimimattomaksi, vaihdan ennemmin Viikissä 550:een. Matka kestää jo nyt tunnin verran, joten yhtään heikennystä ei poikittaisliikenteeseen kaivata. Malmilla vaihtaessa matka-aika on jotakuinkin sama jos vain vaihto onnistuu. Bussi Alppikylästä Malmille vain on todella hidas, on töyssyä ja 40:n rajoitusta ja useita hitaita käännöksiä.

      Poista
    3. Metroa ja junaa ei voi verrata, koska toinen on oikeasti nopea ja toimiva 3 minuutin vuoroväleineen ja toinen taas on todella kankea, hidas ja epävarma. Itse käytän tosi mielelläni bussi-metro-yhdistelmää pienillekin väleille, mutta bussi-juna-yhdistelmä ei toimi - valitettavasti.

      Lisäksi, kuten edellinen huomioi, juna ei saavuta mm. moniakaan toimistoalueita, joihin ihmisten kuitenkin pitää päästä sankoin joukoin päivittäin töihin (ja kouluihin). Kaikki työpaikat eivät sijaitse keskustassa.

      Itsellänikään ei ole mitään asiaa Malmille, vaikka lähiseudulla asustelen. Mm. Vantaa tarjoaa huomattavasti paremmat palvelut (Tammisto + Jumbo) ja paljon siistimmän asioimisympäristön. Lähipalvelut (kirjasto, koulu, apteekki, posti ja kaupat + pieni ja selkeä juna-asema) taas löytyvät Pukinmäestä :)

      Poista
    4. Edelleenkin Malmi nyt kuitenkin on yksi Kehäradan tärkeimmistä asemista ja kun se on jo päätetty niin se ei varmaan enää muutu. Kannattaa lukea se HSL::n strategia. Itse vastustin junayhteyttä kovasti, mutta olen muuttanut käsitystäni kun huomasin, että voitan päivittäin matkustuksessa 15-20 minuuttia.

      Poista
    5. Strategia voi olla mitä vain, mutta iso osa ihmisistä ei hyödy junasta tuon taivaallista, kun iso osa työpaikoista ja kouluistakin sijaitsee kaukana juna-asemista (tai metroista). Eivät HSL:n päättäjätkään niin tyhmiä ole etteivät tätä tietäisi - siksi meillä on myös bussilinjat ja ratikat - ja hyvä niin ;) Lisäksi päättäjät+suunnittelijat saavat käsityksen ihmisten todellisista tarpeista edes jonkin verran näitä kommentteja lukemalla ja voivat kehittää toimintaansa näiden avulla. Kun kenttätutkimuskin on tainnut unohtua.

      Poista
    6. Minusta suunnitelma on hyvä ja tarjoaa myös hyvät poikittaisyhteydet keskeisimmille alueille ja tätä suunnitelmaa muokataan varmasti mutta strategia on päätetty. Luotan HSL:n osaamiseen ja niinkuin esittelyssä kerrotaan taustatyötä on tehty erittäin paljon.

      Poista
    7. Tapaninvainiolainen2. tammikuuta 2015 klo 22.16

      Minusta suunnitelma on todella huono, varsinkin 72 linjan osalta. Itse en todellakaan luota mihinkään päätöksentekoon, jossa ei ole kysytty riittävällä ja edustavalla otannalla palvelun käyttäjiltä mitä ovat mieltä. Tässä tapauksessa HSL ei todellakaan ole kysynyt mielipiteitä ja tarpeita MAKSAVILTA asiakkailtaan Tapaninvainio/Pukinmäki akselilla, mitkä ovat asiakkaan tarpeet. Meidän tarpeet ovat päästä mahdollisimma sujuvasti töihin, kouluihin, päiväkoteihin ja lähipalveluiden pariin. Tätä sujuvuutta on nimenomaan 72 bussilinja tarjonnut meille asukkaille, joista suurin osa on veronmaksajia, joiden verorahoilla näiden suunnittelijoidenkin palkat maksetaan.

      Jos nyt olisi vaihtoehtoja ja olisi yksityinen yritys, niin sadottain ihmiset tällä alueella äänestäisivät jaloillaan ja vaihtaisivat asiakkuutta. Mutta kun kyseessä julkinen yhtiö, jolla ei ole mitään vastuuta päätöksiensä seuraamuksista asiakkaille ja jota johdetaan poliittisilla kytköksillä niin saadaan juuri tätä> todella huonoa suunnittelua ja ei todellakaan huomioida maksavien asiakkaiden tarpeita.

      72 linja pitää jatkaa entisellään. Sitä käyttävät todella monet alueen asukkaat Pukinmäen, Oulunkylän ja keskustan suuntaan, päivittäin.

      UGH, olen puhunut.

      Poista
    8. Juurihan pääsit kertomaan mielipiteesi...joten kyllä mielipiteet on huomioitu.

      Poista
    9. Joku täällä inttää, että Malmi on kehäradan tärkeä asema. Minkä ihmeen kehäradan? Malmin asemalta pääsee junalla keskustaan ja kohti Tikkurilaa. Mitään kehärataa siinä ei mene.

      Poista
    10. Kehäradan myötä junia kulkee tietääkseni n. 5 min välein ja Malmi on yksi keskeisimmistä asemista ja sitä kautta pääsee lentokentälle junalla.

      Poista
    11. Katso vähän tarkemmin, missä kehärata tulee kulkemaan. Ei todellakaan Malmilla. Sen sijaan junia keskustaan ja kohti pohjoista kulkee nytkin Malmilta kyllä viiden minuutin välein.

      Poista
    12. Kehäradan myötä Vuoroväli kuitenkin tihenee ja lentokentälle pääsee Tixin kautta. Tutustuhan itekin aiheeseen vähän paremmin ja Malmista tulee iso vaihtoasema.

      Poista
  46. Suora bussiyhteys Pukinmäen ja Tapaninvainion välillä on säilyttävä, se on näiden alueiden elinehto. Laskin, että nykyisen linjastoesityksen mukaan jos mennään, niin Tapaninvainiosta (pohjois-Pukinmäestä) matka Helsingin keskustaan vaatii kolme eri välinettä ja kaksi vaihtoa - linja 72 Syystielle, josta vaihto 78 (pääsee joko Pukinmäen tai Malmin asemalla) ja sieltä vaihto junaan. Aikaa en edes uskalla lähteä arvioimaa mitä tällaisen matkan tekeminen päivästä vie. Sen melkein uskaltaisin veikata, että yksityisautoilu kasvaa hurjasti, jos tähän suuntaan linjastoja kehitetään.

    Tapaninvainion palvelut (posti, apteekki, kaupat yms.) on keskitetty Pukinmäen aseman seutuville ja matkalla sinne on kirjasto ja peruskoulu. Miten tällaisessa tapauksessa voidaan katkaista suora joukkoliikenne yhteys??

    Kaikki eivät myös käy töissä keskustassa, monen työmatka kulkee esim. Oulunkylän läpi, josta vaihtoyhteydet poikittaislinjaan 550.

    Mielenkiintoinen yksityiskohta oli 1.12.2014 yhteenvedosta siihen menessä annetuista blogikommenteista: linja 72; bussi joutuu ylittämään Tapaninvainiontien, mistä aiheutuu välillä ylimääräisiä viivästyksiä. Linjan 72 aktiivisena käyttäjä voin vaan todeta, että tämä on varmasti viivästyksistä pienin tuolla matkalla. Enemmän viivästystä aiheuttaa varmasti ruuhkainen Mäkelänkatu ja sen monet liikennevalot ja esim. Kustaankartanon kohdalla oleva risteys, kun bussi palaa Helsingistä päin.
    Tämän kommentin valossa olisi myös mielenkiintoista tietää mikä mahtaa olla ajatus linjan 61 reitin takana? Miten sen on ajateltu palvelevan ja ketä?

    Vuorovälit voivat toki tuoda jotain helpotusta tähän suunnitelmaan, mutta se jää nähtäväksi miten ne osuvat yhteen vaihtojen kanssa.

    VastaaPoista
  47. Tämän suunittelman mukaan Karhusuontie välillä Eskolantie - Pukinmäenkaari jäisi ilman bussia mikäli linja 72 muutettaisiin ehdotetulla tavalla. Ei näköjään myöskään tuo mainittu linja 78 kulkisi mainittua tienpätkää, matka keskustaan hankaloituisi huomattavasti. Ja miksi 72 pitäisi mennä Malmin kautta Itäkeskukseen kun kerta jo nyt Malmilta pääsee sinne ainakin linjalla 554?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 554 ei aja Itäkeskukseen uudessa suunnitelmassa enää, vaan Hakunilaan. Malmin ja Itäkeskuksen välille tarvitaan parempi yhteys kuin pelkkä 561.

      Poista
  48. Bussi 72 on ehdottomasti mentävä jatkossakin Eskolantietä Pukinmäkeen. Tapaninvainiolaisten on jollain tavoin päästävä postiinsa paketteja hakemaan Eskolantien R-kioskilta, joka on postinumeroalueen 00780 kotiposti. Sen parkkipaikka on jo nyt ylikuormittunut ja voin vain kuvitella, mikä tilanne olisi ilman joukkoliikennemahdollisuutta. Jos HSL haluaa jostain kumman syystä kaikki kuljettaa Malmille, bussihan voisi kääntyä Pukinmäen aseman jälkeen Malminkaarta pitkin sinne. Tosin olen sitä mieltä, että HSL saisi sitoutua järjestämään peruttujen junavuorojen tilalle korvaavan bussikyydin, kun kaikki suorat bussilinjat keskustaan halutaan nähtävästi lopettaa. Perutut junavuorot ovat jokapäiväinen ilomme, joista välillä ilmoitetaan, välillä ei. Käsittääkseni VR maksaa näistä HSL:lle korvauksia, mutta me kärsimään joutuvat jäämme asemille värjöttelemään hyvityksettä. Aika usein olen näistä tilanteista pelastautunut parilla keskustaan kulkevalla bussilinjalla, jotka nyt aiotaan meiltä viedä.

    VastaaPoista
  49. Linjastosuunnitelma vaikuttaa muuten hyvältä, mutta olen samaa mieltä monien kanssa linjoista 72 ja 61. Miksi 72 ei voisi kulkea lähes nykyistä, erittäin käytettyä reittiä Rautatientori - Oulunkylä - Pukinmäki - Tapaninvainio - Töyrynummi ja jatkaa sieltä vaikka suunnitelman linjan 61 päätepysäkille Siltamäkeen? Linjastosuunnitelman mukainen 72 ei vaikuta mistään näkökulmasta tarkasteltuna hyvältä, eikä linjan 61 ole tarvetta mielestäni kiertää Malmin kautta - kaikki koillishelsinkiläiset kun eivät ole menossa keskustaan, vaan myös Mäkelänkadun varrelle ja Malmille on suunnitelman mukaan menossa jo muitakin linjoja. Olen myös samaa mieltä linjojen 61 ja 72 numeroinnin kääntämisestä suunnitelmaan verrattuna, on vain loogista, että keskustasta pääsee suunnalle 00720 linjalla 72 eikä 61..

    VastaaPoista
  50. Onpa tehokkaasti estetty kohtuullinen kulku Puistolan kirkon kulmilta Malmi-talolle! Ennen pääsi 76A/B:llä tosi näppärästi, vaan eipä enää, mikäli sunnitelma toteutuu. Selkeä huononnus!

    VastaaPoista
  51. Ei voi olla totta että Hevosmiehenkadun pysäkille Alppikylässä kulkee jatkossa vain osa-aikainen linja keskustasta. Vastustan osa-aikaistamista! Tällä hetkellä kulkee bussi aamusta iltaan ja viikonloppuisini keskustaan. Jatkossa pitäisi "ei ruuhka-aikaan" koukata Malmin kautta ja vaihtaa, pidentää ja hankaloittaa matka-aikaa huomattavasti.

    Tänne juuri rakennetaan asuntoja, kuka niihin muuttaa jos nyt toimiva bussiyhteys keskustaan lakkautetaan ja muutetaan osa-aikaiseksi?????

    VastaaPoista
  52. 72 on todella tärkeä ja selkeä linja joka on aivan äärimmäisen tärkeä! Se on ainoa jolla pääsee Pukinmäen "perältä" Mäkelänkadulle, Vallilaan yms! Se pitää ehdottomasti säilyttää!

    VastaaPoista
  53. Uudesta 77-linjasta: Ihmiset hankkivat asuntoja Alppikylästä luottaen siihen että bussi kulkee niin kuin nyt ja sitten sitä ollaankin ottamassa pois. Niin kuin joku tuolla aikaisemmin hienosti sanoi, Alppikylästä pitää olla hyvät liikenneyhteydet mm. keskustan suuntaan kun sitä rakennetaan koko ajan lisää. Autoko tässä nyt pitää jatkossa ottaa käyttöön. Tämän piti olla monen kaukaisemman lähiön ja esim. Vantaan sijasta sellainen alue josta bussilla pääsee kätevästi Viikkiin (market, poikittaisliikenne) ja Sörnäisiin/Hakaniemeen.

    VastaaPoista
  54. **Linjat 69, 74 ja 76A/B yhdistetään uudeksi linjaksi 74.** sekä 72 linjan muutossuunnitelmat ovat nyt niin surkeita ajatuksia kuin olla ja voi!
    Meikäläiseltä ainakin lähtee työmatkakulkuväline kun 74 jättää sörnäisen mottiin ja alkaa sahaamaan jonnekin pasila/pukinmäki suunnalle.
    76-linjat ovat todella näppäriä poikittaissuunnassa liikkumiseen.
    Ja 72 on tärkeä linja jonka soisin myös jätettävän rauhaan.
    - miksi aina toimivaa pitää hajoittaa?? Näiden kohdalla ei todellakaan ole kyse kehityksestä vaan liikkuminen hankaloituu alueen asukkailla!

    VastaaPoista
  55. Tämä uusi suunitelma muutos on hirveän huono. Miksi toimivia linjoja pitää muuttaa? Ihmiset ovat tyytyväisiä nykyisiin. Tuon muutoksen jälkeen monien työmatkat pitenee, koska pitää mennä malmin kautta junalla keskustaan. Miten menemme töihin jos junat ovat lakossa? 69 ja 72 linjat ovat näissä tapauksissa todella hyödyllisiä sillä niillä pääsee helposti keskustaan. Eihän kykaan edes halua enään muuttaa tänne, vaikka tänne rakennetaan uusiataloja jos täältä ei pääse minnekkään muualle kuin itäkeskukseen! Surkea suunitelma! Älkää muuttako toimivaa.

    VastaaPoista
  56. No voi kamaluus sentään....on todella hyvä, että blogissa kysytään meidän mielipidettä, mutta......aika moni kommentoija ei ole kunnolla tutustunut suunnitelmaan. Mielestäni suunnitelma on onnistunut, koska asioita on mietitty kunnolla ja myös poikittaisyhteydet ovat paremmat kuin nykyisin. Kehäradan tulemisen myötä muutoksia tulee Espoossa, Vantaalla ja meillä Helsingissä myös. Tehtävä on vaikea ja ei käy HSL: n porukkaa kyllä kateeksi, turpaan tulee teki sitten mitä tahansa....mutta olette tehneet hyvää työtä ja tehkäähän työnne loppuun niiden kommenttien mukaan, jotka ovat järkeviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin eri mieltä. Et taida itse asua niillä alueilla, joita tämä uusi linjastoehdotus heikentää liikkumisen suhteen bussilla???

      Poista
    2. Kyllä asun ja ilmaisin tässä mielipiteeni asiasta kommentointiin varatussa blogissa niin kuin sinäkin.

      Poista
  57. Alppikylästä halutaan näköjään tehdä pussinperä, josta pääsee vain Malmille. Ainoa asia, joka houkutteli Alppikylään oli kätevä bussiyhteys Sörnäisiin ja keskustaan. Asukkaista suuri osa on työläisiä, ja kun tämä yhteiskunta toimii nykyisin 24/7 eikä vain arkisin ruuhka-aikaan on bussilinja välttämätön myös iltaisin ja viikonloppuisin!

    VastaaPoista
  58. Hei! Hirvittää Tapaninvainion luoteiskolkan puolesta. Miten on mahdollista, ettei Helsingin sisällä pääse keskustaan yhdellä kulkuneuvolla Helsingin sisäisillä hinnoilla? Tuon luonnoksen perusteella Tapaninvainion luoteiskolkasta pitäisi kulkea SEUTULIPULLA (pysäkki Vantaan puolella) keskustaan. Tämä on jo periaatteena törkeä. Toki kyse on myös rahasta.
    Muutenkin luoteiskolkka jää nyt todella pahaan paitsioon: ennen keskustaan pääsi 70, 70T, 70V ja 72 -linjoilla, nyt ei oikein millään. Paitsi seutulipulla. Luonnos kannustaa yksityisautoiluun ja alueiden rankkaan epätasa-arvoon. Tapaninvainion luoteiskolkassa ei ole muita palveluita kuin yksi baari: TARVITSEMME toimivaa joukkoliikennettä keskustaan!!! Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lippujen hinnoitteluhan muuttuu vyöhykehinnoitteluksi ja tuo on varmaan samaa vyöhykettä joten tuota ongelmaa ei sen jälkeen enää ole. En muista tarkkaan milloin muutos tulee.

      Poista
    2. On toki tärkeää, että malmilaiset ja pukinmäkeläiset pääsevät ilman vaihtoja junalla ja bussilla joka puolelle Helsinkiä. Joku suhteellisuudentaju pitäisi kuitenkin olla tapaninvainiolaisiakin kohtaan. Ehdotuksessa luoteisesta Tapaninvainiosta tehtäisiin Jollaksen peräkolkkiin verrattava alue, josta ei ole vaihdotonta joukkoliikenneyhteyttä käytännössä yhtään mihinkään, ja jäljellä oleviakin vähiä bussilinjoja kulkee pahimipina ruuhka-aikoinakin enintään neljästi tunnissa. Vaadin, että Tapaninvainion julkiset yhteydet (72, 69 ja 70) pidetään vähintään ennallaan.

      Tuntuu kieltämättä jossain määrin laskelmoidulta, että 72:n reitti säilyy aiemmissa ehdotuksissa pitkälti ennallaan, ja täyskäännös tapahtuu vasta loppuvaiheen suunnitelmassa jonka lyhyt kommentointiaika osuu sattumalta (?) joulunpyhille...

      Poista
  59. Alppikylän ohella myös iso osa Pihlajamäkeä jää vaille keskustaan menevää bussia ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos linja 77 kulkee vain ruuhka-aikaan. Lisäksi toivoisin, että mikäli 554/K:n reitti muutetaan, linjalle 54 lisättäisiin edes lauantailiikenne. Muuten Pukinmäen ja Savelan poikittaisyhteydet itään heikkenevät merkittävästi.

    VastaaPoista
  60. Onkohan huomioitu se, että Alppikylästä ei todennäköisesti kuljeta Malmin kautta keskustaan junaan vaihtaen, vaan bussilla tai kävellen Jakomäentielle ja noustaan samaan kyytiin kuin puistolalaiset ja jakomäkiset? Saattaa hidastaa muutaman minuutin matkaa, mutta takaa mahdollisuuden vaihtaa bussiin/metroon itään Viikissä, Kurvissa tai Hakaniemessä. Tämä vain huomiona, että voi olla ruuhkainen kyyti tuo.
    Toinen ja isompi asia on se, että Alppikylä on keskelle ei mitään palveluja rakennettu alue. Alue ei ole myöskään tainnut myydä ihan niinkuin odotukset olivat. Kun nyt sitten bussilinjakin viedään, niin tämä ei ole enää lähelläkään kaupunkilaisen huomioonottavaa suunnittelua. Kyllä kummastuttaa tuo Pihlajamäenkin eristäminen muulloin kuin ruuhka-aikana.

    VastaaPoista
  61. Onko kaikkien bussien mentävä Puistolassa Tapulikaupungin puoleiselle asema-alueella saakka? Junat keskustaan/pohjoiseen lähtevät Raidepolun puolelta, ja riittäisi jos kaupungista tulevat bussit tulisivat asematunnelin Raidepolun puolelle. Lyhentyisi ajoaika ja siirtymäaika bussista junaan yhteensä 10-15 minuutilla!

    VastaaPoista
  62. Kokonaisuutena suunnitelma on onnistunut. Rautatieasemia ruokitaan aikaisempaa tehokkaammin ja tiheästi asutuilta alueilta pääsee edelleen suorilla yhteyksillä keskustaan. Kenties ainoa muutos olisi ajaa 72 reitti Malmin sijasta Pukinmäen kautta, jolloin linja pääsee helposti Kehälle ja Itäkeskukseen. Näin Tapaninvainiolaisetkin saavat yhteyden palveluihin.

    Vaikea on kaikkia miellyttää, mutta hemmetin hyvää työtä ovat kaupungin virkamiehet tehneet tämän suunnitelman kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei bussia 72 tarvitse ajaa Itäkeskukseen, koska sinne on suunnitteilla jo kaksi muuta linjaa, joita tapaninvainiolaiset ja muut voivat käyttää!

      Poista
    2. Siltamäkeläisten matka keskustaan pitenisi huomattavasti, jos bussilla pitäisi ajaa Malmin sijasta Pukinmäkeen. Vaikka 72 olisi Siltamäestä vaihdoton yhteys keskustaan, tuo matka on naurettavan pitkä verrattuna vaihdolliseen junayhteyteen. Siksi onkin tärkeää, että Siltamäestä saadaan toimiva liityntäyhteys Malmin asemalle, josta matka voi jatkua keskustaan päin junalla. Oulunkylään/Vallilaan/Sörnäisiin päästäkseen voisi vaihtaa bussiin 72 Pukinmäessä, samalla Tapaninvainion ja Pukinmäen väliset yhteydet pysyisivät ennallaan.

      Poista
    3. Edellinen kommentti oli tarkoitettu vastaukseksi 5. tammikuuta 2015 18.17 lähetettyyn ehdotukseen linjan 72 ja 61 reiteistä.

      Poista
    4. Vastaus 5. tammikuuta 2015 19.16 -kommenttiin:

      Ehdotus koski vain linjoja 61 ja 72. Jos Siltamäestä haluaa päästä nopeasti Malmin asemalle, voi mennä bussilla 70 HSL:n ehdotuksen mukaisesti. Siltakyläntien ja Peltokyläntien alueelta pääsisi 5. tammikuuta 2015 18.17 –ehdotuksen mukaisesti bussilla 61 suoraan Malmin asemalle. Ja jos Siltamäestä haluaa keskustaan mennä, kannattaa mennä bussilla 611(B) (611B = nykyinen 70V)!

      Poista
  63. Sepänmäestä viedään sekä 75 että 74 ja tilalle tulee vain ruuhka-aikoina kulkeva 77. Miksi? Eivät kaikki työskentele ruuhka-aikoina ja kotiin olisi muinakin aikoina kiva päästä suoralla linjalla kuten tähänkin asti. Tuleva 78 ei ole varteenotettava vaihtoehto kulkea keskustaan, kun se kiertelee ja kaartelee pitkin kaupunkia. Nyt ihmiset pakotetaan liityntäliikenteen pariin ja Malmin keskustan suuntaan. Miksi ihmiset halutaan väkisin käyttämään junaa? Junalla kulkeminen ei ole niin sujuvaa kuin annetaan ymmärtää. Ruuhka-aikoina siellä seistään kuin sillit purkissa, vuorot myöhästelevät, niitä peruuntuu ja junat seisovat raiteilla milloin mistäkin syystä. Jos oikeasti täytyy olla jossain tiettyna ajankohtana, kannattaa valita bussi. Toivon, että Sepänmäen linjoja harkitaan uudelleen. Samalla palveltaisiin kasvavaa Alppikylän asuinaluetta.

    VastaaPoista
  64. Iso miinus suunnitelmassa ettei Puistolan kirkolta enää pääse Fallkullan alueelle, kun 76-linjat lopetetaan!!!

    VastaaPoista
  65. T74 ja 76A/B linjojen muutokset heikentävät mielestäni oleellisesti alueen julkista liikennettä- Jatkossa Tapanilassa ei voi asua muut kuin ne henkilöt joilla on oma auto käytössä. Tämän suunnitelman mukaan, PÄIVÖLÄNTIE - VANHA TAPANILANTIE - KOTINUMMENTIEN VÄLILLÄ EI KULJE YHTÄÄN BUSSIA!!! Alue ei ole tämän suunnitelman mukaan jatkossa hyvä varsinkaan lapsiperheille, opiskelijoille eikä vanhuksille, koska suunnitelman mukaan heidän pitäisi kävellä n. 1,5 km joko Tapanilan asemalle tai Malmin asemalle, kun bussiliikennettä ei näiltä kulmalta ole. Tämä suunnitelma kannustaa työmatkalaisia käyttämään autoa työmatkoillaan suoraan keskustaan tai juna-asemalle. TÄLTÄ ALUEELTA EI MYÖSKÄÄN KULJE YHTÄÄN JULKISTA LIIKENNETTÄ SÖRNÄINEN- HÄMEENTIE- HAKANIEMEN VÄLIÄ, jossa moni käy tältä alueelta töissä tai koulussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa!
      Autottomalle ihmiselle nämä linjat ovat olleet valtava apu, päässyt hyvin töihin Sörnäisiin ja kauppakassit kulkeutuneet näppärästi kun bussit ajavat lähelle kotia.
      Toivottavasti 74 saisi jäädä olemaan kuten nykyisinkin ja 76- linjat pitäisi säilyttää myös.

      Poista
    2. Myös samaa mieltä. Länsi-Tapaninvainiossa, jossa bussilinjaa 72 ollaan muuttamassa radikaalisti, tuo kävelymatka pahimmillaan lähimmälle juna-asemalle on 2.5-3 km. (Pukinmäen juna-asema)

      Lisäksi alueen lähipalvelut sijaitsevat Pukinmäen aseman läheisyydessä (päiväkodit, kaupat, posti, jne.), joten niidenkin ääreen pääseminen vaikeutuisi merkittävästi, jos 72 linja ei kulje enään Pukinmäen läpi.

      Poista
    3. Tapaninvainiolaisten näkökulmasta ehdotus on kyllä harvinaisen typerä. Kuten yllä jo todettiin, nykymuotoinen 72 on etenkin talvisin, junien reistaillessa, ainoa järkevä keino päästä keskustaan. Ehdotetussa muodossa sama siirtymä edellyttää kätevästi vartin välein ruuhka-aikoinakin kulkevan 72:n lisäksi bussin vaihtoa Malmilla.

      Kannatan ehdotusta vain, jos kaupunki järjestää hyvityksenä edes jonkinlaiset julkiset palvelut myös läntiseen Tapaninvainioon.

      Poista
  66. Uusi suunnitelma ei näytä nopeuttavan Latokartanolaisten työmatkaliikennettä keskustaan, vaikka suunnitteluvaiheessa juuri linjan 68 hitaus oli paljonkin esillä. Tähän olisi mielestäni helppo ratkaisu, jossa linja 68 ohittaisi kokonaan Arabian, jota jo nykyisellään palvelee kaksi raitiovaunulinjaa ja bussi 71. Mikäli 68 ajaisi Viikin Prismalta (tai viimeistään Vanhankaupunginkoskelta) Lahdenväylälle, säästyisi matka-ajassa helposti 5-10 minuuttia. Muutoksesta huolimatta Viikkiläisten yhteys esimerkiksi Arabian kauppakeskukseen säilyisi käytännössä ennallaan.

    Linjan 506 jatkaminen ylös Latokartanoon on hyvä asia ja tuo yhteyden Pasilan asemalle. Kysyisin kuitenkin onko joku erityinen syy siihen, että reitti on piirretty Sturenkadun ja Mäkelänkadun kautta? Nopeampi ja ruuhkattomampi reitti olisi varmasti Viikintie - Koskelantie - Ratapihantie.

    VastaaPoista
  67. Fallkullasta Puistolaan ei jatkossa pääsisi millään. Mites lapset pääsevät kulkemaan koululle harrastuksiin?
    Lisäksi Alppikylään ei tunnu pääsevän Puistolasta millään. Alppikylä on kasvava alue jonne tulee myös päiväkoti puistolankin lapsia varten. Kuinka henkilökunta ja perheet pääsevät sinne jos bussia ei kulje? Kaikilla ei ole omaa autoa.
    Varsinaista yksityisautoiluun ajavaa päätöksen tekoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. linja 554 kulkee jatkossa ja tarjoaa paremmat yhteydet falkullaa kuin nykyiset. esim fakullaan pääsuu vantaalta ja espostaki ja läntisestä helsingistä.
      kannattan ehdottomasti 554 muuttamista :)

      Poista
  68. Puistolasta kulkee bussilla 75 monta kymmentä lasta useita kertoja viikossa harrastamaan Malmin jäähallille. Pystyvät menemään sinne itsenäisesti - harjoituksia kun on usein jo iltapäivällä, jolloin vanhempien kuskauspalvelu ei pelaa.
    Luonnoksen mukaan tulevaisuudessa Puistolasta ei enää pääsisi yhdellä bussilla Tattariharjuntietä pitkin Malmin jäähallille. Bussin vaihto on monelle tuon ikäiselle kynnyskysymys, varsinkin jos raahaa vielä mukanaan itsensä kokoista varustekassia! Kovasti toivoisimme, että luonnokseen saataisiin vielä muutos, ja Puistolasta olisi suora yhteys jatkossakin Tattariharjuntietä pitkin, se palvelisi myös koko ajan kasvavaa Alppikylää, joka nyt jäänee todella heikkojen kulkuyhteyksien varaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Äitinä olen samaa mieltä, tuo 75:sen reitti pitäisi olla sama kuin ennenkin.
      Puistolan alueen reitit ovat nyt hyvät ja harrastukset ja kaikki asiat ovat järjestetty julkisen liikenteen mukaan. Miksi näitä mennään nyt muuttamaan? Asukkaille voisi lähettää kyselyn muutostarpeesta. Ymmärrän, että jos rahaa ei ole, niin vuorovälejä harvennetaan. Mutta sitä en ymmärrä, miksi toimivat linjat alueellamme lopetetaan ja muutetaan uusiksi kokonaan.

      Poista
    2. Kannatan. Pojan harrastus on juuri siksi mahdollista, kun tämä pääsee bussilla kulkemaan iltapäivällä Puistolasta treeneihin Malmin jäähallille. Ilman yhteyttä ei harrastaminen onnistu.

      Poista
  69. Historia: Aleksis Kiven kadulta (Helsinki) on hävinnyt kaksi linjaa:17 ja 50. Lisäksi on poistettu 2 pysäkkiä suunnassa Herttoniemi - Pasilan asema. Raitiovaunulinja 9 jäi myös "Kotkan kadun risteykseen". Liikenne on osalla katua vähentynyt eli Pasilan puoleinen pää vaikka tähän päähän on tullut 5 uutta kerrostaloa. Näillä pohjatiedoilla esitän, että linjastosuunnittelussa otetaan huomioon seuraava: 1.Jos uusi linjasto 2016 toteutuu, niin linja-autot jämähtävät ruuhka-aikoina Teollisuuskadun ja Kumpulantien risteykseen. Ja tämä ehkä johtaa kaikille osapuolille "ruuhkassa odottelu tuskaan" ja HSL taas perustelee, että jotain on tehtävä vaikka itse on ollut luomassa kyseessä olevaa tilannetta jo etukäteen. 2 Reittiehdotus: Ehdotan, että osasta linjoista tehdään "puoliympyrälinjoja": ajosuuntia olisi kaksi ½: Esimerkki linja 59: 1. suunta: Herttoniemi(M) - Teollisuuskatu - Jämsänkatu - Pasilan asema -suunta. 2. suunta: Pajamäki - Pasilan asema - Aleksis Kiven katu - Teollisuuskatu - Herttoniemi(M). En tarkoita, että linja 59 tekisi näin. Tämä oli esimerkki. Mutta linjan 506 voisi sijoittaa näin. TARMO JÄRVINEN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MORO! Jäi tästä nämä linjanumerot pois; Nyt Pasilan kautta ajavat linjat 23,50,58,58B,59 sekä 69 ja vuonna 106 mahdollisesti aloittavat linjat 74 js 506. Erityisesti ehdotukseni koskien linjoa 50,58,58B, 59 ja uusi linja 506. TARMO JÄRVINEN

      Poista
  70. Aivan kerrassaan typerää siirtää linjat 554/554K jonnekkin Hakunilaan kauas Helsingin poikittaislinjaston hermostojänteestä nimeltä Kehä Ring 1. Uudessa tilanteessa katoaa suora yhteys Lassilasta Itäkeskukseen arkisin ruuhka-aikojen ulkopuolella sekä viikonloppuisin. Mikäli tämä tulee käymään toteen, tulee linjan h54 liikennöinti ajat muuttaa kokopäiväisiksi viikonloppuja unohtamatta.

    VastaaPoista
  71. en halua jäädä palvelukatveeseen, kiitos4. tammikuuta 2015 klo 19.11

    Linjat 72, 74 ja 76a&b pitäisi ehdottomasti säilyttää nykyisellään. Mielestäni niiden muuttaminen on tuo enemmän huonoa kuin hyvää ja vaikeuttaa valtavasti monen työ- ja koulumatkalaisen elämää.

    VastaaPoista
  72. "Hei nyt kaikki jalomäkeläiset barrikaadeille. Meitä juoksutetaan tulevaisuudessa Somerikkotien pysäkeille Vantaan busseille, jotta päästään Viikin risteykseen ja keskustaan töihin nopeasti. Nyt suunnitellaan Tattariharjun kautta meitä kujetettavan keskustaan todella hidasta reittiä ja toinen linja tulee Puistolan suunnalta valmiiksi täynnä Jakomäentielle. Me huluamme säilyttää suorimman mahdollisen reitin keskustaan! Asukasyhdistyksen pj. Timo Elo aikoo tulla 15.1 klo 18-20 Malmitalolle. Mennään muutkin antamaan mielipiteemme. Asialla on todella kiire!!!"

    Olen samaa mieltä.. ei saa mennä muuttamaan 77 reittiä mitenkään, mihinkään.

    VastaaPoista
  73. Bussi 73:
    Tapaninvainiosta käy monta lasta koulua keskustassa! Ei ole mitään järkeä vaihtaa toimivaa linjaa. Bussi 73 on arkiaamuisin aivan täynnä! Hakaniemeen ON päästävä Tapaninvainiosta!!

    VastaaPoista
  74. Poikittaisliikenne??!! Kuinka pääsee Tapaninvainiosta Oulunkylään, jos 72 ei aja sinne asti? Hyvä yhteys Malmille ei auta pätkääkään jos kyse poikittaisliikenteestä, länsi-Helsingistä tai Käskynhaltijantien vaihtomahdollisuuksista? Mikäli 72 loppuu, on hankittava oma auto moneen perheeseen, kun päiväkoteihin (jonne Tapaninvainion lapset usein osoitetaan ), kouluihin ja työmatkavaihtoihin ei ole enää muuta vaihtoehtoa.72säilytettävä Pukinmäkeen ja Oulunkylään!

    VastaaPoista
  75. Alppikylän ja Sepänmäen liikenneyhteydet on säilytettävä ja turvattava jatkossakin! Täytyyhän sitä päästä liikkumaan muinakin kuin ruuhka-aikoina. Uusi 77 tarvitaan liikennöimään ilman muuta koko päivän ajaksi. Alppikylä-Sepänmäki-Pihlajanmäki-Lahden väylä-Sörnäinen-Hakaniemi-Rautatientori reitti on monille aivan elintärkeä. Ei auta, jos kaikki linjat vievät Malmin asemalle, jos on menossa ihan eri suuntaan.

    VastaaPoista
  76. Tällä hetkellä kulkee kaksi bussilinjaa Kirkonkyläntie/Syystie/Pukinmäenkaari/Eskolantien reittiä kohti Oulunkylää, 69 ja 554. Uuden suunnitelmaan mukaan käsittääkseni ei yhtään. Kyllä monen työmatkalaisen/koululaisen vaihto Oulunkylässä bussiin 550 tulee olemaan huomattavasti vaikeampaa, ilmeisesti yksi vaihto lisää. Jos bussin 74 uusi reitti on tarkoitus korvata bussi 69, pitäisi bussin 74 uusi reitti kulkea myös Malmin päässä bussin 69 reittiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu myös 72 linjan osalta. Moni ajaa sillä Oulunkylään Tapaninvainiosta ja vaihtaa 550seen. Tai sitten ajavat suoraan 72:lla töihin Vallilan suuntaan. Asuinpaikat valittu sen mukaan, että nykyisillä yleisillä kulkuveuvoilla pääsisi edes kohtuullisella ajalla töihin. Onko HSL strategia ajaa Helsinkiläiset veronmaksajat kehyskuntiin ja/tai yksityisautoilijoiden käyttäjiksi???

      Poista
    2. Tervemenoa vaan kehyskuntiin, jos mielit Espooseen tai Vantaalle niin siellä on käyty näitä samoja keskusteluja jo jonkin aikaa joten hyvää matkaa

      Poista
  77. Samantekevää mitä muutatte kunhan linja 77 pysyy nykyisellään suunnitelmista huolimatta. Jakomäestä moottoritietä pitkin kulkevaa nopeaa yhteyttä viikkiin ja keskustaan ei saa mennä sorkkimaan.

    VastaaPoista
  78. Joo, kohtuutonta on, että 69 ja 554 reitti poistetaan kulkemasta Pukinmäen peruskoulun ja urheilukentän kautta! Tuo reittiyhteys Kirkonkyläntie-Syystie-Pukinmäenkaari- kenttätie - eskolantie on säilytettävä. Linjoja käyttävät koululaiset! 69:llä on yhteys mm. Oulunkylään urheilupaikoille, Käpylään ja Tekonurmille itäpasilaan!
    Alueen autottomat asukkaat ovat valinneet työpaikkansa julkisten kulkuneuvoreittien mukaan. Siksi ei ole oikein supistaa/lakkauttaa linjoja. Nämä muutokset eivät ole mitenkään perusteltua Pukinmäen asukkaiden kannalta.

    VastaaPoista
  79. Täysin järjetön linjaehdotus 72 osalta. Tuo bussilinja ollut syy miksi perheemme muutti Tapaninvainioon. Sillä pääsee suoraan töihin ja viemään lapset päiväkotiin Pukinmäkeen. Kaupunkihan ei halua rakentaa Tapaninvainioon lisää päiväkotipaikkoja vaan osoittavat päiväkotipaikat Pukinmäestä Tapaninvainiolaisille.

    Ja nyt sitten HSL on ottamassa sen julkisen kulkuyhteyden pois. Ihme ja kumma? Pitääkö laittaa asunto myyntiin ja muuttaa alueelle jossa asuu HSLn suunnittelijat ja päätöksentekijät, niin varmasti kulkuyhteydet niiltä alueilta toimivat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, mutta asuinpaikkana Pukinmäki. Linja 72 on ollut suuri syy miksi päädyimme nykyiseen asuntoomme aikanaan. Jättäkää linja 72 nykyiselleen. En ole montaa aamua töihin kulkenut kun 72 ei olisi ollut ääriään myöten täynnä ihmisiä.

      Poista
    2. Mekin muutimme jo yli kymmenen vuotta sitten Tapaninvainioon, ja päätökseen vaikutti paljon se, että linjalla 72 pääsee työpaikoillemme ja keskustaan. Sen jälkeen elämässä on tehty paljon valintoja bussiyhteyden mukaan: uusi työpaikka ja lasten koulu ja päiväkodit. Jos bussiyhteys Tapaninvainiosta Pukinmäkeen ja sitä kautta työpaikoillemme Vallilaan ja Hakaniemeen katkeaa, elämästämme tulee hyvin paljon vaikeampaa. Pyydän että 72:n yhteys edes Pukinmäkeen säilytetään!

      Poista
  80. 76A/B reitteihin ja 74 ja 75- reitteihin koskeminen on epäoikeudenmukaista.
    Muutokset eivät palvele nykyisiä linjojen käyttäjiä, vaan vaikeuttavat heidän asemaansa (työ-, opiskelu-, harrastus-, sairaala- yms. matkat).

    Reitit pitää ehdottomasti säilyttää ennallaan. Puistolan (Vanha Puistola), Heikinlaakson ja Fallkullan joukkoliikenneyhteydet huonontuvat huomattavasti. Onko asiasta kysytty mielipidettä Koulujen rehtoreilta ja oppilasyhdistyksiltä?, reittien varressa radan länsipuolella on mm. Koudan peruskoulu eli Puistolan peruskoulu (yläasteelle tulee oppilaita Tapulista ja muualtakin), Nurkkatien koulu, Puistolan ala-asteen koulu, päiväkoteja, Fallkullan nuoristoasiainkeskus ja kotieläintila jne..
    Pelastusarmeijan ikäihmisten asunnot.

    Muutoksen johdosta mm:

    * Puistolantietä tulisi kulkemaan vain yksi pitkänmatkan linja 554K (Hakunila- Leppävaara, aikatauluriski, aikataulussa pysyminen?, hankalat pysäkkipaikat Malmilla, ilman katoksia, vilkkaasti liikennöidyn Malminkaaren varrella, ei esteetöntä pääsyä Malmin juna-asemalle. Nykyisin Puistolantietä kulkee 3 bussilinjaa (76B/76A, jotka pysyvät aikataulussa, yhteydet sekä Puistolan Rautatieasemalle ja Malmin Rautatieasemalle, joissa molemmissa on esteetön kulku junalle).

    *74-yhteys lakkaisi kokonaan Puistolantieltä.

    VastaaPoista
  81. HSL:llä on nähtävästi ihan uusi strategia: Se haluaa lisätä yksityisautoilun käyttöä Koillis-Helsingissä. Ei hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haukkumalla ei saavuteta mitään ja lukekaa nuo kartat kunnolla. Osa kommenteista on sellaisia, että ei ole viitsitty edes tutustua. Aika on muuttunut ja kyllä meidän pitää myös olla muutoksessa mukana. Mutta osa kommenteista on järkeviäkin. Minusta suunnitelma on hyvä vaikka jotakin huonontuu.

      Poista
  82. Vinkki HSL:lle: kun tulette 15.1. Malmi-talolle ottakaa mukaan dataa todellisista matkustajamääristä eri reiteillä niin muutokset tulisivat paremmin ymmärretyiksi. Auttaisi asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan olisi hyvä nähdä. Päivän Hesarissa oli hyvä kartta, josta näkee hyvin Helsingin rakennuskohteet. Uudessa linjastosuunnitelmassa on tätä jo huomioitu selvästi. Suunnitelma on toimiva ja parantaa yhteyksiä. Joillakin alueilla tulee vain vähän lisää kävelymatkaa ja vaihtoja mutta ei mielestäni mitään ihan älyttömiä kuitenkaan. Hyvää työtä, thanks.

      Poista
  83. Reittiehdotus HSL:lle linjoista 61 ja 72:

    61: Itäkeskus – (Myllypuro – ) Malmi – Kirkonkyläntie – Peltokyläntie – Siltakyläntie – Suutarilantie – Yläkaskentie – Tapanilan urheilukeskus. Liikennöinti ruuhka-aikaan 15 minuutin välein.
    EDUT: Suora bussiyhteys Malmille jatkossakin Siltakylän- ja Peltokyläntieltä sekä Yläkaskentieltä. Suora bussiyhteys Tapanilan urheilukeskukselle laajalta alueelta, myös Tapaninvainiosta kun sitä aikaisemmissa blogikommenteissa vaadittiin. Linjan varrella on paljon kouluja ja terveyskeskuksia jota 61 palvelisi. (Kouluilta olisi suora yhteys mm. Tapanilan urheilukeskukselle ja Liikuntamyllyyn Myllypurossa sekä pääsy lähelle Siltamäen liikuntapuistoa.) Linja korvaisi nykyistä linjaa 554(K) välillä Malmi - Itäkeskus, jonka siirtoa suunnitellaan Hakunilaan ja ko. linja 61 täydentäisi linjaa 561 tällä välillä. (Siltamäessä 61 & 611 ja Itäkeskuksessa 61 & 561.)

    72: Nykyinen reitti välillä Rautatientori – Töyrynummi, mutta linja jatkaisi Yrttimaantieltä Siltamäkeen Tapanilan urheilukeskuksen sijaan. Liikennöinti ruuhka-aikaan 10 minuutin välein.
    EDUT: Ennen kaikkea Siltamäestä saataisiin uusi yhteys Tapaninvainioon, Pukinmäkeen, Savelaan ja Oulunkylään. Samat yhteydet olisivat myös Töyrynummesta. Tapaninvainiolaiset saisivat pitää heille tärkeän linjan 72 nykyiset palvelut ja saisivat mm. suoran bussiyhteyden Siltamäen terveyskeskukseen ja hammashoitolaan (siis lisää palveluita!). Yrttimaantien asukkaat pääsisivät jatkossakin yhdellä bussilla juna-asemalle, Pukinmäkeen. Bussi 72 palvelisi jatkossakin Tapaninvainion, Pukinmäen ja Töyrynummen koululaisia. Linja muodostaisi yhteyden kummallekin runkolinjalle 550 ja 560!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomaisia ehdotuksia!! Itse ajattelin ehdottaa uuden linjan 61 reitiksi Pukinmäestä nykyistä linjan 72 reittiä pitkin Töyrynummeen, mutta tämä ehdotushan on paljon parempi.

      Poista
  84. no juu minua kuljettajana kiinnostaa vain se että kuin paljon tuon suunnitelman myötä kuljettajia joudutaan vähentämään..

    VastaaPoista
  85. Toivoisin todella, ettei lähipalveluille Tapaninvainiosta kulkemista vaikeutettaisi entisestään. Ne kun sijaitsevat Pukinmäen aseman tietämillä, siis "posti", apteekki jne, ja koulut ja kirjasto sitten siitä Tapaninvainioon päin.

    VastaaPoista
  86. Kiitti mahdollisuudesta kommentoida täällä! Pelastakaa linja 72!

    VastaaPoista
  87. Kannatan lämpimästi linjan 554K päätepysäkin siirtämistä Hakunilaan. Viikonloppuna pääsisi suoralla yhteydellä Lassilasta Heikinlaaksoon. Tällä hetkellä matka vaihtoineen kestää n. 47 min. Matka-aika lyhenee eikä tarvitse enää talvipakkasilla odotella vaihtopysäkeillä. Kiitos!

    VastaaPoista
  88. Älkää pilatko hyvää bussilinjaa 72 siirtämällä sitä kulkemaan Itäkeskukseen. Sinne pääsee jo halutessaan linjalla 554. Millä bussilinjalla jatkossa pääsee Karhusuontieltä Pukinmäen asemalle/Rautatientorille, jos ainoa sitä pitkin kulkeva bussilinja siirretään muualle?

    VastaaPoista
  89. Älkää missään nimessä muuttako linjaa 72. Linjan muutos hankaloittaa myös useiden Pukinmäen ja Tapaninvainion alueella asuvien ihmisten työmatkailua ja tullee ruuhkauttamaan entisestään kehä 1:stä ja Tuusulanväylää! Älkää siis kiitos koskeko linjaan 72. Nykyinen yhteys keskustaan asti on alueen elinvoimalle elintärkeä.

    VastaaPoista
  90. Viikin osalta suunnitelma näyttää melko hyvältä. Yksi ehdotus kuitenkin: Voisiko linja 506 jatkaa Myllypurossa Metroasemaa pidemmälle, nykyisen linjan 92 päätepysäkille. Silloin Viikistä ja Arabianrannasta pääsisi kätevästi Myllypuron liikuntapuistoon, mikä helpottaisi lasten omatoimista kulkemista treeneihin

    VastaaPoista
  91. Sepänmäen yhteyksiä ei saa huonontaa keskustaan päin. Ihmisiä liikkuu muulloinkin kuin ruuhka-aikoina! Ennen pääsi kolmella bussilla keskustaan/Hakaniemeen, nykyisin kahdella ja kohta päivällä ei millään suoraan. Tämä on palvelun huonontamista ja kuitenkin lippujen hinnat nousevat koko ajan. Olen asunut paikassa, josta en päässyt kuin vaihtamalla liikennevälinettä, töihin, siihen verrattuna tämä on ollut luksusta. Vaan eipä taida olla kauan... Kuten joku kirjoitti, HSL taitaa kannattaa yksityisautoilun lisäämistä.

    VastaaPoista
  92. Heräsi kysymys millä tavalla Sepänmäestä (Raetien pysäkiltä) pääsisi ruuhka-ajan ulkopuolella keskustaan/keskustasta kotiin? Joutuisiko kulkemaan Malmin kautta? Siellä ei halua liikkua "pimeään" aikaan, on sen verran levoton paikka. Ja mitä kautta ylipäätään liityntälinjat menevät? Kehäykkösen varresta vai joutuisiko kulkemaan koko Sepänmäen halki päästäkseen pysäkille? Tähän asti on päässyt suht turvallisesti myöhäänkin kotiin, kun bussi on kulkenut ihan kodin vierestä... Tässähän heikennetään myös "yö-kulkijoiden" turvallisuus. Vai halutaanko tällä lisätä taxien taloutta?

    VastaaPoista
  93. Linjan 72 muutos on erittäin huono. Linja toimii tällä hetkellä paitsi asiointiyhteytenä Pukinmäkeen, myös suorana linjana kouluille ja työpaikoille Oulunkylä-Vallilla suunnassa sekä vaihtoyhteytenä linjoille 54 ja 550, joilla pääsee lännessä oleville työpaikka-alueille. Myös metroon vaihtaminen onnistuu Sörnäisissä. Sörnäisissä bussista metroon vaihtaminen onkin selvästi helpompaa kuin päärautatieasemalla junasta.

    Mutta meidätkin, joilla suuntana ei ole Malmi eikä keskusta eikä lähellä ole mitään muuta julkisen liikenteen vaihtoehtoa kuin 72, halutaan viedä turhalle kierrokselle Malmille. Pukinmäessä junaan vaihtaneille tilanne ei kovin paljon huonone, koska 72 harventuvan vuorovälin korvaa useammin kulkevat junat. Mutta enemmistölle meistä tulee yksi ylimääräinen vaihto ja matkaan kulunee vartin verran lisää aikaa. Itselläni tämä tarkoittaa siirtymistä takaisin oman auton käyttöön työmatkoilla. Samalla työmatkani, jonka nyt kuljen yhdistelmällä 72+54, lyhenee ajallisesti n. 40 minuutista n. 15 minuuttiin.

    VastaaPoista
  94. Jos tämä suunnitelma hyväksytään tällaisenaan, tietää se henkilöautoja lisää kulkemaan Tapaninvainiosta. Meidän perhe ainakin harkitsee toisen auton hankkimista, jotta molemmat pääsevät kulkemaan töihinsä.

    VastaaPoista
  95. Haluaisin ehdottomasti tietää miten suunnitelmassa on huomioitu Pukinmäessä tai Tapaninvainiossas asuvien työssäkäynti vanhan 72 reitin varrella. Kävellään ensin 2km asemalle ja sieltä bussilla? 30min -> 50min, kuulostaapa luksukselta.

    VastaaPoista
  96. Kai jatkossakin pääsee Nova/Malmin asemalta Ukkostien pysäkille. Kauppakassit painaa. Nytkin yhteydet ovat olleet huonot kun 69 ja 554 kulkevat peräjälkeen.

    VastaaPoista
  97. Jos Bussi 75 reitti muttuu niin loppu samalla reitti puistolasta malmin jäähallille.
    ja silloin en enää päse bussilla hallille vaan täytyy pyytää vanhemmilta kyyti, joka saastutta enmmän kuin bussi koska bussiin mahtuu noin 50 ihmistä ja autoon mahtuu 5 tai vähemmän niin on sillä vähän eroa kummallla kulkee. Minä ja 5 kaveriani käydään Puistolasta Malmin jäähallilla monta kertaa viikossa.
    T: 11 vuotias poika

    VastaaPoista
  98. Ymmärrän, että säästösyistä muutoksia tehdään, mutta sitä en ymmärrä, miksi säästöä voi olla vain linjan kokonaan lopettaminen ja/tai muuttaminen.
    Mielestäni säästää pitäisi ensisijaisesti harventamalla vuorovälejä, eikä poistamalla/muuttamalla koko reittejä.

    ... ... ... ... ...

    Suunnitelmia tehdessä pitäisi ehdottomasti perehtyä kaikkien alueiden palveluihin ( minne on pakko matkustaa, ei minne toivotaan matkustettavan ) ja jo olemassa olevien linjojen toimivuuteen.
    Ihan konkreettisesti käydä alueen pysäkit ja koulut, kaupat, postit yms Suunnittelijoille matkustus-pakko (minimissäänkin sisältäen kaksi kauppa-kassia) kaikille reiteille mitä ovat muuttamassa ja/tai poistamassa!!!

    VastaaPoista
  99. Uusi suunniteltu 72 linja jättää ainakin meidät Pohjois-Pukinmäessä asuvat vailla HYÖDYLLISIÄ yhteyksiä oman kaupunginosamme keskustaan palveluiden ääreen ja työpaikoille Mäkelänkadun varteen tai pidemmälle Sörnäinen/Hakaniemi akselille.

    Mitä hyötyä on kävellä lähipysäkille n. 700m päähän (nykyisen 100m) sijaan, josta kulkee harvoin liikennöity linja yhden pysäkin välin asemalle, josta pitäisi siirtyä taas seuraavalle linjalle. Käytännössä ei mitään... Kävelyä kertyy siis Pukinmäen asemalle semmoiset 1,5km, joka alkaa jo tuntua varsin rapsakalta talviaamuina, lapsiperheillä tai eläkeläisen jaloissa kauppakassien kanssa. Pukinmäkiläisten postipalvelut sijoittuvat Pukinmäen aseman R-kioskille. Autottomille on siis "mukavaa" treeniä tiedossa isompien pakettien kanssa, puhumattakaan niistä, jotka asuvat Tapaninvainiossa (kyseessä heidänkin lähiposti).

    Työmatkaajien matkanteko pidentyy ajallisesti huomattavasti, kun tiedossa on ensin pieni aamulenkki ennen bussien odottelua. Toki yksi vaihtoehto on lähteä kiertelemään ympäriä Malmia uudella 72 suunnitellulla linjalla ja hypätä Malmin asemalta bussin kyytiin, mutta ajallisesti kyseisessä kiertoajelussa taitaa jäädä reilusti tappiolle.

    Ei siis mielestäni kovin onnistunutta suunnittelua. Ihan sama jos lähipysäkki vaihtuisi 100m tai vaikka 500m kauemmas, jos siitä pääsisi sitten johonkin järkevään paikkaan (keskustan suuntaan)... 1,5km on jo mielestäni kohtuutonta. Sääliksi käy niitä joilla matka muuttuu vielä pidemmäksi samojen intressien vuoksi Tapaninvainiossa.

    Näistä syistä en siis haluaisi missään nimessä, että 72 linjaa muutettaisiin luonnoksen kaltaiseksi ja toivon, että pääsisin sillä jatkossakin keskustaan saakka.

    VastaaPoista
  100. Eikö 75 voisi antaa mennä normaalilla reitillään ja ruuhka-aikana joka toinen lähtö (esim 75z) menisi Jakomäen kautta Rautatientorille. Näin Puistolasta pääsisi Malmin jäähalille sekä Malmin hautausmaalle. Näin työmatkalaisetkin hyötyisivät kun voisivat valita nopeamman reitin, jos haluavat.

    VastaaPoista
  101. Tämä on loitava suunnitelma kokonaisuus!!! linja 69 muutoksien vastustajat miettikkään matka-aikaa nykyisellään kuka hullu matkustaa keskustan ja malmin väliä bussilla joka kiertää kaikki paikat matka ajallisesti täysin hullua matkustaa linjalla 69 kun muut bissit ja junat korvaa ja kulkee useammin ja nopeammin keskustaa. linja 74 korvaa sen kokonaan , muuten paitsi pukinmäen alueen. linja 77 reitti hyvä , mutta liikennöinti ajat ovat huonot alppikylän etelän osan asukkaa tarvitsee keskustaa päästä ilman vaihtoja. malmin juna aseman kautta kulkeminen tuo ison koukauksen. linja 78 ei palvele ihmisiä hämeenielle tai sörnäisii tai hakaniemeen asioivia, tällöin pitää vaihtaa bussia malmilla , joka tuo matka-aikaan suuren pidennyksen. siis suunntelman linja 77 pitää liikennöiida myös viikonloppuisin, voisiko uusi linja 78 kulkea tattarisuon teollisuusalueen lävitse edes 7-18 aikoina ?
    linja 54 liikennöinti aikaa pitää muuttaa kulkemaan myös viikonloppuisin kulkemaan , kun kerta 554 muuttu hakunilaan, joka hyvä asia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti: